home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
 
 
Laatste Update:
01/04/2020

Wilde dieren fotograferen in Anholter Schweiz

Ik ben soms een beetje raar. Ik houd er van dieren te fotograferen, liever in het wild dan in kleine hokjes. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook niet altijd zin en tijd om uren te wachten. Wildbiotopgarden Anholter Schweiz is aardige oplossing voor wildlife fotografie.

fotografie anholter schweiz
Wisents in Anholter Schweiz

Wat is Anholter Schweiz?

Anholter Schweiz is een biotoop wildpark van maar liefst 56 hectare groot. In het park zijn karakteristieke landschapsvoorbeelden uit het noorden van Europa te vinden, afgewisseld met grote volières. Door het park lopen zandwegen en gravelwegen - deze zijn zelfs met nat weer prima begaanbaar.

In het park ligt een meertje. Dit is een kopie van het vierwoudsteden meer, compleet met rotstuin en Zwitsers chalet. In de herfst kleurt het chalet mooi rood door de herfstbladen.

wolf duitsland
Een 'wilde' wolf in Duitsland

Wilde dieren in Anholter Schweiz

In biotoopwildpark Anholter Schweiz zijn verschillende Europese landschappen nagebouwd, elk met zijn eigen bewoners. Zo is er een biotoop met dieren uit het Rijnlandschap, met dieren als wisents, moerasvogels, kraanvogels en edelherten. In een ander biotoop wonen beren of lynxen.

Mijn favoriet om te fotograferen in Anholter Schweiz is de otter. Otters zijn best schuw, maar ze komen graag het water uit voor een lekker visje.

otter wildpark
Mijn favoriet: de otter

Het voeren van dieren in Anholter Schweiz

Het is verboden om dieren te lokken met voer. Voeren zorgt er misschien wel voor dat dieren dichter bij komen, maar dieren kunnen ziek worden van bepaalde etenswaren of zelfs dood gaan. Dat wil je toch niet op je geweten hebben als dierenvriend?

De dieren in Anholter Schweiz worden soms door de verzorgers gevoerd in de aanwezigheid van de bezoekers van het park. Dat is hét moment voor actiefoto’s of om dieren van dichtbij te fotograferen in Anholter Schweiz.

Op de website van het biotoopwildpark Anholter Schweiz vind je op welke dagen en tijden dieren worden gevoerd. Hier kun je je looproute op aanpassen voor de beste foto's.

anholter schweiz wildlife
Dieren zijn snel. Houd de sluitertijd kort!

Fotograferen in Anholter Schweiz

Anholter Schweiz is een fijne plek voor (amateur) natuurfotografen. Het is mogelijk om met een beetje geduld en geluk de dieren de fotograferen zonder de hekken en omheining in beeld te brengen. (Kies een groot diafragma voor een vae achtergrond zonder hekken.)

Foto’s mogen niet commercieel gebruikt worden. Online plaatsen mag alleen met een maximale breedte van 800px, vandaar dat de foto’s in net album hieronder iets kleiner zijn dan normaal ;) Veel kijkplezier!

Tip: de dieren bewegen, dus kies voor een korte sluitertijd. Gooi desnoods de iso wat omhoog.

lynx anholter schweiz
Een verstopte lynx

Benodigde apparatuur om te fotograferen in Anholter Schweiz

Foto’s hieronder zijn gemaakt met een Canon spiegelreflex en een Canon 70-200mm lens. Vaak kwam ik net wat zoom te kort! Ik heb daarom een Sigma 100-400mm lens aangeschaft. Deze heb ik wel al getest, maar nog niet gebruikt in het park.

Als je geen vaste hand hebt, kan het fijn zijn om een monopod of statief mee te nemen.

Meer lezen?

  • Fotohut fotografie


Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry