home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Autohuren op de Canarische eilanden: oeps, ik heb schade

Manlief kijkt verschrikt. In mijn lijf borrelt irritatie en ik bijt op het puntje van mijn tong om niks te zeggen. Op de achterbank jengelt de dreumes – moe en hongerig. Ik probeer haar te troosten en het lukt niet. “Ik heb schade gereden.”

gran canarua jenny
Bloemen op Gran Canaria

Het is de grootste angst van iedere reiziger: schade rijden met de huurauto. Er gaan zo veel spookverhalen de rondte van malafide verhuurbedrijven. Ik kijk manlief verschrikt aan. Ik weet niet waar ik erger van schrik: van het feit dat hij schade heeft gereden of van het feit dat ik niet door heb gehad.

Maar laten we bij het begin beginnen.

gran canaria jenny
Vrijheid op reis

Genieten op Gran Canaria

Mijn roadtrip door Gran Canaria heeft een vliegende start. Op Gran Canaria Airport staat de huurauto al voor me klaar. Ik heb geen zin om lang in de rij te staan wanneer ik een auto huur. Ik wil inpakken en wegwezen. Met het express pakket van Sunny Cars rijd ik in vijf minuten weg, het papierwerk regel ik thuis met de laptop en dekentje op de bank.  

Roadtrip Gran Canaria

Wat heb ik genoten van de rust op Gran Canaria! Een week lang ik verken Gran Canaria met de huurauto en wandel ik op de mooiste plekken. Ik reis dan wel in het hoogseizoen, maar andere toeristen zie ik nauwelijks. Een auto helpt om te ontsnappen aan de massa.

Lees ook meer over wandelen op Gran Canaria. Dit zijn de leukste korte routes!

huurauto gran canaria
Op pad in de natuur

De stranden in het zuiden van Gran Canaria zijn druk, maar wanneer ik het binnenland van Gran Canaria in rijd laat ik de mensenmassa al snel achter me. Dat is wat ik zoek! Ik geniet van de natuur van Gran Canaria en verlaat daarvoor graag de gebaande paden. Gran Canaria heeft alles wat ik zoek en meer. Ik maak ontelbaar veel fotostops langs de weg om te genieten van het adembenemende landschap.

In deze blog deel ik de leukste routes op Gran Canaria.

Na een week met alle hoogtepunten en onbekende bezienswaardigheden van Gran Canaria neem ik met pijn in mijn hart afscheid van het eiland. Het is niet mogelijk mijn autootje mee te nemen op de ferry naar Tenerife. Ik lever de Gran Canaria auto in om een paar uur later de volgende auto op te pikken.

tenerife huurauto
Hallo Tenerife

Eilandhoppen naar Tenerife en de queeste voor eten

Stiekem is het best een lange zit. De auto inleveren op Gran Canaria, wachten op de boot, de nieuwe auto ophalen en doorrijden naar de Lidl voor luiers en naar het appartement. Opnieuw kies ik voor een kleinschalig appartement weg van de massa. Maar of dat zo'n goede keus is?

Soms kun je de auto meenemen tussen eilanden. Dit lukt niet wanneer je in november een auto wilt regelen voor kerst - weet ik uit ervaring. 

apartement tenerife
Ons fijne (maar afgelegen) appartement

Ik wil eten en het liefst snel. Wanneer ik op Google Maps zoek kom ik bedrogen uit. Veel restaurants in het noorden zijn slechts een paar dagen per week open, de plekken die wél open zijn ogen ongezellig. Manlief weet raad.

Goed, ik ben nog nét niet zo chagrijnig als het figuur van de Snickers reclame, maar als ik trek heb ben ik zeker niet het zonnetje in huis. Gewapend met enige zelfkennis slik ik mijn gemopper in en aanvaard ik de zoektocht naar een plek om te eten. Het aantal restaurants dat gesloten blijkt is groter dan ik dacht. Het geluk is niet aan mijn zijde. De dreumes jengelt, de navigatie werkt niet mee en mijn humeur wordt met de minuut slechter.

En dan mist manlief een verkeersbord. Of beter gezegd: de auto raakt het bord.

cactus gran canaria

wandelen gran canaria

viewpoint cran canaria
Zo mooi is Gran Canaria!

Oeps.... schade, wat nu?

Misschien hoop je op een spannend verhaal, mijn verhaal is helemaal niet spannend.

Sunny Cars claimt een unieke all inclusive formule te hebben. Ik ben altijd heel tevreden over auto’s die ik via hen huurde, daarom heb ik in diverse blogs affilate links naar Sunny Cars. Als je boekt via zo'n link dan krijg ik een klein percentage van de boeking. Zelf heb ik echter nooit schade gehad. Doet Sunny Cars echt wat ze beloven?

Ik kan kort zijn: ja, dat doen ze! Met knikkende knietjes lever ik de auto met de kras in. De man van het verhuurbedrijf is net zo vriendelijk en relaxed als een paar dagen eerder. Er wordt een snelle foto van de schade en binnen een paar minuten sta ik buiten. Geen moeilijk papierwerk of wat dan ook. De kras in mijn ego is groter dan de kras in de auto.

Voor de zekerheid heb ik nog even naar Sunny Cars in Nederland gebeld. Soms is het gewoon fijn wanneer er een medewerker 24/7 voor je klaar staat. Ook zij stellen me gerust. Alles is goed, ik hoef niets te regelen. En mocht er onverhoopt iets worden ingehouden van de credit card, dan mag ik meteen aan de bel trekken. Kijk, dat noem ik service. Bedankt Sunny Cars!

Heb je geen credit card? Je kunt ook een auto huren bij Sunny Cars zonder credit card. 

tenerife kinderen

roadtrip tenerife

tenerife spanje bloem


Eind goed al goed

Wat heb ik toch mooie plekken op Gran Canaria en Tenerife mogen bezoeken met mijn huurautootje. Ik kijk met veel plezier terug op een fantastische reis. De mooie foto's van Gran Canaria en Tenerife zeggen waarschijnlijk genoeg. Wist jij dat Gran Canaria en Tenerife zo mooi zijn?

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry