home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)


Achter de schermen #22

De zomer zit er bijna op. Terwijl ik geniet van een laatste dag in Kuala Lumpur gun ik jullie een kijkje achter de schermen. Dit zijn mijn leuke momenten van juni-juli-augustus 2019. Een 'maandoverzicht' met veel reisjes én mijn grote Aziëreis.

museum illusion kuala lumpur
Museum of Illusions in Kuala Lumpur

Leuke dingen van de afgelopen maanden

Zo aan het eind van de vakantie is het altijd graven in mijn geheugen om te herinneren wat ik voor de vakantie allemaal deed. Daarom houd ik van de zomervakantie. Dit is de enige tijd van het jaar dat ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken.

Het eind van het schooljaar is altijd hectisch. Dit jaar was extra lastig: normaal werk ik thuis gewoon heel veel extra uurtjes en dan zijn de toetsen nagekeken. Maar nu is er een nieuwe normaal. Thuis stapt er een kleine reiziger rond en kan ik heel moeilijk werken. Het is me uiteindelijk gelukt, natuurlijk is het gelukt. Maar leuk is anders.

Tijdens de eerste week van mijn zomervakantie heb ik als een malle blogs zitten typen voor IkReis. Eigenwijs als ik ben wil ik geen zomerstop ;) Het harde werken loont, IkReis heeft meer bezoekers dan ooit.

cakesmash
Spelen met taart

Hoera, de kleine reiziger is één jaar!

De kleine reiziger is geen baby meer, maar een dreumes. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Ik maakte een kwarktaart voor de kleine meid. Ze is dol op kwark en kan heerlijk kliederen bij het avondeten. Maar de kwarktaart bleek toch wat spannend. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en heb ik leuke cake smash foto’s kunnen maken.

Een stedentrip naar Mons

Tijdens de vorige Achter de Schermen zat ik in het mooie Mons in België. Wat een leuke stad is dat! Zoek je een originele bestemming voor een stedentrip dicht bij huis? Zoek niet verder, Mons heeft het allemaal.

Hier vind je mijn complete Mons cityguide.

belgie mons
Het knusse Mons

Street art in Eindhoven

Ik wilde al een paar jaar naar het Step in the Arena street art Festvial in Eindhoven. Maar aangezien dit jaarlijkse festival met Pinksteren is, ben ik dan vaak op reis. Dit jaar was ik 'thuis' met Pinksteren en bezocht ik het street art festival. Het was echt hartstikke leuk om toonaangevende straatkunstenaars aan het werk te zien.

In deze blog lees je meer over street art in Eindhoven.

street art eindhoven
Street art festival Eindhoven

Het fotomuseum in Rotterdam

Ik bezocht de tentoonstelling ‘Lust for Life’ van Ed van der Elsken in het fotomuseum van Rotterdam. Lust for Life is één lange ode aan de mens en het leven. “Vier het leven. En laat zien wie je bent.” Dit is een van mijn favorieten tentoonstellingen in Rotterdam van de afgelopen jaren.

Een weekendje Zeeland

Ik heb het duiken weer opgepakt en het voelt goed. Eerst kon ik niet duiken vanwege de zwangerschap en de bevalling, daarna brak ik meteen na mijn eerste duik mijn teen. Gelukkig zijn de eerste duiken van dit jaar goed verlopen.

Ik heb zelfs een nieuwe onderwatercamera, de Olympus Tough5. De camera is een stapje terug ten opzichte van mijn oude camera (maar die is gestolen toen er is ingebroken in mijn huis), maar de camera is kleine en compact. En dat is ook wat waard.

bavo kerk haaarlem
De klim naar het licht

Klim naar het licht

In mei kreeg ik al een uitnodiging om naar Haarlem te komen. De koepelkathedraal van Haarlem is gerestaureerd en de kerk is mooier dan ook. Om dat te vieren is er een gave – tijdelijke – loopbrug gemaakt tussen de torens van de kathedraal. Vanaf een hoogte van 60 meter heb je een fenomenaal uitzicht over de stad.

Oorspronkelijk zou de brug maar tot eind juli te beklimmen zijn, maar gelukkig blijft deze publiekstrekker nog tot eind september geopend. Fijn voor mij, want zo kon ik ook een kijkje nemen. En misschien wil jij ook de kathedraal bezoeken? Ik kan je verzekeren dat het de moeite is.

Street art in Utrecht

Op IkReis staan veel blogs over street art in Europa. Maar niet over mijn eigen stadje Utrecht. Ik zette de kleine reiziger op de fiets en samen gingen we op pad. Ik maakte een hoop foto’s, binnenkort komt de blog online.

sunset kuala lumpur
Sunset Kuala Lumpur

Maleisië en Taiwan

De afgelopen weken reisde ik door Maleisië en Taiwan. Ik heb genoten van een heerlijke reis. De verhalen komen binnenkort, de herinneringen in mijn hoofd moeten nog even bezinken.

Ik schreef wél al een update van mijn blog over Kuala Lumpur. Het is een heel uitgebreide blog geworden met veel foto’s. Ideaal voor iedereen die lekker even weg wil dromen of een reis gaat plannen.

lukang taiwan
Het leuke Lukang in Taiwan

Plannen voor de komende tijd

In september ga ik een weekendje naar Gelderland met mijn schoonfamilie. Ik zie het als een weekend niks doen en bijkomen van de eerste weken van het schooljaar.

In de herfstvakantie ga ik naar Split.

urbex cinderella
Het verlaten Chateau Cinderella

Meest gelezen blogs op IkReis van de afgelopen maanden

Op IkReis zijn veel leuke blogs te vinden, maar dit zijn de allerleukste blogs van de afgelopen 3 maanden.

De beste gelezen nieuwe blog is mijn blog over urbex locatie Chateau Cinderella.


 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry