home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


Interview: going local Canada

Iedere maand laat ik voor Going Local een reiziger of emigrant aan het woord over zijn of haar leven in het buitenland. Wat valt je op aan je nieuwe (tijdelijke) thuisland? En welke tips heeft de kenner voor de reiziger die in kortere tijd het land wil ervaren.

Fardou heeft bij haar vriend in Canada gewoond en wil zich daar definitief vestigen. 

fardou canada
Fardou in Canada

Mijn naam is Fardou Bakker, ik ben 24 jaar en ik kom uit Kollum, een dorpje in Friesland. Samen met mijn Canadese vriend Stuart reis ik de hele wereld over, ik schrijf over onze reizen op fartravels.nl. Ik heb van augustus tot december 2017 in Vancouver, Canada gewoond en ben op dit moment bezig met de aanvraag voor mijn working holiday visum voor Canada zodat ik daar een jaar mag wonen en werken. Daarna hoop ik voor mijn Permanent Residency te gaan zodat ik mezelf echt een inwoner van Canada mag noemen en op die manier bij mijn Canadese vriend kan wonen. 

Leven in Canada

Ik weet dat toen ik daar was er zoveel dingen opvielen dat ik een lijstje bij ben gaan houden. Je zou denken omdat Canada ook een Westers land is als Nederland er niet heel veel cultuur verschillen zouden zijn, nu zijn ze ook niet zo groot als bijvoorbeeld India maar toch zijn er wel een aantal dingen die anders zijn. 

IJshockey

Een aantal dingen die op mijn lijstje staan is bijvoorbeeld ijshockey. IJshockey is leven voor hun. Wanneer de Canucks speelden kwamen ze eerder uit hun werk om de wedstrijd te kijken, de tenues werden aangedaan, er werd pizza besteld en er wordt nog veel nagesproken over hoe ze in 2011 de Stanley cup finale verloren waarna rellen ontstonden. 

bergen canada
Bergen bij Vancouver

Uit eten in Canada

Ook word er veel buiten de deur gegeten, nu kom ik uit een klein dorp waar we niet veel uitgaansgelegenheden hebben maar ik denk dat het voor Nederlanders uit de stad ook best wel ongewoon is om minstens 3 keer per week ergens te gaan lunchen of dineren. Het eten is er trouwens ook een stukje vetter en ongezonder zonder dat ze het zelf door hebben. 

Lekker buiten leven

Er wordt ongelofelijk veel buiten geleefd, of het nou regent of de zon schijnt even lekker wandelen, skiën of fietsen ze zijn er ongelofelijk actief. Wanneer je op een zondag gaat wandelen kom je minstens 50 anderen tegen die precies hetzelfde dachten. Oh en hier in Nederland gaan we lekker met z’n allen BBQ’en. De halve straat wordt uitgenodigd of je familie en je maakt er echt een avond van, in de zomer in Vancouver, staat de BBQ elke avond aan, gewoon voor het vlees. Er word niet een Hollands evenement van gemaakt zoals wij dat hier kennen. 

Mix van culturen

Canada bestond in 2017, 150 jaar. Het is daarom een heel nieuw land met niet veel geschiedenis of oude gebouwen. Canada bestaat uit heel veel immigranten en dat maakt Canada ook heel leuk. Vancouver is een mix van veel verschillende culturen.

Lynn canyon suspension bridge
De Lynn Canyon suspension brug

Tips voor de reiziger

De mooiste stad ter wereld

Vancouver is, in my opinion, één van de mooiste steden ter wereld. Je hebt er bossen, bergen, een prachtige binnenstad en de zee. Je hebt er eigenlijk dus gewoon alles. Zorg ervoor dat je een dag of 3 hebt en besteed in ieder geval één van deze dagen in Noord en West Vancouver. Met de seabus(de veerboot) ga je voor een paar dollars al naar dit groene deel van de stad. Loop, wanneer je aankomt in Noord Vancouver, eerst even over The Londsdale Quay Martket, ga daarna lekker lunchen eten bij Mr. Sushi(dit is waar alle locals lunchen), pak vervolgens de bus naar Lynn Valley. Daar vind je de Lynn Canyon suspension brug (die is gratis en ook heel gaaf) hier kun je ook prachtig wandelen en zwemmen, heb je iets te besteden bezoek dan ook de Capilano supsension bridge. Breng ook zeker even een bezoekje aan Deep cove waar je kunt kayakken en suppen en ga dan naar whytte cliff/ horsehoe bay. Van hier uit gaat de veerboot naar Vancouver eiland. Maar dit stukje is ook prachtig om rond te wandelen of ergens een kopje koffie te gaan drinken. Als je een auto hebt ga dan tijdens zonsondergang naar Cypres Mountains uitzicht punt. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en kun je genieten van een prachtige zonsondergang. 

roadtrip canada
Roadtrippen door Canada

Maak een roadtrip

Wanneer je in Canada bent huur een auto of een camper en doe een roadtrip door de Rocky Mountains, je kunt beginnen in Vancouver en eindigen in Calgery. Onderweg zie je prachtige meren, watervallen en bergen.

Fardou vertelt op haar eigen blog wat je nog meer kan doen in Vancouver.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry