home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)De krater Mitpze Ramon: de Grand Canyon van Israël

De krater Mitzpe Ramon ligt verscholen in de Negev woestijn. Mitzpe Ramon is de Grand Canyon van Israël, maar ligt nét te ver van de gebaande paden om platgelopen te worden door de grote massa.

krater mitzpe ramon
De krater Mitzpe Ramon

Met de huurauto naar de krater Mitzpe Ramon

Vanaf de Dode Zee is het ongeveer twee uurtjes rijden naar Mitzpe Ramon. Eerst volgt de weg de kust van de Dode Zee, verder en verder naar het zuiden van Israël. De Dode Zee wordt hier steeds ondieper en het aantal zoutfabrieken neemt snel toe.

Daarna slingert de weg de bergen in. Het landschap wordt droger en desolater. De 'geheime' nucleaire fabriek van Israël versterkt dit beeld alleen maar.

Ineens rijd ik het dorp Mitzpe Ramon binnen. Echt groot is het niet, en het uitkijkpunt naar de krater is snel gevonden.

mitzpe ramon negev
Mitzpe Ramon in de Negev woestijn

De krater Mitzpe Ramon

op zonnige dagen is de krater van Mitzpe Ramon een grote kleurenpracht. Ik tref het niet zo met het weer: het is flink bewolkt. Maar toch, zelfs nu.... De krater is een aaneenschakeling van zwarte, rode en gele tinten. Zo ver ik kan kijken.

In het bezoekerscentrum wordt uitgebreid beschreven hoe de krater Mitzpe Ramon is ontstaan. Het is zeker leuk om hier een kort bezoekje aan te brengen! Bovendien kun je hier een jeep tour of een trekking door de krater boeken.

Vanuit het bezoekerscentrum van Mitzpe Ramon is het een eenvoudige wandeling naar Camel Mount. Dit is het mooiste uitkijkpunt!

sap woestijn
Vers sap in de woestijn. Dat verwacht je toch niet?!?

Mitzpe Ramon Spice Quarter

Mitzpe Ramon Spice Quarter ligt in het noordelijke deel van het dorpje Mitzpe Ramon. Hier werden vroeger kruiden verhandeld. Tegenwoordig is het een artistieke wijk.

De barakken van het oude Spice Quarter zijn omgetoverd tot hippe ateliers. Hier midden in de woestijn vind je toffe street art!

Ga naar Tel Aviv voor meer street art in Israël.

street art spice quater

street art mitzpe ramon
Street art op de barakken van Spice Quater

Eten en slapen in Mitzpe Ramon

Ik besluit om niet te overnachten in Mitzpe Ramon, maar aan het eind van de middag door te rijden naar Tel Aviv.

In het Spice Quarter van Mitzpe Ramon liggen verschillende knusse eetcafeetjes. Mijn keus valt op InnSense Restaurant and Accommodation, zowel vanwege de leuke naam als vanwege de lichte inrichting.

InnSense is als een grote woonkamer met bloemen, muurschilderingen en knusse hoekjes. Er is een uitgebreide kaart met heel veel soorten (kruiden)thee. Deze gaat per pot over de toonbank. Ideaal. In plaats van zelfgemaakte taart kies ik voor een gezonde salade als lunch. Helaas is er daarna geen ruimte meer voor een toetje....

Boven het restaurant liggen de kamers en suites. Er zijn kamers voor twee personen, maar ook familiekamers voor vier personen. Deze kun je direct boeken op booking.com.

eten mitzpe ramon israel
Gezellig eten in Mitzpe Ramon

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry