home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)


Achter de schermen #12

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke en minder leuke dingen van juni-juli-augustus 2017.

ballonvaart cappadocie
Een ballonvaart in Cappadocië

Juf aan het woord

Ineens was het schooljaar voorbij en had ik zomervakantie. Zomaar, ineens, ploep. Het was een pittig jaar. De whiplash, een ziek familielid, het was soms een beetje te veel. Niet denken, maar doen, deels op de automatische piloot. 

Ik hou van mijn vak en vaak ook van de kinderen. Soms zou ik ze achter het behang willen plakken. Of gewoon uit de klas zetten - we hebben geen behang in ons monumentale pand.

En ploep, toen was de zomervakantie ineens weer voorbij. De eerste lesweek zit erop. Nieuwe klassen en veel nieuwe namen, maar gelukkig ook oude bekenden. 

streetart belgie
Op ontdekking in Charleroi

Blogger aan het woord

En dan IkReis. De afgelopen maanden maakte ik een paar mooie (pers)reizen. Ik ging naar Charleroi en Viroinval op uitnodiging van België tourisme. Ik ging naar Turkije op uitnodiging van Corendon. Mooie reisjes, een kers op de taart van een hardwerkende blogger.

Ja, bloggen is hard werken. Die stukjes tekst en foto's komen er niet vanzelf. Daarnaast is het fijn dat die foto's en stukjes gezien worden. Lang leven social media en Google.


Een diep dal in mijn verkeer op Google. Gelukkig is alles weer normaal!

Google en ik hadden in juni even ruzie. Van de ene op de andere dag daalde het aantal bezoekers uit Google van honderden naar een paar dozijn. Auw, dat doet pijn. Zelfs voor een blogger die weinig op heeft met commercie. Na een aantal onzekere dagen is nu alles weer het oude. En beter dan dat!

En ik heb 1000 volgers op Facebook! Zo blij. Volg jij mij al?

Leuke dingen deze zomer

De zomer is fijn! Ik hou van de zon en van perenijsjes. (Bij voorkeur van de Lidl.)

ikreis facebook

Ik ging duiken in Zeeland met vrienden. Lekker relaxen op een boot.

Ik heb in de tuin gezeten. Voor een BBQ. Of lekker met een boekje op de bank. Eigenlijk vind ik mijn tuin het mooiste in het voorjaar, als de bollen in de bloei staan. Maar in de zomer zijn er aardbeien, tomaten, rabarber en frambozen - dat maakt veel goed.

Daarnaast had ik een gezellige bloggerslunch in Eindhoven en bezocht ik den Haag met een vriendinnetje.

Reizen in de zomer

Wallonië

Met Hemelvaart was ik in het mooie Wallonië. Een van mijn leukste persreizen van dit jaar. Ik had geen overvol programma en het was stralend weer. Ik verkende de Charleroi met zijn street art en genoot van grotten en wilde orchideeën in het karstgraslandschap van Viroinval.

Op weg naar huis maakte ik een stop bij de sluizen van Stréphy Thieu, daarover volgt nog een blog.

natuur wallonie
Betoverende grotten in Wallonië

Cappadocië en Antalya

In juni ging ik een weekendje naar Turkije. Een uitputtende en hilarische reis. Ik zat in een vliegtuig vol prijswinnaars, bloggers en instagrammers. We maakten een ballonvaart en sliepen in een een all inclusive resort.

Een ding is zeker, ik wil de kust van Turkije in de toekomst verder ontdekken.  

Sri Lanka en Qatar

Een paar jaar geleden bedacht ik een ultieme reis: een combinatie van Sri Lanka en Indonesië. (Lang leve de goedkope vluchten van Air Asia.) Die droom is half uitgekomen: ik ging drie weken naar Sri Lanka.

Lees snel de leukste tips voor Sri Lanka.

srilanka rondreis
Vissersboten in Sri Lanka

Op de heenweg en terugweg had ik een lange stop in Qatar. Ik verbleef een paar nachten in Doha en trok de woestijn in. Ik verbrandde mijn voetzolen en keek uit over Saudi-Arabië.

Indonesië zit er dit jaar niet in, en dat doet pijn. Ik mis mijn Balinese familie. Ik heb echter nog heel veel inspiratie voor nieuwe blogs over Indonesië, ik ben immers 6523 keer in Indonesië geweest (aldus Sigrid van My Travelsecret - in werkelijkheid iets minder).

Aan het eind van de zomer trok ik een paar dagen met mijn moeder naar Sofia. Genieten zo lang het nog kan!

Reizen de komende tijd

Ook de komende tijd staan er wat (werk)reizen op het programma.

bulgarije
Bulgarije met mijn moeder

Leipzig

Half september ga ik met vriendlief naar Leipzig. Ik ben vooral heel benieuwd naar het industrieel erfgoed en fotografiemuseum in de stad.

Athene

In de herfstvakantie ga ik met een goede vriend naar Athene en Meteora. Ik heb nét een ticket geboekt, ik heb nog geen idee wat ik precies ga doen.

Uitwisseling Spanje

Eind oktober ga ik met school op uitwisseling naar Spanje. Een week vol lesbezoeken, sportdagen en wat sightseeing. Uiteraard staan de leerlingen centraal, maar ik zal vast wat foto's maken.

Ik heb nog geen plannen voor het eind van het jaar, maar dat ik weg ga met kerst is eigenlijk zeker.

bali indonesie
Een oudere foto van mijn Balinese moeder

Best gelezen blogs

Mijn beste gelezen nieuwe blog is Indonesië voor beginners. Een must read voor je eerste reis naar Indonesië. Een feest van herkenning voor trouwe Indonesiëgangers.

De overall top drie is als volgt:

Hoe was jouw zomer?


 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry