home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Street art in Tel Aviv

Tel Aviv is een bruisende en moderne stad. Tel Aviv is jong en artistiek met een levendige street art scene. Wil je net als ik de mooiste street art in Tel Aviv ontdekken? Lees dan snel verder.

florentin street art tel aviv
Street art in Forentin: dieren van de kunstenaar Dede

Street art in de wijk Florentin

Florentin is dé hipster- en hippiewijk van Tel Aviv. Hier liggen vele populaire vegetarische en veganistische restaurants. Hier kun je terecht voor de beste koffie van de stad.

Florentin is populair onder Israëlische jongeren (van elke leeftijd). De sfeer is goed. Veel straten zijn uitbundig versierd met kleurrijke street art. De hotspots voor street art in Tel Aviv zijn Elifelet Straat, HaMehoga Straat en Hanagarim Straat.

Eigenlijk is street art en graffiti illegaal in Israël, maar in Florentin wordt er een oogje dichtgeknepen. In bijna iedere straat is wel wat moois te vinden! Ik kijk mijn ogen uit. Hier kun je je makkelijk een paar uur vermaken als je van street art (en koffie) houdt.

De street art en graffiti hieronder komt allemaal uit Florentin.

florentin street art tel aviv didi

florentin street art tel aviv eekhoorn

florentin street art tel aviv florentin

florentin street art tel aviv vogel
Vele voorbeelden van street art in de wijk Florentin in Tel Aviv

Helaas paste het niet in mijn programma, maar Abraham Tours biedt een paar keer per week een tour aan langs de mooiste street art en graffiti in Tel Aviv. Je kunt ook via GetYourGuide een tour boeken.

Meer street art in Tel Aviv: het nieuwe busstation van Tel Aviv

Wanneer ik denk aan street art in een station, denk ik automatisch aan mijn jeugd. Ik groeide op in Heerlen in de jaren tachtig. Het station van Heerlen vormde toen het decor van dé drugsscene van Nederland, inclusief spuitende gasten en heroïnehoertjes. Op veel plaatsen was graffiti, wat er voor zorgde dat de sfeer nog verder kelderde. Voor zover mogelijk.

Tegenwoordig is Heerlen een stad waar je gave street art kan spotten. De stad is door de gratis kunst alleen maar mooier geworden.

florentin street art tel aviv busstation

florentin street art tel aviv bus

florentin street art tel aviv trap
Street art in het busstation van Tel Aviv

Het busstation van Tel Aviv staat grotendeels leeg. Het verlaten station begint in verval te raken. Geleidelijk aan wordt het station steeds geschikter om te urbexen in Israël.

Op de bovenste etages van het busstation van Tel Aviv spatten de kleuren je tegemoet. Geen plekje muur is de dans ontsprongen: het grauwe beton is niet meer. Wat een heerlijke plek om rond te dwalen!

Niet alleen de muren van het busstation zijn gedecoreerd met murals en graffiti, maar zelfs de roltrappen en sommige ruiten zijn grondig onder handen genomen.

florentin street art tel aviv jaffa

florentin street art jaffa
Klein maar fijn± street art in Jaffa

Street art in Jaffa

Maar ook in het oude deel van Tel Aviv, in de gezellige wijk Jaffa, kun je street art vinden. De werken in Jaffa zijn meestal geplaatst in opdracht van winkeliers en uitbaters, juíst om (lelijke) illegale graffiti te voorkomen.

O ja, als je toch in Jaffa bent: Cityinn Jaffa Apartments is een fijne plek om te slapen.

accommodatie tel aviv
Overnachten in Cityinn Jaffa Apartment met het mooiste uitzicht van Tel Aviv

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry