home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
20/08/2017

België

België is een heerlijk land voor een stedentrip. Genieten van de Bourgondische leefstijl, lekker eten en gewoon een ontspannen weekend weg. Een weekend met vrienden, een actieve midweek in de Ardennen of op pad met mijn grote vriend de camera. 

markt leuven belgie
De gezellige markt van Leuven

Een stedentrip Antwerpen in de winter

Ik trotseer de winterkoude en stap in de auto naar Antwerpen. Het is vroeg donker en de stad is gehuld in duizenden lampjes. Een stedentrip naar Antwerpen in de winter is een absolute aanrader, vooral vanwege de lichtjes en de leuke wintermarkt.

Een weekendje Leuven

In oktober zal ik naar Leuven gaan. Ik bezoek hier 500 jaar Utopia in Leuven. Bovendien is Leuven een stad voor een heerlijk ontspannen weekendje weg! Ik zet een aantal plekjes om te eten, drinken en slapen op een rij.

Chareroi: stad van mijnen en staal

Charleroi is onbekend bij Nederlandse toeristen. Geen idee waarom! Ik bezocht Charleroi en genoot van het industriële karakter van de stad, van street art en van lekker eten.

Na het lezen van deze blog boek jij ook een stedentrip naar Charleroi.

stret art charleroi
Street art in Charleroi

Natuurlijk Viroinval

Aan de uitlopers van de Ardennen ligt het adembenemende Viroinval. De kastgraslanden bieden een thuis aan zeldzame vlinders en wilde orchideeën. Wandelaars en fietsers komen aan hun trekken tussen de rotsformaties. 

Fotografie in België

België heeft een aantal hotspots voor fotograferen. Verdwaal in het spookstadje Doel onder de rook van Antwerpen. Doel is een leuke plek voor beginnende Urbex-fotograferen.

Houd je meer van de natuur? Geniet dan in de maand mei van het betoverende Hallerbos. Waar ter wereld vind je een prachtig paars tapijt tussen de bomen?

fotografie hallerbos
Het sprookjesachtige Hallerbos

Vliegen vanuit België

Wist je dat je soms honderden euro's kan besparen door NIET vanaf Schiphol te vliegen maar te vertrekken vanuit Zaventem? Met de auto ben je er zo en je kan betaalbaar parkeren bij het vliegveld. Op prijsvergelijkingssites als tix.nl kun je Brussel als vertrekluchthaven selecteren. Heel handig!

Lees meer over goedkoop vliegen.

Wat is jouw favoriete plekjes in België?

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry