home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking

Herbal Rooms, de leukste homestay van Slovenië

Stiekem kan ik best genieten van een mooie hotelkamer en wat luxe. Warm water, een lekker geurtje, een ruimte badkuip en maximaal onthaasten. Maar stiekem geniet ik net zo hard wanneer ik gastvrij word onthaald bij mensen thuis. Wanneer ik even geen toerist ben, maar gast. En dat is precies wat er gebeurt in Herbal Rooms in Slovenië! 

herbal rooms soce slovenie
Herbal Rooms in het Herbal House

Het regent in de Soca Vallei en het lijkt niet te stoppen. Het koude water drupt vanaf mijn natte haar in mijn nek. Brrrrrr. Mijn jas heeft zijn maximale capaciteit lang en breed bereikt en biedt geen bescherming meer. Ik voel me een verzopen kat, koud tot op het bot.

Mijn TomTom heeft een beetje moeite met het vinden van de weg, de straat heeft geen huisnummers. "Je moet uitstappen bij het gele huis. Bij de gele en rode auto."

kruiden slovenie
Kruiden uit eigen tuin

Herbal Rooms in de Soca Vallei

Ik parkeer mijn huurauto bij Vesna's Herbal Rooms. Vesna kijkt niet op van mijn verschijning. Ik doe mijn natte wandelschoenen uit. Ik krijg een paar warme pantoffels toegeschoven. Mijn schoenen worden bij de houtkachel gelegd, net als mijn kleren. Er wacht een kop warme kruidenthee. Heerlijk, net wat ik nodig heb!

Herbal Rooms is een kleinschalige homestay in het dorp Plave aan de rand van de Soca Vallei. De homestay biedt plaats aan maximaal vijf gasten. Vesna en haar ouders doen er alles aan om hun knusse huis ook even jouw thuis te maken. De thee en de zelfgebakken koek dragen hier zeker aan bij.

kruiden herbal rooms
Gedroogde kruiden

Herbal rooms: geurende kruiden in het hele huis

Wanneer de regen even stopt neem ik een kijkje in de prachtige kruidentuin naast het huis. Het is nog redelijk vroeg in het jaar, er staat nog niet veel in de bloei.

Voor het raam in de woonkamer staan grote bakken kruiden te drogen. Tot mijn grote verrassing heeft Vesna echter een grote voorraad kruiden van vorig jaar, waaronder lavendel - mijn favoriet.

kruidenbuidels slovenie
Kruidenbuidels maken

Handwerk: kruidenbuidels maken

Onder het genot van meer kruidenthee maak ik samen met Vesna een aantal kruidenbuidels. Vesna’s moeder heeft al wat voorwerk gedaan en een paar schattige hartjes gehaakt. Als kind heeft mijn oma geprobeerd mij de kunst van het haken bij te brengen, maar zonder succes.

Ik neem naald en draad in de hand en naai twee katoenen lapjes op elkaar tot een klein zakje. Dit vul ik met gedroogde lavendel. Terwijl we gezellig keuvelen naai ik met kleine steekjes de hartjes dicht. Wat een origineel souvenir.

zelfgemaakte cake slovenie

Slapen op een kruidenkussen

En dan is het tijd mijn bedje op te zoeken. Zelfs mijn hoofdkussen is gevuld met kruiden! Wanneer ik mijn vermoeide hoofd draai, kraken de kruiden zachtjes. Ik waan me even in een zomerse weide en val vervolgens in een diepe en droomloze slaap.

In de ochtend wacht er zelfgemaakt brood en jam op me - en dan is het tijd om afscheid te nemen.

Herbal rooms in Soca Valley @MijnSlovenie @Slocally #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA


Deze post bevat gesponsorde elementen.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry