home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
19/03/2019

Wat te doen in Kroatië

Kroatië, wat ben je mooi. Land met je azuurblauwe zee, je bijzondere wrakken om op te duiken, je prachtige kustlijn en bijzondere nationale parken.

Kroatië is niet alleen een fijne bestemming voor een zonnige stedentrip of strandvakantie, Kroatië leent zich ook prima voor een autovakantie. Ik heb reisde met de auto door Kroatië en zette de leukste activiteiten voor je op een rij. 

Doen in Kroatië

Zagreb

Veel toeristen slaan de Kroatische hoofdstad Zagreb over en focussen zich op de kust. Zagreb is echter een hippe stad met mooie oude gebouwen en vele festivals.

Lees meer tips voor Zagreb.

wissel wqaxcht zagreb kroatie
Wissel van de wacht in Zagreb

De Plitvice watervallen

Plitvice is voor velen hét hoogtepunt van Kroatië. Mensen maken een detour vanuit Zagreb of vanaf de kust. 

De schoonheid van Plitvice national Park is oogverblindend. Zeven meren worden met elkaar verbonden door ontelbare kleine en grotere watervallen. Rondom de meren van Plitvice kun je uren wandelen - of je kunt je rond laten varen op een elektrisch bootje.

Lees meer over de Plitvice watervallen.

plitvice waterval
Meren en watervallen in Plitvice

Sprookjesachtig Ogulin

Ogulin is het thuis van reuzen en storytellers. Ontsnap aan het toerisme in Kroatië en bezoek dit paradijsje in het binnenland!

Lees meer over Ogulin.

ogulin kroatie
Meer bij Ogulin

Dubrovnik: de parel van de Adriatische zee

In het verre zuiden van Kroatië ligt het betoverende stadje Dubrovnik. Dubrovnik is één van de best bewaarde ommuurde steden van Europa. Binnen de muren zijn ontelbare knusse pleintjes, leuke straatjes en schattige kerkjes.

De zee rondom Dubrovnik nodigt uit om te varen, te snorkelen en te duiken.

Lees meer over het oude Dubrovnik.

durovnik stedentrip
Het oude Dubrovnik

Meer leuke stedentrips in Kroatië

Ik heb maar een klein deeltje van Kroatië bezocht. Een deel van het land staat nog op met bucketlist. Zo ben ik heel benieuwd naar Split en de eilanden in het zuiden. Ook Zadar lijkt me een leuke bestemming voor een stedentrip.

Daarnaast heb ik mooie herinneringen aan de stadjes en dorpjes van het eiland Istrië waar ik als kind was. Een van mijn favoriete plekken was het plaatsje Rovinj. Helaas heb ik zelf geen blog met mooie foto's, maar op Travelaar kun je alles lezen over de bezienswaardigheden van Rovinj.

strandvakantie kroatie
De ruige kust van Kroatië

Praktische reistips voor Kroatië

Een autovakantie in Kroatië

Hoewel het openbaar vervoer in Kroatië niet slecht geregeld is, kan ik iedereen aanraden om met de auto door Kroatië te trekken. Met de auto heb je meer vrijheid om te stoppen bij de hoogtepunten van Kroatië. Ook voor een kampeerreis is de auto ideaal!

De wegen in Kroatië zijn goed, met name de snelwegen rondom Zagreb. Voor deze wegen moet je een paar euro tol betalen, maar dat is de winst in reistijd meer dan waard. Betalen gaat heel makkelijk met een creditcard of zelfs contant. 

Let op de borden boven de weg: niet bij elk poortje kun je contant betalen. 

Ook de provinciale wegen zijn ook van goede kwaliteit, al vind ik het soms lastig om de maximale snelheid van 80 km/u te halen. Voor mijn gevoel heb ik in de bergen soms te weinig zicht om echt vaart te maken, zeker omdat ik tegenliggers pas op het allerlaatste moment kan zien. Noem mij een omaatje of een watje, maar better safe than sorry ;)

wegennet kroatie
Met de auto door de bergen in Kroatië

Met eigen vervoer naar Kroatië

Met een stop onderweg kun je met je eigen auto vanuit Nederland naar Kroatië rijden, de afstand van Utrecht naar Istrië bedraagt ongeveer 1400 kilometer. Dat is ver om op één dag te reizen, maar je kan je autovakantie in Kroatië breken met een stop in Slovenië of Oostenrijk.

Kroatië met de huurauto

Kroatië is een uitgestrekt land. Afhankelijk van je eindbestemming in Kroatië en de grootte van het reisgezelschap kan het goedkoper zijn om naar Kroatië te vliegen en vervolgens een auto huren Kroatië. Ik heb zelf goede ervaringen met Sunny Cars.

authentiek kroatie
Authentiek Kroatië 

Goedkoop vliegen naar Kroatië

Budgetmaatschappij Transavia vliegt in het seizoen naar verschillende strandbestemming langs de kust van Kroatië: je kan goedkoop vliegen naar bijvoorbeeld Pula (op Istrië), Split of Dubrovnik. Dit zijn allemaal directe vluchten.

Air Croatia vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Zagreb.

Links

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry