home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
 
 
Laatste Update:
08/04/2020

Urbex: Green School België

“Kom je over die muur?” Mijn maatje staat al aan de andere kant, de beruchte muur van bijna twee meter hoog staat tussen ons in. Hallo, ik ben helemaal naar België gereden om deze verlaten plek te fotograferen. Ik MOET gewoon over die muur. En met een gevonden verfblik als opstapje is dat niet echt een probleem. 

urbex green school
Urbex in de verlaten Green School

Green School: van school naar bouwval

De Green School werd eind van de 19de eeuw opgericht. Het gebouw in neogotische stijl stamt uit 1883. Aanvankelijk werd er in het gebouw middelbaar en landbouwonderwijs gegeven, maar sinds de jaren zestig was er in de Green School een basisschool gevestigd. (O ja, dat heet primair onderwijs in Vlaanderen.)

Op het hoogtepunt zaten er 500 leerlingen op de Green School.

Urbex in Green School

Deze Urbex locatie staat leeg sinds 2002. Een achtergelaten pop staart me glazig aan. Mede-urbexers hebben zo hier en daar een boodschap achtergelaten op de schoolborden. Ik heb geen krijt op zak, alleen whiteboard markers :)

fotografie urbex belgie
Urbex in een klaslokaal

Als scheikundedocent ben ik natuurlijk extra benieuwd naar het scheikundelokaal, maar dat kan ik niet vinden. Sommige lokalen van de verlaten school hebben vloeren bekleed met mos. Een kleurrijk groen tapijt in een troosteloze verlaten school. Uit de voegen groeit een varen en voor het raam staat een boompje binnen in het klaslokaal.

Brand en vernielingen

Op verschillende plekken zijn brandjes gesticht in de Green School. Waarom?

De kapel van de school is in 2016 door een grote brand verwoest. Het dak is eraf. De vleugel van de school is gestut om instorten te voorkomen. Tussen de metalen palen kijk ik door het dag naar buiten. Bij mijn voeten heeft zich een plas regenwater gevormd. 

brand green school
Verwoesting door brand

Na een paar uur klim ik terug over de muur. Met een nonchalante zwaai gooi ik het verfblik terug. Op naar de volgende urbex locatie! Ik bezocht de verlaten Green School in oktober 2017.

UPDATE: eind 2018 is begonnen met de sloop en renovatie van deze urbex locatie.

Meer lezen?


Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry