home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
25/01/2020

Reizen in Georgië

Georgië ligt ten oosten van Turkije, op de grens van Europa en Azië. Georgië is (nog) redelijk onbekend bij Nederlandse reizigers. En dat terwijl Georgië een prachtig land is, met een rijke cultuur, fraaie landschappen en mooie stranden.

georgie kakheti bergen
Sighnaghi in Kakheti regio

Reizen in Georgië

Individuele rondreis door Georgië en Armenië

Veel groepsrondreizen combineren Armenië en Georgië.Ik kies ervoor om zelfstandig te reizen. Gewapend met een Lonely Planet trek ik er op uit. Armenië en Georgië zijn prima bestemmingen voor backpackers! Reizen in Georgië is echt niet moeilijk of gevaarlijk.

Na een week in Armenië steek ik de grens over voor het laatste deel van mijn rondreis door Armenië en Georgië. "Georgië is mijn favoriete land wat betreft eten en drinken", lees ik op Facebook. Ik houd wel van lekker eten, dus ik ben benieuwd.

straatbeeld georgie
Het straatbeeld van Georgië

Armenië is me zo goed bevallen, dat ik stiekem iets langer ben blijven hangen dan ik vooraf had gedacht. Hierdoor heb ik maar vijf dagen over om te reizen in Georgië.

Route Georgië in vijf dagen

Omdat ik geen zin heb om te haasten, besluit ik maar twee plaatsen in Georgië te bezoeken. Mijn keus valt op Tbilisi en Sighnaghi. De rest moet wachten tot een volgende keer ;)

kerken georgie
Kerken in Georgië

Tbilisi is de knusse hoofdstad van Georgië. De stad heeft een oud centrum op de heuvels met prachtige kerken en een oude burcht. Maar de Tbilisi heeft een ook modern gezicht: langs de rivier de Koera staan onder andere de hypermoderne Bridge of Peace en het presidentiële paleis.

In Tiblisi komen Azië en Europa samen. 

Vanuit Georgië neem ik een matruska naar Khakheti in het oosten van Georgië. Ik verblijf in het stadje Sighnaghi. Sighnaghi ligt in de heuvels met uitzicht op besneeuwde bergen en wijngaarden. Dit is niet voor niks dé wijnregio van het land!

Op de blog van Yvonne vind je de ultieme route voor Georgië voor een rondreis van vier weken.

eten georgie
Eten in Georgië: de tsjoersjchela

Praktische tips voor een rondreis door Georgië

Eten en drinken in Georgië

Zoals gezegd, Georgië is een fijn land om lekker te eten en te drinken. Het eten zou ik omschrijven als een zalige mengelmoes van de Aziatische en mediterrane keuken. Daarnaast is Georgië een wijnland bij uitstek! Ik ben echter geen wijndrinker ;)

Ik krijg de tip ''tsjoersjchela” te proberen, een zoete snack van noten en druivenmost. Het klinkt raar, een snack van een afvalproduct van de wijnproductie. Mijn nieuwsgierigheid wint, ik wil tsjoersjchela proeven. Deze de lokale snickers zijn overal te koop. En de smaak? Die is verrassende lekker.

wijnen in georgië
Wijnen in Georgië

Reizen naar Georgië: vliegen naar Georgië

Er gaan wekelijks verschillende directe vluchten van Amsterdam naar hoofdstad Tbilisi.

Kies je net als ik voor een rondreis door Georgië en Armenië, dan kun je vaak beter kiezen voor een open-jaw ticket. Ik ben met KLM/Ukraine Airlines naar Yerevan gevlogen en een paar weken later van Tbilisi terug naar Amsterdam.

bridge of peace georgie
Bridge of Peace in Tbilisi

Reizen naar Georgië: over land naar Georgië

Vanuit Armenië gaan er dagelijks bussen en matruska naar Tbilisi. Deze hoef je niet van te voren te reserveren. De meeste matruska’s rijden via Dilidzjan, een enkele rijdt via Alaverdi in de Debed vallei. Hotels en guesthouses kunnen helpen met het opzoeken van routes en vertrektijden. Dat kan handig zijn, want het schrift van Georgië is moeilijk te lezen.

Het is ook mogelijk om vanuit Rusland, Azerbeidzjan en Turkije naar Georgië te reizen.

schrift georgie
Het schrift van Georgië

Visum voor Georgië

Wanneer je korter dan 360 (!) dagen naar Georgië reist, heb je als Nederlander geen visum nodig. Bij aankomst in Georgië krijg je een stempel in je paspoort. Let op: je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn wanneer je het land verlaat.

Beste reistijd voor Georgië

De beste reistijd voor een bezoek aan Georgië is in de lente of de herfst. 's Zomers kan het erg warm zijn.

plein signhaghi
Het hoofdplein van Sighnaghi

Accommodatie in Georgië

Tijdens mijn rondreis door Georgië heb ik gebruik gemaakt van Booking.com en AirBnb.

Heb je nog nooit via AirBnb geboekt? Dan krijg je via onderstaande link 30 euro korting.

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry