home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #15

De lente van 2018 is officieel begonnen. Tijd voor een nieuwe editie van ‘achter de schermen’. Nummertje 15 alweer.

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke en minder leuke dingen van februari en maart 2018. 

Mindfulness

De vorige keer schreef ik in ‘achter de schermen’ dar ik een cursus mindfulness ging doen. Wat heb ik daar veel reacties op gekregen! Blijkbaar is mindfulness iets wat bij vele speelt, vandaar dat ik er meer over kwijt wil.

meditatie mindfulness
Meditiatie in Sri Lanka

Zoals mijn trouwe lezers zullen weten, werk ik in het onderwijs. Ik sta vier dagen per week voor de klas. Op mijn vrije vrijdag (en ook vaak in het weekend) kijk ik na en bereid ik mijn lessen voor. Door mijn whiplash ben ik niet altijd even snel. De klachten worden steeds minder, hoor!

Iedereen kent de verhalen over werkdruk in het onderwijs en hoog ziekteverzuim wel. Mijn school biedt daarom (?) een cursus mindfulness aan. Een stress reductiecursus toegespitst op docenten - al heb je er privé ook veel aan.

De cursus bestaat uit acht sessies van drie uur, plus dagelijks 30-45 minuten huiswerk. Dat is nogal wat! Ik ben nu twee weken bezig, en het voelt goed. Al is het ook zwaar en confronterend.

De cursus maakt dat ik wat minder tijd vrij kan maken voor IkReis. Er verschijnt niet elke vrijdag een update van een oude blog. De nieuwe blogs van de afgelopen tijd en komende tijd heb ik grotendeels al eerder geschreven - vooral in het vliegtuig en de trein ;) Een fijne besteding van de lange treinritten die ik maak op weg naar mijn ouders in Zuid-Limburg.

chinees nieuwjaar rotterdam
Chinees nieuwjaar in Rotterdam

Leuke dingen van de afgelopen maanden

Ik maakte de afgelopen maanden een paar leuke fotografie uitstapjes.

Met een vriendinnetje bezocht ik de tentoonstelling ‘unwired’ in het fotomuseum in Rotterdam. Een tentoonstelling met foto’s van mooie landschappen en plekken zonder internet. Goed voor een digitale detox.

Een week later zat ik opnieuw in Rotterdam voor de viering van het Chinese nieuwjaar. Het jaar van de hond is alweer in volle gang!

Tot slot ging ik op een druilerige vrijdag naar het Biowildpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Arnhem. In dit fraai aangelegd park wonen onder andere beren, lynxen, wasberen en wolven. De dieren leven in ruime hokken, je moet soms echt even zoeken om ze te zien.

Lees meer over fotograferen in Anholter Schweiz.

anholter schweiz duitsland
Wasberen in Anholter Schweiz

Nare dingen van de afgelopen maanden

Wat moet ik zeggen? Tijdens de voorjaarsvakantie werd ik gebeld door een vriendin. Er bleek ingebroken in mijn huis. MIJN HUIS. Mijn knusse stekje in Utrecht waar ik hard voor gewerkt heb.

Alle kamers zijn doorzocht, spullen zijn verdwenen, de auto weg. De auto is terug, mijn gevoel van veiligheid niet. Ik vind het volstrekt onacceptabel dat een of andere onverlaat in mijn lades en kasten heeft lopen neuzen. Dat is privé. En ik blijf achter met rotzooi en regelwerk. Politie, verzekering, glaszetter, slotenmaker - je kan je er wel wat bij voorstellen.

Eerlijk is eerlijk, het had slechter af kunnen lopen. Ik ben dankbaar dat dat niet zo is. Maar toch is er wat geknapt in me, iets wat tijd nodig heeft om te herstellen.

Tip voor inbrekers: in mijn huis valt niet veel te halen. Ik geef mijn geld liever aan reizen uit. Heb ik iets wat jij ook hebben wilt? Ga werken en koop het. Als scheikundedocent vind je heel snel een baan.

ijsland in de winter
IJsland in de winter

Reizen de afgelopen maanden: IJsland in de winter

In februari en maart maakte ik slechts een reisje over de grens. Samen met mijn vriend maakte ik een roadtrip door winters IJsland. Ik bezocht watervallen en geisers, ik liep onder ijs en onder lava. Ik maakte héél veel foto’s. Wat was dat een toffe reis.

Er komen nog meer blogs over IJsland in de winter, maar dit is een begin. 

fotografie hallerbos
Het betoverende Hallerbos

Reizen de komende tijd: Nederland en België

De komende tijd maak ik een aantal (meerdaagse) trips in Nederland en België. Ik wil fotograferen in de koepel van de gevangenis van Arnhem, ik wil terug naar het Hallerbos en Zeeland. Bovendien ga ik met vriendlief een paar dagen naar Milaan, waar hij voor zijn werk moet zijn.

November vorig jaar ging ik met school naar Spanje. Deze maand komen de kids naar Nederland, en samen gaan we leuke dingen doen. 

Er staan even geen langere trips op de planning. Een inbraak kost veel geld en tijd, ik heb simpelweg niet de puf om iets leuks te regelen. 

balinees nieuwjaar
Voorbereidingen voor het Balinees Nieuwjaar, dit jaar op 18 maart 2018

Mijn best gelezen blogs

De beste gelezen blogs van de afgelopen maanden zijn

De beste gelezen nieuwe blog gaat over fietsen langs de tempels van Polonnaruwa in Sri Lanka


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry