home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


Inteview: wonen in Kenia

Iedere maand laat ik voor Going Local een reiziger of emigrant aan het woord over zijn of haar leven in het buitenland. Wat valt je op aan je nieuwe (tijdelijke) thuisland? En welke tips heeft de kenner voor de reiziger die in kortere tijd het land wil ervaren.

Sanne heeft al veel plekken van de wereld gezien. Op dit moment woont ze met haar man en kindjes in Kenia van waaruit ze haar bedrijf I Like Local runt. 

giraffe kenia

Ik heb altijd veel gereisd en wilde destijds al lang een tijdje in het buitenland wonen. In 2011 was het zover en heb ik mijn baan als business consultant opgezegd en zijn mijn man en ik vertrokken. Hij kon binnen Philips een baan in Brazilië krijgen. Dit betekende voor mij de mogelijkheid om te onderzoeken wat ik zelf wilde gaan doen.

I Like Local: duurzaam reizen

In 2014 ben ik mijn eigen bedrijf, I Like Local, gestart. Het product van mijn passie voor reizen en mijn ambitie iets positiefs bij te dragen aan deze wereld.

strand kenia

I Like Local is een duurzaam reisplatform waar reizigers authentieke, lokale activiteiten kunnen boeken van en met locals in Azië en Afrika. Veel reizigers zijn op zoek naar unieke reiservaringen en willen het authentieke van een land zien. Dit was waar ik als reiziger ook altijd naar op zoek was. Echter met de groei van het toerisme werd het steeds moeilijker de unieke plekken en de echte cultuur van een land te zien. Dit is precies wat een ‘local’ kan bieden. Tevens biedt het de lokale bevolking een simpele manier om extra geld te verdienen. Zo wordt er dus win-win gecreëerd voor beide partijen. Dit was precies wat ik voor ogen had; een concept waar meerwaarde wordt gecreëerd voor verschillende groepen.

Wonen in Kenia

Inmiddels hebben we Brazilië verlaten en zijn we via Hong Kong in Kenia beland. Best veel verschillende landen in een korte tijd. Ieder land geeft je weer nieuwe inzichten en verrijkt je. Dat vind ik het mooiste aan het wonen in het buitenland. Je krijgt een dieper inzicht in het leven in een andere cultuur en ziet hoe het anders kan.

strand kenia

Kenia is erg verrassend. Ondanks het feit dat ik veel heb gereisd wist ik eigenlijk bar weinig van dit land. Het is samen met Tanzania een van de landen waar je én ontzettend mooie safari’s kunt doen en tegelijkertijd kunt relaxen op hagelwitte stranden. Dit laatste weten heel veel mensen niet. Iedereen gaat voor die witte stranden naar Azië of de Cariben. Op slechts een 7,5 uur vliegen vanaf Nederland (en slechts een tijdsverschil van 1 uur) vind je dus nog deze mooie en relatief verlaten stranden.

Veranderingen in Nairobi

Nairobi, waar wij met onze twee kids wonen, ontwikkelt zich snel. Er wordt hard gewerkt om de infrastructuur te verbeteren, huizen rijzen als paddenstoelen uit de grond en er is veel buitenlandse interesse. Het fijnste van het wonen hier is de natuur en het klimaat. Omdat Nairobi op 1800 meter ligt is het hier altijd tussen de 18 en 30 graden, is de luchtvochtigheid minimaal en zijn grijze dagen op één hand te tellen. Rij je 30 minuten dan bevind je je midden tussen de theeplantages, op de savanne of in de Ngong heuvels.

ngong heuvels kenia

Op Safari in Kenia

Kenia staat voornamelijk bekend om zijn safari’s. Dit is waar de meeste reizigers voor komen. Wat jammer is dat je vaak één of twee nachten in Nairobi verblijft en vervolgens met een safaribusje een paar Nationale parken in gaat, wildlife spot en weer teruggaat om je vliegtuig te pakken. Hierdoor proef je relatief weinig van het échte Kenia en haar cultuur.

Combineer strand, natuur en cultuur

Ik heb zelf gemerkt dat mijn mooiste vakanties een goede afwisseling hebben en niet alleen maar of strand of safari’s of cultuur omvatten. Ik zou dan ook één of twee nationale parken bezoeken en dit combineren met een bezoek aan de kust of de Mount Kenya omgeving om mooie wandelingen te maken. Het contact met de lokale bevolking maakt het voor mij altijd af.

safari kenia

Verhalen van locals

Wat leuk en interessant is, is om de verhalen van de lokale mensen te horen. Zo nemen Lemmy en Diddy je mee door hun buurt, een van de armste wijken van Nairobi, en geven je een kijkje in het leven van een groot deel van de Kenianen. Lucy laat je lokale gerechten proeven en leert ze je zelf te maken. Voormalige straatjongens Duncan en Augustine nemen je mee door het centrum van Nairobi en vertellen je meer over haar historie. Dit kun je dan combineren met een bezoek aan het Sheldrick Elephant orphanage of het Giraffe Center. Leuke plekken om te lunchen zijn dan bijvoorbeeld het Tin Roof Cafe of Purdy’s arms in Karen.

i like local kenia

Ga shoppen op de kunstmarkt in het Central Business District

Voor leuke snuisterijen is het leuk om de kunstmarkt te bezoeken in het centrum van Nairobi. Dit is de grootste kunstmarkt en een van de eerste in Nairobi. De markt is iedere zaterdag bij de High Court building in het Central Business District.

Combineer Kenia met Zanzibar

Wil je ba je bezoek aan Kenia relaxen op een verrassend eiland? Denk dan eens aan een verlenging van je vakantie op Zanzibar. Tikva van GezinOpReis schreef een handige blog over de leukste bezienswaardigheden van Zanzibar en nog veel meer tips! 

sieraden kenia

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry