home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #14

Yeah, de eerste maand van 2018 zit er weer op! Tijd voor een nieuwe editie van ‘achter de schermen’. Nummertje 14 alweer.

Elke twee (drie) maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke dingen van november en december 2017 en het begin van 2018.

jenny smit israel
Op reis door Israël

Start van het nieuwe jaar 

3x50

Januari is een beetje de tijd van goede voornemens en dromen. Heb je gezien dat ik een blog geschreven heb over goede voornemens voor fotografen? Ik doe sinds een paar weken weer meer aan het 3x50-project. Elke week maak ik een foto met de 50mm lens. Ik zit nog niet helemaal in de flow, maar dat komt vast snel.

Mindfulness

Ook buiten mijn blog doe ik aan goede voornemens. Of beter: ik stel mezelf doelen. Dat klinkt net wat concreter :) Ik stel mezelf al jaren als doel om meer los te laten, mezelf te omarmen en niet te streng te zijn. Dat is soms moeilijk. Gelukkig zijn er apps die mij een handje kunnen helpen.

Een jaar geleden raadde Jessica me de app buddhiffy aan. Er ging een wereld voor me open: een wereld van begeleide meditaties die me helpt te ontspannen. Sinds kort staat ook de app Sonus Island op mijn telefoon. Deze app voor de iPhone kent een klein aantal geleide meditaties, maar heeft vooral fijne mindfulness muziekjes. Stiekem vind ik de interface ook heel leuk: alsof je op een tropisch eiland zit. 

Bovendien ga ik vanaf maart een intensieve mindfulnesscursus volgen via mijn werk. Ik heb er zo veel zin in!

uitwisseling spanje
Mindful in Spanje: mens, erger je niet

Hallo vakantie (en andere leuke dingen)

De vakantiebeurs 

Ook dit jaar bezocht ik de vakantiebeurs. Ik vind het grappig om daar rond te slenteren en inspiratie op te doen, maar ik vind het vooral leuk om andere bloggers te ontmoeten en gezellig over bij te kletsen.

Helaas zijn de vakdagen nooit echt te combineren met mijn werk. Ik kom meestal een keer binnen vallen als iedereen al lang en breed aan de drank zit. Op zaterdag heb ik de schade in kunnen halen en heb ik daadwerkelijk een aantal bestemmingen bezocht.

vakantiebeurs 2018
Inspiratie opdoen tijdens de vakantiebeurs in 2018

Foto-uitstapjes

Buiten is het koud en guur, maar dat maakt het niet onmogelijk om op stap te gaan met de camera.

Ik ging dit jaar maar liefst twee keer naar het Amsterdam Light Festival. Op de openingsavond maakte ik een rondvaart over de grachten en bezocht ik de waterexpositie. Een aantal weken laten maakte ik foto’s tijdens de landexpositie.

Daarnaast bezocht ik een aantal interessante exposities in het fotomuseum in Rotterdam.

Reisjes de afgelopen tijd

Met de pubers naar Spanje

Dit schooljaar ben ik voor het eerst mee geweest op uitwisseling naar Spanje. Het wat leuk en intensief! Eerst de spanning bij de kids omdat ze een week op pad gingen zonder ouders. Voor sommige was het zelfs de eerste vliegreis! Een week later kwamen de traantjes omdat er afscheid genomen moest worden van de gastgezinnen.

Het leven van een vijftienjarige gaat niet altijd over rozen.

Lees meer over mijn bezoek aan Madrid en Toledo.

stedentrip luik
Een stedentrip naar Luik (met veel geel en groen :))

Stedentrip naar Luik

Een week later zat ik in de auto naar Luik. Quality time met vriendlief en natuurlijk genieten van de verborgen plekjes van Luik.

Rondreis door Israël

Kerst bracht ik door bij ouders en schoonouders. Daarna was het tijd voor mijn laatste reisje van 2017: ik heb een mooie rondreis langs Tel Aviv, Jeruzalem en de Dode Zee gemaakt. Ik heb veel gezien en nog meer niet gezien. Wat is Israël veelzijdig.

Lees snel mijn eerste blogs met tips voor Israël en de Judean Desert.

rondreis israel
Betoverende landschappen aan de Dode Zee

Plannen voor de komende tijd

De wereld ligt nog altijd aan mijn voeten, en ook dit jaar wil ik weer stukjes van die mooie wereld ontdekken. Volgende maand staat IJsland op het programma, het wordt mijn tweede reis naar IJsland.

In 2018 wil ik beslist weer een aantal keer op stap in Nederland, Duitsland en België. Ik heb echter nog niks geboekt. Later in het jaar wil ik terug naar Indonesië.

Het lijkt erop dat ik dit jaar geen nieuwe landen ga bezoeken.

ijsland
Terug naar IJsland

Beste gelezen blogs van de afgelopen maanden:

De best gelezen nieuwe blog is een blog vol geheime plekjes op Bali.


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry