home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)


Achter de schermen #11

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke en minder leuke dingen van april en mei 2017.

Als je me vraagt welke maanden van het jaar ik het leukste vind, dan scoren april en mei erg goed. Het zijn rare maanden met extra vrije dagen als Pasen, de meivakantie en hemelvaart. Het zijn maanden waarin ik minder voor de klas sta, omdat ik die uren al eerder heb gemaakt. Maar mei is ook de maand waarin ik afscheid neem van de examenklassen en ik opgezadeld word met de centraal examens. Scheikunde voor het vwo vond plaatst op 18 mei, de examens liggen inmiddels bij de tweede corrector. (Een onbekende collega van een andere school controleert of ik mijn werk goed doe. Dat hoort zo.)

jenny ljubljana
Genieten in Slovenië

De revalidatie van mijn whiplash is een nieuwe fase ingegaan, en ik krijg nu manuele therapie (kraken) en focus op oefeningen. Daarnaast werk ik nog steeds aan innerlijke groei en gaandeweg raakt mijn leven steeds meer in balans. Ik omarm mijn nieuwe ik. 

Leuke dingen in Nederland

Inspirerende fototentoonstellingen  

In de vorige editie van achter de schermen meldde ik dat ik een aantal interessante tentoonstellingen heb bezocht. Ook deze maanden liet ik me inspireren door anderen.

In het fotomuseum van Rotterdam bezocht ik de tentoonstelling "Europa. What else?". Een inspirerende tentoonstelling over allerlei facetten binnen Europa. Henri Canrtier-Bresson toont de schoonheid van Europa en haar bewoners in stijlvolle (soms minimalistische) zwart-wit foto's. De serene prenten aan de muur vormen een schril contrast met de beelden van Onno Snoek: zijn werk over nationalisme binnen Europa ligt op houten stellages. Eenvoud versus kleur, rust versus chaos. Het contract tussen de twee tentoonstellingen over Europa kan haast niet groter zijn.  

In de kelder hangen foto's van Nico Bick, hij breng de Europese parlementen in beeld.

Met een collega trek ik er op uit naar de World Press Photography tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ik kan genieten van fotograferen in staat zijn de actualiteit kunstzinnig te belichten!

amsterdamse waterleidingduinen fotografie
Bijzondere ontmoetingen in de Waterleidingduinen bij Amsterdam

Amsterdams Waterleidingduinen

Een vriendin vierde haar verjaardag in Alkmaar. Ik besloot er een nachtje te slapen en trok 's ochtends naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een prachtig natuurgebied met onder andere vossen en herten.

Een blog over de Waterleidingduinen staat al heel lang in mijn concepten, maar volgende week komt ie eindelijk online! Een guideline voor fotografen die de Waterleidingduinen willen bezoeken.

De bollenstreek

Van de Waterleidingduinen is het maar een klein stukje naar Hillegom en Lisse. Daar fotografeerde ik de bollenvelden met geurende hyacinten. Helaas is het seizoen van de bollenvelden weer voorbij. Ook de Keukenhof heeft zijn deuren vorig weekend gesloten. 

De foto's van de bolkenstreek blijven... 

fotografie biollenvelden
Kleurrijke bollenvelden in de lente

Reizen van de afgelopen maanden

April en mei zijn vaak drukke maanden op het gebied van reizen. Veel persbureaus willen hun bestemmingen nog nét voor de zomer op de kaart zetten. Helaas kan ik niet overal 'ja' tegen zeggen, ik ben echter gezegend met de mooie trips die ik wél kon maken.

Examenreis naar Parijs

Begin april ging ik met de pubers naar Parijs. What happens in Paris stays in Paris. Een aantal leuke tips vind je in deze blog over goedkoop reizen naar Parijs.

Parijs is echt een fijne stad, veel leuker dan ik gedacht had! Ik kende Parijs nog niet echt, maar nu wil ik terug. Dus.

parijs
Wandelen langs de Seine in Parijs

In de meivakantie naar Slovenië

In de meivakantie maakte ik een roadtrip naar Slovenië. Wat vind je van mijn route? Ik reed door leuke stadjes, langs oude kastelen, ik ontdekte grotten en prachtige meren.

Met dank aan MijnSlovenie kwam ik op plekjes waar ik zelf misschien wel niet gekomen zou zijn. Wil je ook naar Slovenië? Neem vooral even contact met hen op. Of neem binnenkort een kijkje op deze blog. 

Met Hemelvaart naar Wallonië

Op dit moment zit ik in Wallonië. Tijdens Hemelvaart bezocht ik het industriële Charleroi met onder andere prachtige street art. Dit weekend staat in het teken van de natuur van Viroinval. 

Meer weten? Kijk dan snel op mijn Facebook.

natuur slovenie
Wandelen in de natuur in Slovenië

Plannen voor de komende tijd

De zomer komt er aan! Zomer betekent voor mij zes weken niks doen op mijn school: geen lessen en geen mails van ouders en leerlingen. Meestal ben ik ruim een maand op pad, een maand waarin ik ook niet al bloggen. Wees gerust: er zullen elke week nieuwe blogs verschijnen (op woensdag en op zondag), deze zet ik voor mijn reis voor je klaar.

Maar goed, zover is het nog niet. De schoolvakantie in mijn regio begint pas op 7 juli. 

Duiken met Pinksteren

Komend weekend is het Pinksteren. Traditiegetrouw ga ik dan met vrienden duiken in de Oosterschelde vanaf de Rijnland III. Eten, slapen en relaxen op een boot, en tussendoor maak je de mooiste duiken.

Ik kijk hier echt naar uit!

Lees meer over duiken in Zeeland.

duiken nederland
Duiken in Nederland

Daarna ga ik naar Turkije! Hoe gaaf is dat? Ik ga een ballonvaart maken over Cappadocië en me laten verwennen in een luxe resort in Antalya. Een weekend Turkije is kort en belachelijk decadent, het programma is slopend, maar Turkije verdient gewoon wat positieve aandacht.

Een nieuwe bestemming: Sri Lanka!

Deze zomer trek ik met vriendlief naar Sri Lanka. 

De kogel is door de kerk: ik heb lang getwijfeld en laat geboekt. Omdat alle logische betaalbare vluchten al op waren, hebben we zowel op de heen- als terugweg een lange overstap in Doha. Ik ken de stad nog niet (alleen het vliegveld) en stiekem ben ik heel benieuwd.

Blogger Karlijn heeft veel over Sri Lanka geschreven. Bij het lezen van haar blogs word ik echt helemaal happy.

beelitz urbex
Urbex in Beelitz bij Berlijn

Meeste gelezen blogs

Ik sluit mijn maandoverzicht als altijd af met mijn best gelezen blogs van de afgelopen tijd. Mijn blog over Urbex in Europa staat pas kort online, maar had heel snel al een plekje in de top drie. Zo leuk!

Ik ben altijd op zoek naar meer legale plekjes waar je kan urbexen. Deze zijn vrij moeilijk te vinden. Mocht je iets weten? Ik zul mijn blogs graag aan.

Bij deze het overzicht: 

Wat heb jij gedaan de afgelopen tijd?


 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry