home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking

Slapen bij de boer met kinderen in Drenthe

Soms heb ik even helemaal genoeg van de stad, dan wil ik rust en op avontuur in de natuur. Het liefst kies ik dan een bijzonder verblijf. Met Hemelvaart ging ik logeren bij de boer in Drenthe. Uiteraard ging mijn gezin ook mee en ik kan je verzekeren: slapen bij de boer met kinderen is geweldig! 

paarden knuffelen
Kamperen bij de boer: paarden knuffelen

Logeren bij de boer Drenthe

Nederland heeft veel boerencampings. In een grijs verleden ging ik wel eens overnachten bij de boer met mijn tentje, maar met mijn gezin kies ik voor de luxe van een huisje bij de boer.

Mijn oog valt op Boerderij ’t Noordland in Wittelte in Drenthe. De boerderij ligt tussen de brinkdorpen Diever en Dwingeloo vlak bij het Dwingelderveld en het Holtingerveld. Op het grote erf van de woonboerderij staan drie luxe appartementen, de Baander, de Bedstee en de Hilde. Alle appartementen hebben eigen sanitair en een keuken die van alle gemakken is voorzien. De appartementen zijn stijlvol ingericht met oog voor detail.

slapen boer
Leuke details!

Na lang wikken en wegen valt mijn keus op de Hilde: het knusse appartement heeft een slaapkamer op de bovenverdieping met een ledikant voor de kleine reiziger. Zo kan de dame op tijd naar bed zonder last te hebben van papa en mama beneden.

De Hilde is geschikt voor twee personen en een baby/dreumes. Gezinnen met oudere kinderen kunnen voor een vakantie bij de boer terecht in een van de andere appartementen.

eten bij de boer
Eten bij de boer

Robuust ontbijt

Elke ochtend staat er (geheel coronaproof!) een goede gevulde ontbijtmand voor de deur. In de mand zitten verschillende soorten broodjes, vers fruit, sap, verse melk en meer. Wat overblijft van het ontbijt peuzelen we op bij de lunch – het is zonde om voedsel weg te gooien.

't Noordland garandeert een contactloos verblijf.

De jacuzzi van Boerderij ’t Noordland

Het hoogtepunt van luxe kamperen bij de boer in Drenthe is misschien wel de jacuzzi. In een afgeschermd hoekje van het erf staat een heuse hottub. Deze wordt op verzoek opgestookt. Hier kun je heerlijk ontspannen na een dag actief zijn in de natuur.

jacuzzi noordland

hottyb bij de boer
Genieten in de jacuzzi van Boerderij 't Noordland in Drenthe

Slapen bij de boer met kinderen

De kleine reiziger is helemaal in haar sas. Het duurt niet lang voordat ze de Hilde haar ‘nieuwe thuis’ noemt. Ondanks dat het nieuwe thuis goed bevalt, gaat ze het liefst naar buiten. Op het grote erf staan fietsjes en loopautootjes voor kindjes van alle leeftijden. Ook is er een zandbak, een schommel, een glijbaan en een trampoline. Slapen bij de boer in een vakantiehuisje met trampoline blijkt een schot in de roos.

De kleine reiziger krijgt steeds meer wensen en kan deze steeds beter uiten. Dat belooft wat voor de toekomst!

geiten voeren op de boerderij

geiten voeren op de boerderij
Samen met kinderen de geiten voeren

Kamperen bij de boer: paarden, geiten, kippen en konijnen

Spelen bij de boer is leuk, maar de beestjes maken het af. Al snel is het vaste prik tijdens het kamperen bij de boer, de paarden en de geiten moeten iedere ochtend gevoerd worden. Kinderen kunnen kijken bij de boer of zelfs helpen.

Wil je paardrijden tijdens je vakantie in Drenthe? Direct naast Boederij ’t Noordland ligt een manage.

kippen boerderij
Zelf naar de kipjes lopen tijdens het overnachten bij de boer

Doen in Dwingeloo en omgeving 

Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving ’t Noordland.

In Nationaal Park Dwingelderveld kun je prachtig wandelen en fietsen. Er zijn veel wandelroutes op het Dwingelderveld, veel van deze wandelingen in Drenthe zijn ook geschikt voor kinderwagens. In deze blog neem ik je meer naar Plankenpad Dwingelderveld en andere leuke routes.

schapen drentse heide
Schapen op de Drentse Heide

Op het Holtingerveld kun je wandelen, fietsen én hunebedden zien. Een hunebedden fietsroute is een must do tijdens je bezoek aan Drenthe.

Wist je dat er in de buurt van Dwingeloo en Diever tulpenvelden staan? Hier lees je meer over wandelen tussen de tulpen in Drenthe.

Lees meer over wandelen bij Echten en Ruinen.

Vlak bij het Holtingerveld ligt Taman Indonesia, een klein themapark met aandacht voor dieren uit Indonesië, de Indonesische cultuur en lekker eten. Het park is niet groot maar het is zeker een bezoek waard. Voor kinderen is er een speeltuin in het park.

hunebedden in drenthe
Hunebedden in Drente

Andere leuke adresjes bij de boer in Drenthe

Tijdens mijn zoektocht naar een adres om te slapen bij de boer met kinderen stuitte ik ook op de volgende leuke plekken in Drenthe. 

Hier lees je meer tips voor een vakantie bij de boer.

wandelen drenthe
Wandelen in Drenthe

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry