home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
19/03/2019

Doen in Ljubljana

“Het centrum van Ljubljana is niet groot. Je loopt van deze kant van het centrum naar Tivoli in 15-30 minuten.” Stefan zet zijn verhaal kracht bij en zet wilde strepen op het papier bij de leukste bezienswaardigheden in Ljubljana. Na een paar minuten overhandigt de eigenaar van mijn appartement me de kaart. Ik ben klaar om Ljubljana te ontdekken. 

Ik deel zijn tips: wat te doen in Ljubljana? Lees snel verder!

kasteel ljubljana
Uitzicht over het kasteel van Ljubljana

Het kasteel: een van de bekendste bezienswaardigheden in Ljubljana

Het kasteel van Ljubljana is niet te missen, de oude vestiging toornt hoog boven de stad uit. Het kasteel is toegankelijk voor iedereen: er gaat een kabelbaan naar boven. Ik ga echter voor de budgetoptie en laat de kabelbaan links liggen. Een mooie wandeling brengt me naar de toegangspoort van het kasteel.

Toegang tot het kasteel van Ljubljana is gratis. Om de toren te beklimmen, de VR-show of de musea te bezoeken, moet je betalen.

Het poppenmuseum van Ljubljana

In het kasteel van Ljubljana ligt een poppenmuseum. Leuk voor kinderen, maar zeker ook voorvolwassenen. De poppen vertellen een verhaal. En op de zolderetage kun je zelf aan de slag en je verhaal vertellen met de poppen.

Het oude centrum van Ljubljana

Het oude centrum van Ljubljana is klein en overzichtelijk. De rivier de Ljubljanica stroomt als een levensader door de stad. Kleine bootjes varen af en aan, klaar om toeristen langs de bezienswaardigheden in Ljubljana te varen.

Ik ben een beetje verliefd op Ljubljana. De stad is zo schattig en stijlvol! In de oude en statige gebouwen zijn hippe koffietentjes te vinden. Boven de terrasjes groeien fraaie druivenranken. De zon speelt met mijn haar.

tivoli ljubljana
Het groene park Tivoli in Ljubljana

Doen in Ljubljana: genieten in het park

Op aanraden van Stefan loop ik naar park Tivoli, een stadspark dat populair is bij de locals. Hier vind je het lekkerste ijs van de stad.

Zon en ijs zijn altijd goed. Wanneer ik zie dat er ook een open lucht fototentoonstelling is, kan mijn dag niet meer stuk.

neboticnik bezienswaardigheid ljubljana
Het trappenhuis van Neboticnik: een van de verborgen bezienswaardigheden van Ljubljana

Hotspot in Ljubljana: Neboticnik

Neboticnik is dé hotspot van Ljubljana. De oudste wolkenkrabber van het land is verbouwd en beschikt over een rooftopbar. De muziek is goed, de drankjes zijn koud en het uitzicht is onbetaalbaar. Een drankje op de Neboticnik is echt iets wat je moet doen in Ljubljana.

In de verte liggen de besneeuwde bergen. Onder je zie je het oude centrum met de bezienswaardigheden van Ljubljana. 

hotspot ljubljana slovenie
Doen in Ljubljana: een drankje met uitzicht over de stad

Street art in Ljubljana

In het oude centrum van Ljubljana is niet veel street art te vinden, buiten de ring des te meer! Gum en Metelkova zijn mijn favoriete plekken, maar langs de Trubarjeva Cesta vind je ook veel moois.

Lees ook mijn blog over street art in Ljubljana.

street art ljubljana
Street art in Ljubljana

De leukste musea van Ljubljana

Behalve het poppenmuseum heeft Ljubljana nog een aantal leuke kleinschalige musea.

Het natuurhistorisch museum en het archeologisch museum zitten in het zelfde gebouw. De tentoonstelling is ruim opgezet met duidelijke bijschriften.

Dicht bij Metelkova ligt het Ethnografisch museum wat een bezoek waard is.

museum ljubljana
Het archeologisch museum in Ljubljana

Eten in Ljubljana

Slovenië is niet echt een budget bestemming. In Ljubljana kun je echter heel goedkoop eten! Aan de Trubarjeva Cesta zijn veel kleine restaurantjes te vinden, variërende van een lokale daghap tot de lekkerste falafel van de stad.

Slapen in Ljubljana

Ik bezoek Ljubljana met een vriend, en we hechten beide aan onze ruimte op zijn tijd :) Ik kies daarom voor een ruim 2-kamerappartement aan de Trubarjeva Cesta. Het appartement is ook ideaal voor gezinnen met kinderen, maar de bedden zijn wat aan de krappe kant voor vier volwassenen.

Het appartement heeft een goed uitgeruste keuken, een badkamer met douche én een wasmachine.

Een stedentrip naar Ljubljana

Ik bezocht Ljubljana tijdens een rondreis door Slovenië. Ljubljana is echter ook een prima bestemming voor een stedentrip! Transavia vliegt een paar keer per week naar de hoofdstad van Slovenië.

accommodatie stedentrip ljubljana
De nacht valt tijdens een stedentrip in Ljubljana

Heb jij nog tips wat te doen in Ljubljana?

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry