home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #27

Ik geniet van de laatste vrijde dag van mijn vakantie. De rare zomervakantie van 2020 is voorbij. Wat is er allemaal gebeurd in juni, juli en augustus 2020?

Hoe gaat het met Jenny en IkReis?

Tijdens mijn vorige maandoverzicht schreef ik dat ik ruimte in mijn leven wil creëren. Langzaam kom ik dichter tot mezelf. Ik hol vooruit uit angst om ingehaald te worden door mijn perfectionisme. Ik mag een stapje terug doen. De komende tijd zal ik meer tijd voor mezelf (en mijn gezin) inplannen.

tsjechie jenny
Wandelen in Tsjechië

Vorige maand schreef ik dat de bezoekersaantallen van IkReis erg gedaald zijn – op het dieptepunt zo’n 80%. Naïef als ik ben hoopte ik dat ik met hard werken en een lichte verschuiving in nieuwe content een inhaalslag zou kunnen maken. Daar stop ik mee: 2020 is voor IkReis een verloren jaar met deze zomer maar 50% van mijn normale bezoekersaantallen.

Mijn hart ligt bij Indonesië en de Balkan. Ik heb veel in die regio gereisd en ik durf mezelf een expert te noemen. Mijn blogs over deze bestemmingen worden goed gevonden in Google. Helaas is er code oranje: bijna niemand reist die kant op en leest deze blogs. Ik wil niet veranderen vanwege een virus. Ik heb besloten ook over verre reizen te blijven schrijven: ik word daar happy van. Ik ben deze blog ooit gestart omdat ik mensen wil inspireren, lekker wil schrijven én mooie foto's wil delen. Misschien worden de blogs NU niet veel gelezen, maar Corona gaat vast een keer voorbij. 

Normaal staan in mijn blog top 10 heel veel blogs over Bali en Indonesië. Nu staan er vooral blogs over België.

wandelen heuvelrug
Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Leuke dingen de afgelopen tijd

Zomer 2020 is een rare zomer. Een zomer van afstand houden, regeltjes, complotdenkers en veel zon. Ook deze maanden heb ik weer veel gewandeld in Utrecht. Daarover volgt later meer. Maar ik heb binnen de geldende regels nog veel meer leuke dingen gedaan!

De musea zijn open!

Sinds 1 juni zijn de musea in Nederland weer open! Wat fijn is dat, ik merk dat ik bezoekjes aan musea met vriendinnen steeds meer begon te missen.

jenny dresden
Genieten in Dresden

Traditiegetrouw ben ik naar de World Press tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam geweest. Zoals ieder jaar is dit een bijzondere tentoonstelling met ingrijpende en emotionele foto's, afgewisseld met platen uit de sportfotografie (niet zo mijn ding) en het dierenrijk.

Daarnaast bezocht ik twee keer het Nijntje museum en twee keer het spoorwegmuseum in Utrecht. Dit zijn musea waar de kleine reiziger heel blij van wordt.

lunch utrecht
Lekker lunchen in Utrecht

Lekker eten

Reserveren voor de horeca, je gegevens achterlaten - ik lig er niet wakker van. Ik kan intens genieten van een lekkere lunch buiten de deur. En zo bezocht ik een aantal oude bekende en nieuwe adresjes in Utrecht. Zo fijn!

Roadtrip door Duitsland en Tsjechië

Eind mei vertelde ik al dat ik hoopte naar Duitsland en Tsjechië te gaan. Iedereen die me volgt op Facebook heeft het gezien: dat is gelukt! Mijn mooie rondreis bestond uit een paar bezoekjes aan leuke steden en vooral uit veel natuur. Ik heb hele mooie korte wandelingen gemaakt, onder andere in Saksisch Zwitserland en Boheems Paradijs.

Vaak heb ik kort naar uitkomt al een routeblog online staan. Die routeblog is er nog niet! Ik heb echter wél al een blog geschreven over Boheems Paradijs met kinderen en over mijn favoriete Dresden.

dresden bastei duitsland
De Bastei brug bij Dresden

Weekendje België

Afgelopen zomer ben ik twee keer een weekendje weg geweest. Begin juli ging ik naar Plombieres, net over de Belgische grens. Ik combineerde deze trip met een bezoek aan mijn moeder (die jarig was) en een bezoek aan verschillende urbex locaties in België.

In deze blog lees je meer over dit geslaagde weekend.

Weekendje weg in Zuid-Limburg

Eind augustus ging ik opnieuw naar deze regio, maar dan naar de Nederlandse kans van de grens. Vanuit mijn ouderlijk huis ging ik wandelen op de Brunssummerheide en op zoek naar (nieuwe) street art in Heerlen.

wandelen brunssummerheide bloei
Wandelen op de Brunsummerheide

Weer naar school

De zomervakantie is voorbij gevlogen. Na regio noord en regio zuid mag ook regio midden weer aan de slag – in deze regio sta ik voor de klas als docente scheikunde en NLT.

Ik heb zin om weer 'normaal' les te geven, maar mijn lessen de komende tijd zullen alles behalve normaal zijn. Leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden (fijn, dat deden ze toch al niet), maar wel 1,5 meter afstand tot mij en mijn collega’s. Wij moeten onderling ook afstand houden. Hoe gaat dat ooit in ons monumentale pand passen?

Adem in, adem uit. Helaas ben ik geen rasechte optimist. Ik noem mezelf eerder realistisch, al zijn er vast mensen die me pessimistisch vinden. Ik vind het spannend. Ik ben bang dierbaren te besmetten. Ik zal de komende weken extra afstand houden van (schoon)ouders en vrienden, meer kan ik niet doen. 

boheems paradijs
Boheems Paradijs in Tsjechië

Reizen de komende tijd

Ergens in januari/februari boekte ik drie vluchten naar Marokko voor de kerstvakantie. Ga ik dan toch nog vliegen dit jaar? Vaak begin ik eind van de zomer langzaam na te denken over mijn route en over leuke accommodaties, maar dat voelt nu ontzettend zinloos!

Ik kan kort zijn over mijn reizen de komende tijd: ik heb geen concrete plannen. Ik heb een voucher in mijn mailbox voor een excursie in Duitsland, hopelijk ga ik deze dit najaar verzilveren. De herfstvakantie zal ik in Nederland, België of Duitsland blijven. 

urbex sanatorium basil
Sanatorium Basil

Beste gelezen blogs

Dit zijn mijn best gelezen blogs van de afgelopen drie maanden:


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry