home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #24

Hallo januari. Hallo 2020.De eerste maand van het jaar is weer voorbij, dat betekent dat ik jullie meeneem voor een kijkje achter de schermen. Ik vind maandoverzichten van andere bloggers altijd leuk om te lezen, maar ik mis de inspiratie om zelf iedere maand in de pen te klimmen voor een maandoverzicht. Ik doe te veel dingen die ik niet het delen waard vind – en dat is goed.

teide tenerife
Spelen op de Teide op Tenerife

Goede voornemens voor 2020

Ik ben niet van de goede voornemens. Ik drink al jaren geen alcohol en ik heb nooit gerookt, daar kan ik dus moeilijk mee stoppen. Meer bewegen (en liefst ook afvallen) wil ik eigenlijk altijd, maar zo’n anderhalf jaar na de bevalling heb ik nog altijd geen ritme gevonden. Ik heb wel een paar pogingen gedaan, maar twee keer een gebroken teen en het vertrek van mijn favoriete groepslesdocent blijken grote hobbels te zijn. Zeker in combinatie met een regelmatig slaaptekort.

Hoe dan ook, ik wil weer gaan sporten. Nu nog de tijd vinden. Morgen ga ik naar de sportschool, beter laat dan nooit ;)

jenny draagzak
Kijk die rode kop?!?! Meer conditie zou fijn zijn

Purpuz Planner

Voor sinterklaas kreeg ik een Purpuz Planner. Een handige planner, agenda en Life Coach in een. Precies was ik nodig heb! Ik ben meteen begonnen met het opstellen van mijn persoonlijke doelen. Sporten is er een van, maar ik heb ook mijn prioriteiten voor IkReis op een rij gezet.

Volgens collega’s ben ik een kei in plannen en organiseren. Dat is voor een groot deel waar. Maar ik ben ook iemand die heeeeel veel leuk vind en het liefst ALLES wil doen. Dat is een valkuil – zeker in combinatie met mijn perfectionisme. Doordat ik te veel dingen tegelijk wil doen, doe ik voor mijn gevoel sommige dingen maar half. Dat leidt tot frustratie. Vanaf nu wil ik meer ruimte voor mezelf maken zonder me schuldig te voelen. Amen. 

planner
Mijn nieuwe vriend

Ik gebruik de Purpose Planner nu ongeveer een maand. Hoe die maand bevallen is? Ehhhh, niet helemaal als gepland ;) Januari is voor mij een ontzettend drukke maand. Er zijn veel toetsen en examens, buitenschoolse activiteiten, de opendag op school, scholing van mezelf enzovoorts. Deze dingen zijn veelal werkgerelateerd en passen beslist niet in die 24 uur die ik op papier zou moeten werken. (Er is een reden dat er weer stakingen zijn in het onderwijs - want 'nee' zeggen zorgt voor teleurgestelde leerlingen en boze ouders.) Lastig in te plannen dus!

Ik merk dat ik op drukke momenten als ik moe ben makkelijker tien minuten naar mijn telefoon grijp dan rustig ga zitten om een planning te maken. Juist als een planner me zou kunnen helpen rust te vinden. De erkenning is er en dat is een goed begin. Stapje voor stapje zal ik meer balans vinden - ik heb er vertrouwen in.

catarijne convent
Oude boeken in Utrecht

Leuke dingen de afgelopen maanden

De Purpuz Planner biedt ruimte voor leuke dingen. Kijk, dat is wat ik nodig heb. Verplicht leuk doen (grapje).

Halverwege november bezocht ik het Catarijne Convent in Utrecht. Daar was een bijzondere tentoonstellingen over religieuze kunst uit de middeleeuwen. Erg leuk om een keer te zien.

pijler kering
De pijler van de Oosterscheldekering

Ik ging in december maar liefst twee keer naar het Amsterdam Light Festival. De eerste keer ging ik met de boot, een fijne en droge manier om alle lichtkunstwerken vanaf het water te zijn. Een week daarna ging ik te voet. Eerlijk is eerlijk, ik wil natuurlijk ook foto’s maken en dat kan beter vanaf de kant.

Van Rijkswaterstaat mocht ik deelnemen aan een Instawalk. Zo leuk. Dit keer zag ik de binnenkant van de Oosterscheldekering. Benieuwd hoe die er uit ziet? Kijk dan snel naar deze uitgebreide fotoblog!

In januari bezocht ik het Nijntje museum. De kleine reiziger is nu al fan van Nijntje, dit is dan ook een heel leuk uitje voor haar. Omdat we in Utrecht wonen kunnen weer makkelijk met de fiets naar toe.

Ook ben ik weer naar de vakantiebeurs geweest. Voor mij is deze beurs dé gelegenheid om leuke mensen te zien en een beetje te netwerken. 

kroatie split
Betoverend Split

Reisjes van de afgelopen maanden

Tijdens het vorige maandoverzicht zat ik in Split, Kroatië. In eerste instantie vond ik de stad veel te druk, maar al snel vond ik een aantal mooie rustige plekjes. Kroatië is echt een fijne bestemming en vanuit Split kun je leuke daguitstapjes maken.

Met kerst reisde ik naar Gran Canaria en Tenerife. Gran Canaria is echt een heerlijke bestemming voor een wandelvakantie of een roadtrip. Ik schreef al een uitgebreide blog over de leukste autoroutes in Gran Canaria, heb je die al gezien?

gran canaria spanje
Mooie plekken in Gran Canaria

Reizen de komende maanden

Langzaam begint mijn reisagenda voor 2020 zich te vullen. Vooral de trips voor de schoolvakanties, want vliegen in de schoolvakanties is nu eenmaal schreeuwend duur wanneer je niet op tijd boekt. Over een half jaar wordt de kleine reiziger twee, dan is het gedaan met het bijna gratis vliegen voor haar. In de zomervakantie betaalt ze voor het eerste de volle mep. AUW.

In februari ga ik met mijn moeder en de kleine reiziger naar Belgrado. In de meivakantie ga ik naar Georgië en in de zomer staat Indonesië op het programma. Geen nieuwe bestemmingen en dat hoeft ook niet altijd. Dit zijn plekken waar ik graag nog een keer heen ga!

Er zullen zeker nog een aantal korte trips in de Benelux bijkomen. Ik wil in 2020 vaker met de trein naar mijn bestemming reizen.

zwembad kuala lumpur
Een van de mooiste zwembaden van Kuala Lumpur

Meest gelezen blogs

De afgelopen jaren zijn er niet veel verschuivingen geweest in mijn meeste gelezen blogs. Het wordt een beetje saai om daar elke keer een overzicht van te delen. Tijd voor iets nieuws!

Op IkReis verschijnt iedere woensdag en zondag een nieuwe blog. Dat betekent dat er de afgelopen drie maanden zo'n 25 nieuwe blogs zijn verschenen. Vanaf nu wil ik de drie meest gelezen nieuwe blogs in het zonnetjes zetten. Dit zijn deze maand de winnaars:

  1. Reizen met de Hurtigruten 
  2. Autoroute Gran Canaria
  3. De leukste hotels in Kuala Lumpur


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry