home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


Eten in madrid: culinaire hotspots

Ik ga naar Madrid! Een hele week. Niet voor vakantie, maar met 25 leerlingen van school. Een combinatie van hard werken, maar ook een beetje relaxen en lekker eten. Bij deze een aantal culinaire hotspots om lekker te eten in Madrid. 

Wie kan je beter helpen met het vinden van culinaire hotspots dan een local? Ik roep daarom de hulp in van mijn Spaanse collega's én van Shere, de leukste Spaanse blogger uit Friesland.

madrid eten san miguel

tapas san miguel madrid
Eten in Madrid: Tapas in Mercado San Miguel

Mercado San Miguel: tapas en meer

In Mercado San Miguel, de markthallen van Madrid, kun je heerlijk eten en drinken. De bezoekers zijn een mix van Spaanse gasten en toeristen.

Op de kaart staan vooral Tapas, kleine Spaanse gerechtjes van bijvoorbeeld verschillende soorten gedroogde worst, Spaanse gehaktballetjes of een rijk belegd minibroodje.

De croquetas behoren tot mijn favorieten. Ze lijken een beetje op de Nederlandse kroket, maar de smaak is fijner (en er wordt geen mosterd geserveerd). Je kunt onder andere kiezen voor een vulling van vlees, kaas, vis of groenten.

Bij je eten kun je een vers sapje nemen, of een speciaal biertje of wijntje. Uiteraard is er ook koffie en thee.

Iedere verkoper heeft zijn eigen specialiteit. Zo weet je zeker dat je het lekkerste Spaanse eten krijgt. Nadeel is wel dat je een paar keer op en neer moet lopen...

worst madrid

tapas eten madrid
Meer lekker eten in Madrid

Chocolateria San Gines: Churros en chocolade

Chocolateria San Gines is dé culinaire hotspot voor liefhebbers van chocolade. Of voor liefhebbers van churros met chocolade.

De rij voor de winkel is soms lang, maar eenmaal binnen merk je al snel dat Chocolateria San Gines iedere minuut wachten waard is. Al sinds 1894 worden hier zoete lekkernijen geserveerd. De chocolade is zoet zoals deze hoort te zijn, niet té zoet dus. En de dikte van de chocolade is precies goed: de bruine lekkernij blijft goed aan de warme churros plakken, maar is niet zo week dat je hele handen en kleren er onder komen te zitten.

Om je vingers bij af te likken!

madrid chocolaterie eten

churros choclade madrid
Chocolateria San Gines: de lekkerste churros eten in Madrid

Bakkerij La Mallorquina: de beste bakker van Madrid

Bakkerij La Mallorquina is met stip de beste bakker van Madrid. Op de onderste etage vind je verschillende soorten brood en andere baksels voor thuis. Op de bovenste etage ligt een klein restaurant.

Het restaurant van bakkerij Mallorwuina is geheel ingericht in een stijl uit de jaren '50 of '60. Op de kaart staan vooral zoeten gebakjes. Maar ook voor een verse smoothie of een eenvoudige maar smaakvolle kop koffie of thee is dit een prima plek!

taart madrid
Zo veel taart!

Snel en eenvoudig eten in Madrid

Het is je misschien opgevallen, maar de culinaire hotspots hierboven zijn niet allemaal even geschikt voor een romantisch diner. Allereerst omdat ik geen behoefte heb aan een romantisch diner met collega's. Maar ook omdat we 's avonds vaak te moe waren om uitgebreid te eten in Madrid.

tapas madrid spanje
Nog een keer tapas om het af te leren...

Ik overnacht in het Hotel ibis Madrid Alcorcon Tresaguas net buiten Madrid. Dit hotel ligt vlak bij de uitwisselingsschool, maar is ook ideaal voor mensen die met een huurauto door Spanje reizen en midden in de stad willen slapen en parkeren. Met de bus ben je zo in de stad!

Vlak bij het hotel ligt winkelcentra Tresaguas, een handige plek voor de dagelijkse boodschappen. Hier zitten ook verschillende fastfoodketens voor een snelle en eenvoudige hap. Wees gerust: er is meer dan de grote gele M ;)

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry