home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #17

Heb je genoten van een welverdiende vakantie? Of heb je door moeten werken in de zomer? Wat een zomer zeg. Wat een temperaturen. 

Elke twee à drie maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke en minder leuke dingen van juni-juli-augustus 2018.

Dit overzicht staat niet zo zeer in het teken van reizen, maar in het teken van het eind van mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochtertje Yara. Iedereen die niet van baby's houdt kan nu beter stoppen met lezen.

houten trein
Detail van de kinderkamer

Afscheid op school: de laatste werkdag

Deze zomer is een zomer als geen andere. Geen verre reizen in het dure hoogseizoen, maar zon in de tuin. Wat zijn er veel warme dagen geweest! En ik heb er extra lang van kunnen genieten, aangezien ik half juni al mijn laatste werkdag van 2018 maakte. 

Je lees het goed. Ik heb ruim een half jaar zwangerschaps- en bevallingsverlof!!! Jippie. 

zwangerschap
Zwangere juf

De zwangere juf

De meeste leerlingen vinden het mega interessant, zo'n zwangerschap. Met twintig weken organiseerde mij H5-NLT klas al een babyschower voor me. Dat was ver voordat ik online bekend maakte dat ik een kindje zou krijgen. Er was zelfgebakken taart, er waren cadeautjes en een slinger in het lokaal. Het uiltje hierboven is gemaakt door een moeder van een leerling. Zo lief!

Helaas haalde de slinger nét niet het eind van het schooljaar. Mijn collega heeft er na drie maanden de fik in gezet. Je bent scheikundedocent of niet...

Mijn G3-scheikunde klas was het hier niet mee eens. Ze misten de vrolijk gekleurde slinger. Ik trouwens ook. Het lokaal is meteen opnieuw versierd en uitbundiger dan ooit.

zwembad tuin
Het zwembad in de tuin

Mijn zwembad in de tuin 

En toen kwam het verlof. Ik ruimde op school op als nooit tevoren en nam afscheid van collega's en leerlingen. Sommigen wensten me een fijne vakantie. Nou, zo voelt het niet.

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over reizen tijdens de zwangerschap. Mijn laatste trip was met 32 weken. De zwangerschap is helaas niet zonder klachten verlopen. De laatste weken van de zwangerschap bleef ik noodgedwongen thuis. Maar hoe kom je je dag door als je bijna niet kan lopen en het buiten meer dan 30 graden is? Juist, je vriend koopt een zwembadje bij de Lidl. Ik heb er van genoten.

zwanger buik
Nog een keer die dikke buik

En daar is Yara

Eind juli is ons dochtertje Yara Indah geboren. Mijn kleine reiziger. Meestal is Yara heel lief, maar soms is ze een klein draakje. Vooral als ze hongerig is of krampjes heeft en ik niet aan slapen toe kom. Krampjes. Het klinkt best schattig. Wanneer ik mijn kind urenlang zie vechten tegen de pijn, dan kan ik niet anders dan concluderen dat krampjes niet schattig zijn. Arm kind.

De eerste weken van haar leventje bepaalde Yara mijn ritme. (En dat zal nog wel een tijdje zo blijven.) Mijn PC heeft wekenlang uit gestaan, ik had geen tijd en zin om te bloggen. Langzaam staat de PC wat vaker aan. Terwijl ik dit typ slaapt Yara op mijn buik in de draagzak. Afleggen is geen optie en ik draag haar met liefde.

baby newborn
Yara, een dag oud

Het cliché is waar: je krijgt veel terug voor het moederschap. Het is genieten. Zeker in het begin. Je kijkt uit naar een wandelingetje naar het eind van de straat. Het is fijn als je weer naar het toilet kan zonder de bevalling opnieuw te beleven. En het is bijzonder om het kleine wezentje na negen maanden eindelijk te zien. En ze groeit en verandert elke week. Ik verveel me niet, integendeel. 

Langzaam maar zeker wordt mijn wereld weer iets groter. Al ga ik niet zonder haar de deur uit, dat is gewoon niet handig met borstvoeding.

voet baby
Schattig toch?

Ik ben een trotse mama, maar IkReis is niet het geschikte platform om deze trots tot in detail te delen. Dat doe ik liever in de app-groep met opa en oma. Yara groeit hard en dat is genoeg voor hier.

Plannen voor IkReis

Tot het eind van het jaar zit ik thuis. Ik wil genieten van Yara en haar een goede start geven. Daarnaast wil ik ook IkReis een boost geven. Ik wil technische dingen achter de schermen op gaan pakken waar ik normaal (naast mijn werk) niet aan toe kom. Het updaten van oude blogs. Het toevoegen van pakkende foto's. Een blog is nooit af.

zomerkind
Mijn zomerkindje

Stiekem hoop ik hiermee ook meer bezoekers naar IkReis te trekken én meer inkomsten genereren. Niet door de ene na de andere advertentie te plaatsen, maar door verschillende blogs te voorzien van affiliatielinks. Dat zijn linkjes naar bijvoorbeeld hotels of producten waar ik heel tevreden over ben. Als jij via zo'n link een hotel boekt of een product koopt, dan ontvang ik een klein bedragje. Jij betaalt niks extra. Een win-win situatie, niet?

Er zullen 2-3 keer per week nieuwe blogs op IkReis blijven verschijnen. Wat dat betreft verandert er weinig voor de lezer. 

scheikunde baby
Een scheikundebaby

Reisplannen de komende tijd

De afgelopen tijd ben ik alleen bij Op Zuid geweest, een nieuw en hip restaurant bij ons in de wijk Hoograven (Utrecht). Hier hebben ze de lekkerste brownies van de stad! Hoewel Op Zuid heel gezellig is, begint het toch te kriebelen. Ik wil meer.

Yara was 4 weekjes oud toen ik haar paspoort aanvroeg. Ze is al een middagje in Duitsland geweest, en daar komen binnenkort mooie bestemmingen bij.

In september gaan we een weekendje naar een Bed and Breakfast in Oirschot. Dat is een cadeautje van mijn schoonouders voor de bruiloft dit voorjaar.

Edit: lees hier alles over het eerste weekend weg met baby.

In oktober willen we naar Indonesië, maar we moeten nog boeken. Wist je trouwens dat Yara's tweede naam een Indonesische naam is?

brownie utrecht
De lekkerste brownie van Utrecht

Best gelezen blogs op IkReis

De zomermaanden zijn altijd goede maanden voor IkReis. Zelfs wanneer je zelf minder online bent (met dank aan Google). 

De beste gelezen blogs van de afgelopen tijd zijn:

De best gelezen nieuwe blog is mijn interview met Joyce over wonen op Karimunjawa in Indonesië.


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry