home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Street art in Düsseldorf: de Kiefernstrasse

Ik ben blij als een klein kind. Om me heen zie ik overal felle kleuren, ik weet niet welke kant ik als eerste op moet kijken. Wat is de mooiste mural? Ik geniet van street art in Düsseldorf. Sommige wijken in Düsseldorf zijn omgetoverd tot een grote straat art gallery. Wat een bijzondere bezienswaardigheid tijdens mijn Düsseldorf citytrip!

kiefernstrasse
De kleurrijke Kiefernstrasse

Street art Düsseldorf in de Kiefernstrasse

De Kiefernstrasse in Düsseldorf Duitsland is the place to be voor liefhebbers van street art. Deze mag niet ontbreken tijdens je Düsseldorf stedentrip! De straat is een kleine tweehonderd meter lang, en alle huizen zijn van boven tot onder beschilderd. Letterlijk van boven tot onder: de meeste schilderingen beginnen bij de vloer en lopen door tot de nok van het dak.

De meeste murals zijn gemaakt door verschillende (onbekende) artiesten. Op de Kiefernstrasse zijn ook werken van bekende kunstenaars als M05K, Johanna OLGA en Ami One. Deze urban art gallery moet je zeker bezoeken tijdens je sightseeing in Düsseldorf. 

kunst dusseldorf

street art dusseldorf
Street art in Düsseldorf: gratis kunst op straat

Van bron van onrust naar toeristische attractie

De Kiefernstrasse was niet altijd zo sprookjesachtig en kleurrijk. In de jaren tachtig zijn de huizen in de Kiefernstrasse bezet. Er vonden rellen en demonstraties plaats om te voorkomen dat de Kiefernstrasse werd omgetoverd tot een commercieel district.Tegenwoordig ligt er een shopping mall net naast de Kiefernstrasse, maar de straat zelf is ongedeerd gebleven.

In 2008 werd de krakers opnieuw de deur gewezen, wat leidde tot nieuwe demonstraties en onrusten. Maar ook nu besloot de gemeenteraad de bewoners van de Kiefernstrasse te beschermen: de krakers mochten en mogen blijven. Tegenwoordig wonen er ruim 800 mensen van 45 nationaliteiten in de Kiefernstrasse.

Wanneer ik door de Kiefernstrasse loopt, lijkt deze verlaten. Er lopen een paar andere toeristen gewapend met camera door de straat, maar van de bewoners is geen spoor te bekennen. Of beweegt daar een gordijn?

streetart duitsland

streetart europa
Street art in Düsseldorf: metersgrote murals aan de Kiefernstrasse

Bezoek de street art in de Kiefernstrasse

De Kiefernstrasse ligt net buiten het centrum van Düsseldorf. Toch is het niet moeilijk om deze street art in Düsseldorf te bezoeken.

Vanuit het centrum van Düsseldorf brengt metro je naar station Ketwigerstrasse. Dit ligt op 700 meter lopen vanaf de Kiefernstrasse. De metro gaat meerdere keren per uur.

street art onderwater

street art puzzel
En nog meer street art....

Meer street art in Düsseldorf

Düsseldorf is een kunstzinnige stad. In Düsseldorf is veel meer street art te vinden. Persoonlijk vind ik de andere plekken minder mooi dan de street art in de Kiefernstrasse.

Via deze link vind je een handige kaart met heel veel street art in Düsseldorf.

street art dusseldorf pizza

street art duitsland dusseldorf
Ook buiten de Kiefernstrasse vind je imposante kunstwerken

Kunst in Düsseldorf

Tijdens je stedentrip naar Düsseldorf is er de mogelijkheid om veel meer (gratis) kunst te zien! Ben je benieuwd? In deze blog vind je veel tips voor een bezoek aan Düsseldorf.

Blijf je slapen in Düsseldorf? Ik overnachtte in het Van der Valk Airport Hotel net buiten de stad.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry