home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug)
- Singapore (aug)
- Maleisië (aug)
- Brabant (sept)
- Ameland (okt)
- Tsjechië (dec)


banner van sunny cars

banner booking

Wilde dieren fotograferen in Anholter Schweiz

Ik ben soms een beetje raar. Dieren fotograferen vind ik leuk, liever in het wild dan in kleine hokjes. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook niet altijd zin en tijd om uren te wachten. Wildbiotopgarden Anholter Schweiz is een compromis voor wildlife fotografie. Het wildpark Anholter Schweiz lijkt een beetje op een dierentuin maar is net een beetje anders.

fotografie anholter schweiz
Wisents in Anholter Schweiz

Klein Zwitserland Anholt net over de Duitse grens

Anholter Schweiz is een biotoopwildpark van maar liefst 56 hectare groot. In het park zijn karakteristieke landschapsvoorbeelden uit het noorden van Europa te vinden, afgewisseld met grote volières. Door het park lopen zandwegen en gravelwegen - deze zijn zelfs met nat weer prima begaanbaar.

Centraal in het dierenpark in Isselburg ligt een meer. Dit is een kopie van het Vierwoudsteden Meer in Zwitserland, compleet met rotstuin en Zwitsers chalet. In de herfst kleurt het chalet mooi rood door de herfstbladen.

Net ten noorden van het park ligt Kasteel Anholt, je kunt een bezoek aan beide makkelijk combineren.

wolf duitsland
Een 'wilde' wolf in Duitsland

Wilde dieren in Anholter Schweiz

In biotoopwildpark Anholter Schweiz zijn verschillende Europese landschappen nagebouwd, elk met zijn eigen bewoners. Zo is er een biotoop met dieren uit het Rijnlandschap, met dieren als wisents, moerasvogels, kraanvogels en edelherten. In een ander biotoop wonen beren of lynxen.

De otter is mijn favoriete dier om te fotograferen in Anholter Schweiz. Otters zijn best schuw, maar ze komen graag het water uit voor een lekker visje.

otter wildpark
Mijn favoriet: de otter

Het voeren van dieren in dierpark Anholt

Het is verboden dieren te lokken met voer. Voeren zorgt er misschien voor dat dieren dichter bij komen, maar dieren kunnen ziek worden van bepaalde etenswaren of zelfs dood gaan. Dat wil je toch niet op je geweten hebben als dierenvriend?

De dieren in Anholter Schweiz worden regelmatig door de verzorgers gevoerd in de aanwezigheid van de bezoekers van het park. Dat is hét moment voor actiefoto’s of om dieren van dichtbij te fotograferen in Anholter Schweiz.

Op de website van het biotoopwildpark Anholter Schweiz vind je op welke dagen en tijden dieren worden gevoerd. Hier kun je je looproute op aanpassen voor de beste foto's.

anholter schweiz wildlife
Dieren zijn snel. Houd de sluitertijd kort!

Fotograferen in Anholter Schweiz

Anholter Schweiz is een fijne plek voor (amateur) natuurfotografen. Het is mogelijk om met een beetje geduld en geluk de dieren de fotograferen zonder de hekken en omheining in beeld te brengen. (Kies een groot diafragma voor een vage achtergrond zonder hekken.)

Foto’s mogen niet commercieel gebruikt worden. Online plaatsen mag alleen met een maximale breedte van 800px, vandaar dat de foto’s in net album hieronder iets kleiner zijn dan normaal ;) Veel kijkplezier!

Tip: de dieren bewegen, dus kies voor een korte sluitertijd. Gooi desnoods de iso wat omhoog.

lynx anholter schweiz
Een verstopte lynx

Benodigde apparatuur om te fotograferen in Anholter Schweiz

Foto’s hieronder zijn gemaakt met een Canon spiegelreflex en een Canon 70-200mm lens. Vaak kwam ik net wat zoom te kort! Ik heb daarom een Sigma 100-400mm lens aangeschaft. Deze heb ik wel al getest, maar nog niet gebruikt in het park.

Als je geen vaste hand hebt, kan het fijn zijn om een monopod of statief mee te nemen.

Wild spotten bij Bonn? Dat kan in Wald und Wildpark Rolandseck.

Meer lezen?
 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry