home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #13

Hallo herfst! Wat houd ik van je kleuren en paddenstoelen. Maar mag de regen wat minder? (Of desnoods alleen maar 's nachts, als ik slaap.) 

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke dingen van september en oktober 2017.

meteora reisblog
Genieten in Meteora 

Ik weet niet zo goed hoe ik dit maandoverzicht moet beginnen. Gisteren was het precies een jaar geleden dat ik betrokken was bij een verkeersongeval op de A28 op weg van school naar huis. Ik ben nog dagelijks bezig met het ongeluk: ik lijd nog steeds aan een whiplash. Ik wil niet zielig doen of zo, met een aantal aanpassingen heb ik mijn leven best aardig op de rails (al zeg ik het zelf). Maar ik ben niet de energieke persoon van een jaar geleden en zit sinds kort voor een paar uur per week in de ziektewet. Lesgeven is te intensief. 

Veel andere dingen kan ik gelukkig wel. Daar focus ik op.

Leuke dingen in de herfst

Bloeiende heide en burlende herten

Jarenlang stond het fotograferen van de bloeiende heide hoog op mijn wishlist. En jaren naar jaar kwam het er niet van... Tot dit jaar! Ik volgde een workshop heidefotografie en een week later bracht ik het geleerde in de praktijk op de Veluwe.

fotografie heide
Heide fotograferen

Begin september zijn elk jaar de Veluwse fotodagen. Hier komen verschillende aanbieders van camera's, accessoires, reizen en tijdschriften bij elkaar. Grappig om naar toe te gaan, vooral als het  zonnetje schijnt en het in het mooie omgeving is.

Ik hoopte op burlende en vechtende herten, maar het was nog iets te vroeg in het seizoen. Ach, het zien van hindes en everzwijnen is sowieso leuk.

De functioneringssluiting van de Maeslantkering

Lucky me, ik ben voor de tweede keer ingeloot bij een instawalk van Rijkswaterstaat. Dit keer ben ik achter de schermen aanwezig geweest bij de functioneringssluiting van de Maeslantkering. 

De Deltawerken zijn fascinerend. Lees er meer over in deze blog over de Maeslantkering

maeslantkering fotografie
De functioneringssluiting van de Maeslantkering

Bloemen in de herfst

In september bezocht ik een gave tentoonstelling in Kasteel Groeneveld in Baarn. Bij bloemen denken de meeste mensen aan de lente en zomer, maar deze tentoonstelling liet zien dat er ook in de herfst van alles groeit en bloeit. De bloemsierkunstwerken waren zo bijzonder om te zien. En om te ruiken.

Ik was nog nooit eerder in het kasteel van Baarn geweest. Een mooie locatie! Er zijn binnenkort diverse andere tentoonstellingen in Kasteel Groeneveld.

bloemsierkunst
Een taartje van bloemen

Paddenstoelenfotografie

Ik probeer het ieder jaar minstens één keer te doen: paddenstoelen fotograferen. Op je buik in het bos op zoek naar de mooiste exemplaren. 

Op een druiligere middag trek ik er op uit naar Amelisweerd, een natuurgebied vlak bij mijn huis. Hier zijn elke herfst verschillende soorten paddenstoelen te vinden. Ik geniet er van om deze zo mooi mogelijk vast te leggen. En nét even anders dan anders.

Lees meer over paddenstoelenfotografie

paddestoelen fotografie
Paddestoelenfotografie

Urbexen in België

Vorig weekend ben ik met een vriend op stap geweest in België. Het was geweldig!

Ken je dat, dat je iemand veel te lang niet meer gezien hebt, en dat het gezellig is als vanouds wanneer je elkaar weer ziet? Dat dus. Alleen gingen we dit keer niet duiken in Zeeland, maar Urbexen in België. 

urbex belgie
Een pop in een verlaten boerderij

We bezochten vijf locaties, waarvan de Green School mijn grote favoriet is. Ik bekeek alle klaslokalen op zoek naar fotografische schatten. Helaas kon ik het scheikundelokaal niet vinden ;)

Bij deze een blog over urbex in België. Eerder schreef ik een blog over legale urbexlocaties in Europa. 

Reizen de afgelopen tijd

De afgelopen maanden was net niet heel druk wat reizen betref. Geen probleem, er is nog genoeg waar ik over kan en wil schrijven :)

leipzig stedentrip
Een stedentrip naar Leipzig

Hidden Leipzig

Ik ben dol op Duitste steden!

Half september bezocht ik Leipzig. Mijn timing was perfect: ik was er tijdens de 'Herbstrundgang' en genoot van kleine ateliers en veel kunst. Leipzig is sowieso een leuke stad, als je goed kijkt vind je kunstwerkjes op veel gebouwen. Van kleine engeltjes uit steen gehouwen tot kleurrijke tegels in jugendstil stijl.

Heb je mijn eerste blog over Leipzig al gelezen?

Athene en Meteora

In de herfstvakantie ging ik naar Athene en Meteora. Onderweg maakt ik een stop in het oude Delphi. Ik heb genoten van de herfstzon op mijn huid.

Mijn blog over mijn stedentrip naar Athene verscheen deze week online. 

athene stedentrip
Onbekend Athene

Reizen de komende tijd

Uitwisseling in Spanje

De komende maanden staat er weer een hoop moois op het programma. Over een paar weekjes ga ik met de derdeklassers van school naar Spanje. Het zal een drukke reis worden, maar ik zal zeker wat foto's maken.

Ik ben stiekem best benieuwd hoe het Spaanse onderwijs er aan toe gaat!

spanje
Terug naar het mooie Spanje

Weekendje Luik

Eind november ga ik naar Luik. Ik heb er zo veel zin in. Ik wil de stad verkennen, op jacht gaan naar street art en natuurlijk het beroemende station van Luik fotograferen.

Kerst en oud en nieuw in Israël

Met kerst ga ik maar Israël. Ik ben om. Zeker naar het lezen van de blogs van Jessica over Israël

Beste gelezen blogs

Tot slot de best gelezen blogs van de afgelopen twee maanden: 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry