home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Wandelen in Dakeng Scenic Area

Wat heb ik genoten van Lukang! De stad is als een openluchtmuseum met zijn tempels, familiehuizen en smalle straten. Maar ik merk ook dat de drukte van de stad wat met me doet. De westkant van Taiwan is dichtbevolkt, ik ben toe aan een flinke dosis natuur in Taiwan. Ik besluit Sunmoon Lake te slaan (weinig tijd) en ga in plaats daarvan naar Dakeng Scenic Area in Taichung, Taiwan.

Dakeng Scenic Area is een onbekende plek in Taiwan. In het weekend is het een populaire bestemming voor dagjesmensen uit Taichung City. Wandelen in Dakeng is een van de leukste dingen die je kunt doen in Taichung regio.

wandelen dakeng taichung
Wandelen over houten paden in Dakeng

Dakeng Scenic Area

Dakeng Scenic Area ligt op een steenworp afstand van de Taiwanese miljoenenstad Taichung City. Wanneer ik in de auto naar de groene heuvels zit verwonder ik me over de urban jungle onder me. Ik rijd van de ene flyover naar de andere – de snelweg in Taiwan hangt voor een groot deel in de lucht.

Het grijze beton van de snelweg gaat abrupt over in een slingerweg. Het begin van de natuur in Taiwan!

dakeng trail 5
Dakeng Trail 5

Wandelen in Dakeng

In de heuvels van Dakeng zijn tien goed gemarkeerde wandelingen uitgezet. Trail 6 tot en met 10 liggen aan de westkant van Dakeng tegen de Taichung City aan. Deze trails zijn het makkelijkste om te lopen (weinig hoogtemeters) en zijn redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer van Taiwan.

Bus #1, 15, 16, 20, 21, 31, 51, 66, 68, 85 (THSR), 270, 271, 276 rijden naar de trails aan de westkant van Dakeng. Je kunt uitstappen bij halte Taipower Dongshan in Dongshan Road.

Trail 1 tot en met 5 liggen in de steile heuvels. De trails zijn kort, maar overbruggen 400 tot 800 hoogtemeters. De trail zijn met elkaar verbonden en je kunt makkelijk meerdere trails combineren. Trail 1, 2, 3 en 4 open bijna parallel aan elkaar, terwijl trail 5 boven op de heuvel de rest aan elkaar koppelt. Je loopt over houten paden door de heuvels met tropische bossen en heerlijk geurende orchideeën.

natuur in taiwan
Natuur in Taiwan

Deze Dakeng hiking trails zijn lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Ik ben blij met mijn eigen autootje.

Met de dreumes in de draagzak loop ik over de houten bielzen die de heuvels van Dakeng Scenic Area met elkaar verbinden. Ik word verrast door de weelderige flora op de heuvels om me heen. Bij een picknickplek spot ik een eekhoorn. Het nieuwsgierige diertje komt kijken of er iets lekkers te halen valt. Jammer dat de eekhoorn zo verwend is en mensen met eten associeert, al kan ik het niet laten om snel een aantal foto’s te maken.

eekhoorn taiwan
Eekhoorns in Taiwan

Hoewel de stad Taichung op nog geen uur rijden van het park verwijderd is, waan ik me in een compleet andere wereld. Een bezoek aan Dakeng is zeker iets wat je moet doen in Taichung regio.

Hier vind je meer informatie over de Taichung Trails

Puffen over het rondhout

De Dakeng Routes zijn duidelijk gemarkeerd. Verschillende borden langs het pad geven informatie over de lengte en intensiteit van de trails. Hoewel ik van wat uitdaging houd, wil ik niet al te lang lopen met de dreumes op mijn rug. Dat is te warm, zowel voor haar als voor mij.

Ik parkeer de auto bovenin de heuvels en maak daar een mooie wandeling. Er zijn hier niet veel parkeerplekken, ik heb geluk.

Al snel ben ik bij de start van de trail. Ik moet uitkijken waar ik mijn voeten neerzet, ik stap van het ene rondhout naar het volgende. De afstanden tussen de rondhouten zijn niet allemaal even groot, waardoor ik het lastig vind een lekker loopritme te vinden. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: de bijzondere wandelpaden van Dakeng maken wandelen in Taiwan heel avontuurlijk.

trails dakeng taichung taiwan
Duidelijke routes in Dakeng

Thee in Dakeng

Wil je genieten van de heuvels van Dakeng en de natuur in Taiwan zonder te wandelen? Dat kan natuurlijk ook! In Dakeng liggen verschillende theehuizen met uitzicht over de groene heuvels.

Mijn keus valt op lokaal theehuis. Thee is niet goedkoop, maar daar krijg ik een prachtig uitzicht voor terug. De weelderige tuin van het theehuis staat vol met tropische bloemen en is een lust voor het oog én de neus.

Het theehuis heeft geen Engelse naam, maar dit is het adres: No. 188?, Section 2, Dongshan Road, Beitun District, Taichung City

thee taiwan
Thee met uitzicht

Praktische tips voor Dakeng

theehuis bloem

theehuis dakeng
Zomaar in het theehuis

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry