home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #16

Geniet je van de tropische hitte? Of mag het van jou een beetje minder? Tijd voor een nieuwe editie van ‘achter de schermen’ met zomerse temperaturen.

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke en minder leuke dingen van april en mei 2018.

jenny zwanger
Met een beste wel dikke buik naar Düsseldorf

Ik ben zwanger!

Het zal je niet ontgaan zijn, vriendlief en ik verwachten een kindje! Ik ben nu ruim 32 weken zwanger en over zo’n twee weken start mijn verlof. Eindelijk. Ik heb al maanden veel rugklachten en zoek naarstig een roze wolk om onder te schuilen. Bovendien heb ik weinig energie, en moet ik zelfs op mijn werk van tijd tot tijd een uurtje plat tegen de pijn. 

Het kleine kamertje in huis begint langzaam op een babykamer te lijken. Er staat een kast gevuld met schattige kleertjes - lang leve marktplaats. Daar vond ik ook de meubeltjes van het kamertje en de box. Zo fijn. Tweedehands is goedkoper én duurzamer.

De afgelopen tijd heb ik regelmatig de vraag gekregen: wat betekent mijn zwangerschap en de komst van een kleine reiziger voor IkReis? Waarschijnlijk niet al te veel. Ik blijf schrijven over reizen en fotografie. Toch zal er vast wel eens een blog verschijnen waarin de kleine reiziger een rol speelt. Dat is logisch, IkReis is een persoonlijke reisblog en de kleine reiziger zal een belangrijke rol in mijn leven gaat spelen. De focus van IkReis verschuift echter niet naar reizen met kinderen. (Althans: dat zeg ik nu. Volgens mijn omgeving maken hormonen wispelturig ;))

examen scheikunde 2018
Mindful door de eindexamens

Mindful leven

Mijn achtweekse mindfulness training zit er op. Het was zwaar. Ik ben mezelf tegen gekomen. Ik heb geleerd en ik ben nog niet klaar met leren. Gelukkig heb ik straks weken verlof om te oefenen!

Voor mijn gevoel lag het tempo van de cursus veel te hoog. Dat lag vooral aan mij, niks ten nadele van de docent. Elke week kreeg ik nieuw huiswerk, en dat terwijl ik de vorige oefeningen nog niet beheerste. Het komt wel. Ik MOET minder van mezelf en dat geeft ruimte. En dat is lekker.

Feest!

April was een feestelijke maand. Op mijn 40-ste verjaardag gaven vriendlief en ik elkaar het ja-woord. Niet dat ik het nu ineens ga hebben over ‘mijn man’. We hebben een stapel papieren ondertekend, we zijn geregistreerd partner en verder is er weinig veranderd. Het was een gezellige middag met ouders, schoonouders en getuigen.

Misschien komt er volgend jaar een honeymoon, maar niet nu met die dikke buik. Want echt, de aftakeling is begonnen. Ik hoop dat dat komt door de zwangerschap en tijdelijk is.

nederland rotterdam
De Rotterdamse metro.

Traverse

Afgelopen weekend was Traverse 2018, een grote conferentie voor reisbloggers in het mooie Rotterdam. Het programma bestond uit een week vol leuke excursies en twee dagen met leerzame praatjes uit het veld. 

Traverse is ieder jaar, meestal in het buitenland, en kan ik het niet met werk combineren. Zodra ik hoorde dat Traverse in Nederland zou zijn, greep ik mijn kans en kocht ik een early bird ticket. Wat heb ik uitgekeken naar de conferentie! Dingen lopen zoals ze lopen, en uiteindelijk ben ik slechts één dagje aanwezig geweest. Toch heb ik voldoende ideeën opgedaan om IkReis te verbeteren! Wordt vervolgd.

Bloggen naast een baan is keuzes maken. Toch wil ik geen fultime reisblogger zijn. 

lago maggioe pauw
Een pauw bij Lago Maggiore

Reizen de afgelopen tijd

Stedentrip Milaan

Vriendlief moest voor zijn werk naar Milaan, en ik besloot een lang weekend mee te gaan. Ik was eerder in Milaan, lang geleden. Wat is Milaan druk geworden sinds die laatste keer!

Het is een weekend geworden met veel zon, leuke dingen zien en veel rust. Had ik al gezegd dat ik oud word?

Vanuit Milaan maakten we een dagtrip naar Lago Maggiore. Wat een mooie bestemming in het voorseizoen.

Weekendje Brussel

Een aantal jaar geleden maakte ik kennis met de schoonheid van het Hallerbos. Ik wilde zo graag een keer terug! Zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte een hotelletje in de omgeving van Brussel. Ik bezocht het Hallerbos, liep een groot deel van de striproute in Brussel en bezocht de koninklijke serres.

hallerbos belgie
Paarse weelde in het Hallerbos

Stedentrip naar Düsseldorf

Ik ontvang al een hele tijd nieuwsbrieven van van der Valk in mijn mailbox. Daar zitten soms echt interessante aanbiedingen tussen. Een goed excuus voor een lang weekend Düsseldorf #nospon.

Wat ik gedaan heb? Genoten van de wellness en het lekkere eten in het hotel, een beetje hobbelen door de stad en kijken naar street art. Life is good. Op weg naar huis bezocht ik het Landschaftspark van Duisburg.

Weekendje Zeeland

Met mijn duikvriendjes en -vriendinnetjes zit ik tijdens het pinksterweekend op de RijnlandIII. We varen op de Oosterschelde, slapen aan boord, genieten van lekker eten en gezelligheid.

Ik mag op dit moment niet duiken, toch heb ik genoten.

annemoon zeeland
Een oudje: een detail van een annemoon

Reizen (en plannen) de komende tijd

Ik heb voor de komende tijd geen trips gepland. Mijn buik zit me in de weg, en ik ben druk met het afronden van de eindexamens. Ik hoop tijdens mijn verlof meer tijd te kunnen besteden aan IkReis, want echt, ik heb mijn blog regelmatig verwaarloosd. Als het lukt wil ik vooruit werken en komen er gewoon blogs online de komende tijd, maar je snapt vast dat de kleine reiziger prioriteit heeft.

Dit najaar wil ik naar Indonesië, naar Bali en Yogyakarta. Maar eerst moet de kleine er zijn, dan ga ik concrete plannen maken.

borobudur java
Hopelijk keer ik hier snel terug!

Meest gelezen blogs:

De best gelezen nieuwe blog op IkReis gaat over het Rila Klooster in Bulgarije.


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry