home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
19/07/2018

Sangklaburi 2006

 

Sanghklaburi is mooi gelegen aan een meer tussen de bergen. Althans, het nieuwe Sanglaburi. Het oude Sangklaburi ligt op de bodem van het meer, de bewoners moesten wijken voor het water.

Over het meer loopt de langste (houten) brug van Thailand. Een aantal planken van de brug is verdwenen, een aantal andere zit los. Hoe lang staat deze brug nog? Je mag er dan ook alleen te voet overheen.

Mon-dorp

Aan ‘de overkant' ligt een Mon dorp, het enige dorp van deze bevolkingsgroep in Thailand. Vluchtelingen uit Myanmar. Omdat hun land is afgenomen, omdat ze gedwongen zijn tot dwangarbied, of omdat om mishandeling en verkrachting te voorkomen. Sommige kinderen gaan naar de school waar ik vrijwilligerswerk doe.

Zaterdag, weekend. Ik loop naar het Mon-dorp aan de overkant van het meer om de tempel en het klooster te bezoeken. Een tempel die is gesubsidieerd (waarschijnlijk) door illegale handel en extra tax door de Drie Pagode Pas. Wanneer er maar een grensovergang beschikbaar is in de omgeving, heb je macht, die kun je misbruiken. De tempel is wel aardig, het klooster is weet me meer te boeien. Het is best groot, er zijn veel mozaieken en de gehele bouwstijl spreekt me wel aan.

Boottocht

Een vrouwtje duwt me in briefje in mijn handen of ik geinteresseerd ben in een tochtje over het meer. Ze spreekt echter geen woord Engels! Na wat afgedongen te hebben ga ik akkoord, ik ben namelijk wel benieuwd naar het oude Sangklaburi, wat bij aanleg van het meer ondergelopen is. Veel is er niet meer te zien (helemaal niet omdat in deze tijd van het jaar het water hoog staat), op wat uitstekende delen van tempels na. Een raar gezicht, zeker de vier stenen muren met allemaal Buddha-beeldjes erin gemetseld, waarvan er maar een paar rijen te zien zijn. Verder is de omgeving gewoonweg adembenemend, het meer, de bergen, de dorpjes aan het water, de velden met suikerriet en natuurlijk de lange houten brug.

  

Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry