home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #23

Om de zoveel tijd gun ik je een kijkje achter de schermen. Vandaag neem ik je mee naar de afgelopen twee maanden, september en oktober 2019.

Het is weer voorbij….

perhentian maleisie
Nog even wegdromen van de zomer

Helaas, de zomer zit er weer op. Wat heb ik genoten van mijn rondreis door Taiwan en Maleisië. Bij het bekijken van de foto’s komt er automatisch een lach op mijn gezicht. Begin september stond ik echter weer voor de klas, drie dag per week wordt mijn leven gedomineerd door dertig pubers en een schoolbel.

Het begin van het schooljaar was heftig. Mijn lijf wilde niet wat ik wil. Dat resulteerde al snel in hoofdpijn, nek- en rugklachten. Op zo’n moment merk ik dat ik een tik heb overgehouden aan het auto-ongeluk van drie jaar geleden. En dat is niet fijn.

paddenstoel nederland
Paddenstoelen fotograferen in Nederland

De leuke dingen van de afgelopen maanden

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik zocht bewust ontspanning op in de hoop dat mijn lijf ook weer beter zou gaan functioneren. Ik ben weer dagelijks gaan mediteren. Ik ga trouw naar pilates of bodyshape. Ik wil niet zeggen dat er een causaal verband is, maar het gaat beter met me dan anderhalve maand geleden en daar draait het om.

appel betuwe
Appels in de Betuwe

Ik heb veel gewandeld met de kleine reiziger. We zijn samen naar de speeltuin, bibliotheek en kinderboerderij geweest. Samen met mijn moeder wandelden we tussen de appelbomen van de Betuwe. En dat was leuk!

O ja, het was weer Open Monumentendag. Vorig jaar maakte ik een toffe wandeling langs de waterlinie in Utrecht, dit jaar bezocht ik ‘de Inktpot’. Dit bijzondere gebouw ligt vlak naast Utrecht CS, je hebt het vast eens gezien. In het gebouw zit het hoofdkantoor van Prorail. De Inktpot heeft me verrast. Ik vind het gebouw van buiten alles behalve mooi, maar dat geldt niet voor de binnenkant! De gekleurde stenen, symmetrie en glas-in-lood ramen maken het gebouw stiekem heel sfeervol.

oesters eten
Oesters in Goes

Begin oktober werd ik uitgenodigd door Goes Marketing om een dagje naar Zeeland te gaan. Zo leuk. Zeeland heeft een speciaal plekje in mijn hart, ook nu ik minder vaak ga duiken in Zeeland. Ik genoot van al het lekkers wat Zeeland te bieden heeft. Ik voer op de Oosterschelde en het Veerse meer en ik ging oesters rapen om te vervolgens zelfs te bereiden en op te peuzelen. Nomnomnom.

Lees meer over mijn bezoek aan Goes.

split kroatie
Het mooie Split

Reisjes van de afgelopen maanden

Eind september ging ik met mijn schoonouders naar het mooie Gorssel in Gelderland. Veel heb ik niet gedaan en dat is best lekker voor een keer. De kleine reiziger vermaakte zich met opa en oma, de honden en heel veel eten. Mijn kind is een smulpaap.

Afgelopen week was het herfstvakantie en zat ik met een vriend een Split. Voor de komst van de kleine reizigers hebben we veel samen gereisd, maar met een dreumes erbij is toch net even anders. Ik vond het best spannend! Het was intensief, een week op pad zonder papa. Reizen met een dreumes die overal naar toe loopt is echt anders dan reizen met een baby die alleen maar kan liggen of kruipen. Maar we hebben genoten - dat telt.

Behalve de stad Split bezocht ik de watervallen van Krka en een paar eilanden voor de kust van Kroatië.

krka kroatie
Krka in Kroatië

Reizen de komende tijd

Met kerst ga ik naar Gran Canaria. Ik heb geen idee wat ik me hier bij voor moet stellen, maar ik heb er zin in! Het zal te koud zijn om te zwemmen, al ga ik natuurlijk wel de mooiste stranden van Gran Canaria bezoeken.

Meest gelezen blogs

Dit maandoverzicht is niet zo lang, ik heb niet zo veel te delen op dit moment. Alles gaat gewoon zijn gangetje. Vandaar dat ik afsluit met de meest gelezen blogs van de afgelopen tijd:

  1. Tips voor Sofia
  2. Alles over Heidelberg
  3. Urbex in België

De best gelezen nieuwe blog is mijn blog over Goes.


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry