home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #26

April en mei 2020 zijn voorbij. Langzaam beginnen de Corona-maatregelen te versoepelen. Daar ben ik blij om, maar het voelt ook een beetje raar. Over een paar dagen gaan de musea deels open net als het voorgezet onderwijs. Toch zal ik voorlopig grotendeels online les blijven geven…

Hoe gaat het met mij?

2020 is niet alleen het jaar van Corona, maar ook het jaar van persoonlijke doelen. Vanaf dat ik mijn Purpuz planner kreeg probeer ik doelgerichter te werken en te focussen op wat écht belangrijk is. Ik kwam mezelf echter snel tegen: ik denk heel erg resultaatgericht. Dat hóeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar succes is niet per se een sleutel tot geluk. Ik mag mezelf belonen met iets leuks, maar ik mag soms ook gewoon lief zijn voor mezelf en onvoorwaardelijk genieten. En daar ben ik moeite mee!

jenny hottub
In de hottub

Wanneer ik op p-plan stuit besluit ik dat ik hier iets mee wil. Ik houd van mijn perfectionistische ik, maar soms zit ik mezelf in de weg. Het p-plan is er op gericht om je personal brand te ontwikkelen: ik leer te kijken naar wie ik ben én naar wie ik wil zijn.

Ik werk aan mezelf volgens 7 P’s: Play, Purpose, Persoonlijkheid, Potentieel, USp (unique selling point) en Promotie. Ik heb de cursus nog niet af en ik weet nu al dat Play en Promotie mijn zwakke plekken zijn! (Althans, dat denk ik.) Ik vind het lastig mezelf in de schijnwerpers te zetten – best raar voor een blogger.

Misschien ga ik in de toekomst nog wat meer over deze cursus delen, voor nu is het even genoeg.

preview ikreis
Een kleine preview

En IkReis?

Een reisblog en Corona zijn geen goede combinatie. Mijn bezoekersaantallen zijn met meer dan 80% gedaald tot onder de 10.000 unieke bezoekers per maand. Gelukkig krabbelen mijn bezoekersaantallen weer omhoog.

Samen met Ben van Webchemistry ben ik de site in een nieuw jasje aan het gieten. Het is tijd voor een frisse look en meer gebruiksgemak! Heel binnenkort mag ik je het resultaat laten zien, ik ben heel benieuwd wat je er van vindt!

Ik blijf verhalen over mooie bestemmingen over de hele wereld delen. Mijn blogs over Bali en Indonesië zullen een prominentere plek krijgen: IkReis is een van de meeste uitgebreide Indonesië blogs in de Nederlandse taal. Noem een plek in Indonesië en de kans is groot dat ik er geweest ben. Ik heb twee keer kort in Indonesië gewoond (op Batam en op Bali) en bezocht ik het land meer dan 15 keer. Het resultaat? Meer dan 100 blogs met waardevolle tips en ervaringen en urenlang leesplezier.

indonesie
Mijn geliefde Indonesië

IkReis blijft fotografietips delen. Deze blogs worden beter gerangschikt en daardoor makkelijker te vinden. Ook kun je leuke uitjes vinden op IkReis.

Mijn categorie ‘Going local’ zal worden vervangen voor ‘Slow Travel’ – dat dekt de lading beter. Hier vind je leuke plekke om te overnachten, lokale festivals en mooie verhalen over ontmoetingen. Ook kun je hier interviews lezen over wonen en werken in het buitenland.

Nieuw is de categorie reisinspiratie over onder andere ‘Reizen met kinderen'. Op IkReis deel ik persoonlijke ervaringen en blog ik over mijn leven. De kleine reiziger maakt een zeer belangrijk deel uit van mijn leven, dat kan en wil ik niet negeren.

jenny in de krant
Jenny in de krant

Jenny in de media

De afgelopen maanden stond ik twee keer met mijn kop in de krant.

De eerste keer wat een artikel op nu.nl over schermtijd ten tijden van Corona. De eerste weken na de sluiting van de scholen zat ik meer dan 10 uur per dag achter de PC en dat was niet altijd leuk.

Even later stond ik in het AD en vertelde ik over mijn heerlijke weekendje Drenthe. 

jenny krant
Jenny in de krant

Leuke dingen van de afgelopen tijd

De afgelopen tijd heb ik veel korte wandelingen in de provincie Utrecht gemaakt. De kleine reiziger stapte vrolijk mee, en als het haar even te veel werd deed ze een dutje in de draagzak. Nederland is mooi!

Man en ik zijn beide jarig geweest. Een goed excuus om uit eten te gaan in eigen huis. Er zijn zo veel leuke restaurants in Utrecht die nu bezorgen.

Ik ging twee keer een weekendje weg. Ik bezocht midden Limburg en sliep in een glampinghuisje midden in de natuur. Het huisje lag vast bij Nationaal Park Meinweg waar ik een mooie wandeling maakte.

Met Hemelvaart zat ik in Drenthe in een huisje met hottub. Hoe fijn is dat! Er komt binnenkort nog een blog over dit weekend.

wandelen drenthe
Wandelen in Drenthe

Plannen voor de komende tijd

Ik vind het lastig om vooruit te kijken, de angst om teleurgesteld te worden is groot. Langzaam maak ik plannen voor de zomervakantie: ik wil even mijn hoofd legen na dit hectische schooljaar. Lesgeven op afstand is niet leuk en de onzekerheid over examens, onderwijs op afstand, het heropenen van de scholen is moordend. (Nog los van de modderstroom van kritiek in de media die het onderwijs over zich heen krijgt.)

Ik heb besloten mijn reis naar Indonesië van komende zomer om te boeken naar 2021. Wanneer de grenzen open gaan wil ik een roadtrip naar Oost-Duitsland en Tsjechië maken.

Ook Kassel en Dresden staan op mijn bucketlist.

langs de elbe
Langs de Elbe in Tsjechië

Beste gelezen nieuwe blogs

De volgende nieuwe blogs zijn de afgelopen twee maanden het beste gelezen:

  1. Reis annuleren, en nu? (Dit naar aanleiding van mijn reis naar Georgië die niet door ging)
  2. Glamping en wandelen in Limburg 
  3. Mijn ervaring met onderwijs op afstand  

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry