home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


De mooiste watervallen van Kroatië

De natuur in Kroatië is adembenemend mooi. De stranden van Kroatië langs de azuurblauwe Adriatische zee vormen een populaire bestemming voor een zonvakantie. Maar bezoek vooral ook het binnenland tijdens je Kroatië vakantie: het land is bedekt vijftig tinten groen – en meer. In de diverse nationale parken in Kroatië liggen ontelbaar veel watervallen. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste watervallen in Kroatië.  

plitvice meren entree
Plitvice entrance 1: de mooiste watervallen van Kroatië

Kroatië watervallen: Pitvice watervallen en meren

De Plitvice meren en watervallen liggen op een paar uur rijden vanaf de kustlijn van Kroatië tegen de grens met Bosnië. Nationaal Park Plitvicemeren is een van de Kroatie bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je rondreis. De Plitvice Meren in Kroatie zijn verbonden met de mooiste watervallen. Je kunt uren tussen de meren en watervallen wandelen over smalle paadjes en houten burggetjes

De bekende meren in Kroatië kun je grofweg onderverdelen in twee delen: Plitvice Upper Lakes en Lower Lakes. De Upper Lakes gedomineerd worden door kleine meren en watervallen. Voor de beroemde watervallen kun je het beste Plitvice Meren entree 2 nemen, deze is bovendien wat rustiger dan ingang 1.

kroatie waterval plitvice
Upper Lakes Plitvice

De meest beroemde waterval van Plitvice is de Veliki Slap. Dit is de grootste waterval van het natuurpark. De waterval is zo’n 78 meter hoog.

Wil je de Plitvice meren bezoeken? Hier vind je alles wat je moet weten voor je bezoek aan nationaal park Plitvice en de mooie watervallen in Kroatië. Kaarten boek je eenvoudig hier.

Watervallen Kroatië: Krka National Park en Krka watervallen

Tussen Split en Zadar aan de Adriatische kust liggen de Krka watervallen. Deze watervallen bij Split horen tot de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden in Kroatië.

Net als Plitvic Park is ook natuurpark Krka Kroatië een aaneenschakeling van meren en watervallen. In een aantal van deze meren in Kroatië mag je 's zomers zwemmen!

krka waterval kroatie
Krk Watervallen Kroatië

De bekende waterval van Nationaal Park Krka is de Skradinski Buk waterval. Deze grote waterval ligt bij Skradin ingang, welke te bereiken is met een boot vanuit Skradin. Dit is een spectaculaire boottocht door een kloof met kraakhelder water. De bergen aan weerszijden van de kloof zijn bedekt met weelderige bossen – welke tijdens mijn bezoek aan de watervallen van Krka zijn gehuld in prachtige herfstkleuren. De prijs van de boot zit inbegrepen bij de entree van Krka National Park.

Wil je de Krka waterval bezoeken? In deze blog lees je alles wat je moet weten voor een dagtocht naar Krka NP vanuit Split Kroatië. Meteen boeken? Ik boekte deze tour naar de watervallen!

skradinske waterval kroatie
Bekende watervallen in Kroatië: het fraaie Krka

Kroatië watervallen: de minder bekende watervallen van Rastoke Slunj 

Ben je op zoek naar leuke dingen in Kroatië en bezienswaardigheden omgeving Plitvice Meren? Op ongeveer 25 kilometer ten noorden van Plitvice liggen de Rastoke watervallen.

De Rastoke watervallen behoren tot de minder bekende bezienswaardigheden in Kroatië. Het dorp Rastoke staat bekend om zijn watervallen en watermolens. Het dorpje ligt op de intersectie van de Korana-rivier en de Slunjcica-rivier.

Rastoke is geen uitgestrekt natuurpark als Plitvice of Krka. Het is echt een dorpje – of eigenlijk een openlucht museum. Een aantal watermolens van Rastoke kun je van binnen bekijken, sommige zijn nog altijd in gebruik. In het dorp zit een aantal goede restaurants en er zijn diverse streekproducten te koop. Je kunt je vingers aflikken bij de lokale forel en honing!

rastoke waterval
Rastoke waterval

Hier lees je meer tips voor de Rastoke waterval.

Bonus: Kravica Watervallen Bosnië

De Kravica Watervallen liggen niet in Kroatië, maar mogen niet ontbreken in dit overzicht met mooiste watervallen in Kroatië! De spectaculaire watervallen liggen in het n het zuiden van Bosnië tegen de grens met Kroatië.

kravice bosnie
Kravica watervallen

De watervallen van Kravica (Kravice) zijn eenvoudig te bezoeken als dagtrip vanuit Dubrovnik of Split. Een boog van watervallen in de Trebizat rivier mondt uit in een kraakhelder meer.  In de zomer kun je een boottocht maken naar naastgelegen kleinere watervallen. Je kunt ook zwemmen in bij de Kravica waterval.

In deze blog lees je alles over de Kravica watervallen

kravice watervak
Met baby bij de Kravica waterval

De mooiste watervallen van Kroatië met kinderen

Kroatië is een heerlijke bestemming voor jong en oud! Bovenstaande watervallen kun je prima bezoeken met (kleine) kinderen tijdens je Kroatië vakantie.

Langs de Plitvice meren en watervallen ligt een route voor rolstoelgebruikers, welke ook zeer geschikt is voor de buggy of kinderwagen. Ook bij de Krka watervallen is een speciaal pad voor buggy’s. Oudere kinderen kunnen zelf langs de watervallen wandelen en genieten van de natuur in Kroatië.

krka buggy
Met de buggy naar de watervallen

Meer lezen


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry