home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug)
- Singapore (aug)
- Maleisië (aug)
- Brabant (sept)
- Ameland (okt)
- Tsjechië (dec)


banner van sunny cars

banner booking


Vijf tempels in Bangkok die je móet zien

Bangkok en tempels.... Ze zijn niet te missen. In Bangkok zijn in totaal meer dan 400 tempels. Natuurlijk is het niet mogelijk om al deze tempels te zijn, daarom zet ik de mooiste tempels in Bangkok voor je op een rijtje.

Een Thaise tempel is een 'Wat'. Dat dus.

tempels bangkok
Fraai versierde tempels

VIJF TEMPELS IN BANGKOK DIE JE MÓET ZIEN

De Wat Pho: de tempel van de liggende Boeddha

De Wat Pho is de oudste en grootste tempel van Bangkok. In deze tempel ligt een Boeddha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. De Wat Po wordt daarom ook wel de tempel van de liggende Boeddha genoemd (temple of the reclining Buddha).

De Wat Pho is een oase van rust in het hectische Bangkok. Om de tempel heen liggen kleine, fraai aangelegde tuintjes. Wanneer de wind speels door de bonsaibomen waait, klinken er belletjes. Kabbelende watervallen maken het plaatje compleet.

tempel bangkok wat pho
De liggende boeddha in de Wat Pho

Wanneer ik de eigenlijke tempel binnenstap, is het gedaan met de rust. Hordes toeristen proberen de grote Boeddha op de foto te krijgen. Ik irriteer me al snel aan de grote hoeveelheid selfie stokken.

In de Wat Pho zit de beste massageschool van Thailand. Wil je een goede Thaise massage? Dan kun je zeker hier terecht.

De Wat Phra Kaew: de tempel van de Emerald Boeddha

De Wat Phra Kaew mag niet ontbreken in het overzicht van de must visit tempels in Bangkok. Een bezoek aan de Wat Phra Kaew kun je prima combineren met een bezoek aan de Wat Pho, deze tempels liggen praktisch naast elkaar.

wat phra kaew bangkok
Een van de vele mooie details van de Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew is een van de hoogtepunten bij een bezoek aan het koninklijk paleis van Bangkok. In deze tempel met veel goud en blingbling staat een klein jaden standbeeld, de Kaew. Eigenlijk is er niet één standbeeld, maar zijn er drie. De groene Kaew heeft elk seizoen (zomer, winter, regenseizoen) een ander jasje aan. In het regenseizoen heeft de Kaew zelfs een gouden paraplu!

In de Wat Phra Kaew wonen geen monniken, dit in tegenstelling tot andere tempels in Bangkok. Het tempelcomplex bestaat enkel uit pagodes en uitbundig versierde heilige gebouwen.

Je mag foto's maken in het Grand Palace, maar niet binnen in de Wat Phra Kaew.

grand palace bangkok
Grand Palace in Bangkok

De Wat Arun: de tempel van de dagenraad

Aan de overkant van de rivier de Chao Phraya ligt de beroemde Wat Arun, de tempel van de dageraad (Temple of Dawn). Dit is een van de meest bekende tempels in Bangkok, de Wat Arun pronkt in bijna iedere reisgids. Een eenvoudig bootje brengt je voor een paar bath van de Wat Pho naar de Wat Arun.

De Wat Arun is 97 meter en versierd met schelpen en porselein. De tempel schittert minder in de zon dan de Wat Pho en de Wat Phra Kaew, maar in het ligt van de ondergaande zon komt deze tempel optimaal tot zijn recht. 's Avonds is de Wat Arun mooi verlicht.

wat arun verlicht
De fraai verlichte Wat Arun tempel

De Wat Saket: de Gouden Berg

Sommige tempels in Bangkok lijken een beetje verscholen te liggen. Dit geldt niet voor de Wat Saket. De Gouden Berg (Golden Mount) zie je al van verre uittorenen boven de skyline van Bangkok.

Via een fraai aangelegde tuin en heel veel trappen kom je bij de gouden chedi die bovenop de berg staat.

Wat Benchamabophit: de Marmeren Tempel

De Wat Benchamabophit valt op door zijn zuiverheid en eenvoud. Hier vind je geen hordes toeristen. De Wat Benchamabophit ligt buiten de gebaande paden van Bangkok in de Dusit area.

Rondom de tempel ligt een fraai aangelegd plein met veel Boeddhabeelden.

Wist je dat je als toerist welkom bent in sommige tempels om te mediteren? Op Worldlife lees je meer over mediteren in Bangkok bij de Wat Mahathat.

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN DE TEMPELS IN BANGKOK

Kledingvoorschriften voor de tempels in Bangkok

Bovenstaande tempels in Bangkok zijn heilige gebouwen. Misschien lijkt het soms niet zo, maar ze worden nog dagelijks gebruikt! Het is dus wel zo netjes om respect te tonen en passende kleding te dragen.

boeddhistische tempel thailand
Chedi's versierd met porselein en schelpen

In het algemeen geldt:

Vaak kun je kleding lenen of huren bij de ingang van een tempel. Aan de andere kant: het is een kleine moeite een dun setje kleding mee te nemen in je tas. 

Fotograferen in de tempels in Bangkok

Wil je foto's maken van de tempels in Bangkok? Vaak is dit geen probleem. Er staat duidelijk aangegeven wat je wel en niet mag fotograferen. In deze blog vind je tips voor het fotograferen van tempels en ceremonies.

wat arun tempel bangkok
De tempel van de dageraad

Tempel scam

In de straten rondom de Wat Po, Wat Phra Kaew en Wat Arun hangen van 'tourguides' rond, die beweren dat een tempel gesloten is. Voor een klein prijsje willen ze je wel meenemen naar een andere tempel. Vaak krijg je een extra stop bij een winkeltje dat zijden of sieraden verkoopt.

Je raadt het al. De tempel ís niet dicht. De slimme tourguide werkt samen met de winkelier en de tuktukdriver en hoopt op een dikke commissie. Dat is natuurlijk prima als je graag wilt shoppen in een te dure winkel, maar wees je hier in ieder geval van bewust!

Online vind je openingstijden. Of loop gewoon langs voor de zekerheid.

goud templ bangkok
Tempels in Thailand: goud en edelstenen

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry