home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)Wissel van de wacht bij Deoksugung Palace

Seoul: een stad met neonreclames, wolkenkrabbers, maar ook veel groen en eeuwenoude tempels. Seoul werkt aan de economie, maar houdt ook tradities in eren. Een voorbeeld hiervan vind je in bij Deoksugung Palace, waar elke dag drie keer de wissel van de wacht plaats vindt. 

Deoksugung Palace Royal
Traditionele muziek bij Deoksugung Palace

Wissel van de wacht bij Deoksugung Palace in Seoul

Koreaanse tempels worden bewaakt door tempelwachters, mannen met baarden en kleurrijke gewaden. Deze heren houden een oogje in het zeil bij de toegangspoort van het paleis

Ik bezoek de Deoksugung Palace Royal Guard-Changing Ceremony.

Het verloop van de ceremonie

In de verte klinkt muziek. Een slag op een trom. En nog een. Langzaam komt het geluid dichterbij, en opeens zie ik een vlaggenstok achter de Daehanmun Gate. Al snel zie ik de vlaggendragers.

De nieuwe wachters komen aan onder begeleiding van een stoet met verschillende traditionele instrumenten. Ze groeten hun voorgangers en al fluisterend wisselen ze een wachtwoord uit.

wissel wacht seoul traditie
Traditie bij Deoksugung

De ceremonie komt tot een hoogtepunt wanneer de dikke trom geslagen wordt en achttien wachters vanuit formatie onverstaanbare kreten schallen.

Is de wissel van de wacht een authentieke belevenis?

In Seoul hoef je niet bang te zijn dat bij de wissel van de wacht mensen rijen dik staan zoals bijvoorbeeld bij Buckingham Palace in Londen of bij Sint Merkt in Zagreb.

De wissel van de wacht bij Deoksugung Palace geeft je een uniek kijkje in de Joseon Dynasty.

Er zijn niet veel westerse toeristen zoals in veel andere Aziatische hoofdsteden. Je hoeft niet te dringen voor een goed plekje, de hele ceremonie verloopt goed georganiseerd. De ceremonie duurt al met al een half uur, na afloop van de ceremonie is er de mogelijkheid om met de wachters op de foto te gaan. (OK, dat stukje is heel toeristisch, Aziaten zijn dol op selfies…)


Praktische tips voor de Deoksugung Palace Royal Guard-Changing Ceremony

Deoksugung Palace Royal
De binnenplaats van het Deoksugung paleis

Meer lezen: 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry