home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #10

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? Een overzichtje van leuke en minder leuke dingen van februari en maart 2017.

Jongens, het is lente! De zon is warm, het is langer licht en het buitenleven krijgt zijn kleur terug. Ik kan oprecht genieten van de bloesem en de voorjaarsbloemen.

lente blauwe druifjes
Lente!

Leven met een whiplash

Het is alweer vijf maanden geleden dat ik aangereden ben op de snelweg. Mijn gezondheid zit in de lift. Mijn dagelijkse hoofdpijn is niet meer, ik hoef alleen nog maar te dealen met een pijnlijke, stijve nek en een verlaagd energieniveau. Geloof me, dat ik een hele vooruitgang. Een enkele keer doet mijn hoofd nog serieus zeer, maar dat is steeds minder vaak.

Ik merk dat ik steeds meer kan. Dat is fijn! ik probeer te focussen op leuke dingen. Zeker online. Ik probeer zo min mogelijk te klagen en over een paar maanden ben ik vast wel weer de oude.

Een tijdje geleden kwam ik op Facebook onderstaand filmpje tegen. Het muziekje bij het filmpje hieronder vind ik helemaal niks, maar de boodschap inspireert me.


Ken je me persoonlijk en twijfel je of je onderwerpen uit de weg moet gaan? Nee, liever niet! Ik waardeer een luisterend oor op zijn tijd.

Weekendjes weg in februari en maart

In 2016 maakte ik een record aantal vliegreizen: ik stapte maar liefst 27 keer een vliegtuig. Vliegen is niet altijd leuk, is soms vermoeiend en niet duurzaam. Dat kan ook anders! Dit jaar zal ik minder vliegen en meer genieten van weekendjes weg en uitstapjes in de omgeving.

De afgelopen maanden ging ik met het vliegtuig naar Venetië, met de auto naar Hamburg en met de trein en fiets naar Limburg.

carnaval venetie
Kleurrijke kostuums tijdens het Venitiaanse Carnaval

Carnaval in Venetië

In de voorjaarsvakantie ging ik een paar dagen naar Venetië. In mijn eentje. Alleen reizen is niet eng of sneu, ik heb het soms echt nodig om in mijn eentje op pad te gaan. 

Mijn blog over als vrouw alleen op reis is mijn best gelezen nieuwe blog van de afgelopen tijd. Heb je hem al gezien?

Ik heb genoten van de mensen en hun kleurrijke maskers. Een eerste (foto)blog over carnaval in Venetië staat al online.

Come to Hamburg

Begin maart ging ik een weekendje naar Hamburg. Ik hoorde pas een week voor vertrek dat mijn trip door zou gaan, het voelde daarom echt als een spontane reis. Vanuit mijn werk stapte ik zo in de auto naar het prachtige noord Duitsland.

Hier lees je wat ik allemaal gedaan heb tijdens mijn spontane stedentrip naar Hamburg.

stedentrip hamburg
Een stedentrip naar Hamburg

Terug naar mijn roots: een weekendje Zuid-Limburg

Vorig weekend maakte ik een leuke persreis naar Zuid-Limburg. Ik ben opgegroeid in Heerlen en een aantal (nieuwe) bezienswaardigheden stond al lange tijd op mijn wishlist. Om de een of andere reden kwam het er niet van… 

Een tijdje geleden ontdekte ik al gave street art in Heerlen. Nu fietste ik over de oude Via Belgica tussen Heerlen en Maastricht. Ik dook in de geschiedenis van de Romeinen én in het mijnverleden van de regio. Binnenkort komen hier een paar mooie blogs over.

Duiken in TODI in België

Over mijnen gesproken: op een vrije maandag bezocht ik de mijnsite van Beringen in België. Wat een leuke plek voor een dagje weg! Op de mijnsite van Beringen zijn een klimcentrum, een groot zwemparadijs en indoorduikschool TODI gevestigd. Dit alles met behoud van het industriële erfgoed.

zeemeerming todi
Een zeemeermin in TODI

Inspirerende Nederlandse fototentoonstellingen

Ik houd ervan om foto's te maken, maar ik houd er ook van om te kijken naar het werk van andere fotografen. Laat je inspireren door de volgende tentoonstellingen:

In het stedelijk museum in Amsterdam bezocht ik een overzichtstentoonstelling van Ed van der Elsken, een van de grootste Nederlandse fotografen en documentairemakers van de 21ste eeuw. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 21 mei en een echte aanrader!

Houd je meer van reisfotografie? Dan mag je de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van Steve McCurry in het Museum Helmond niet missen. Samen met een lieve collega bezocht ik de opening van de tentoonstelling met mister Steve himself. Wat een gepassioneerde man.

steve mccurry hamburg
Steve McCurry in Helmond

Vooruitblik 

Mijn agenda begint zich langzaam te vullen voor dit voorjaar.

Begin april ga ik met de pubers naar Parijs. Ik ken Parijs niet echt: ik bezocht de stad ooit als dagexcursie aan het eind van mijn middelbare schoolcarrière (in 1996 dus ;)). Nu ga ik met mijn eigen eindexamenleerlingen op pad. Ik ben zo benieuwd! 

In de meivakantie ga ik met een goede vriend naar Slovenië. Fijn rondreizen en genieten van lekker eten en (hopelijk) de zon.

Met hemelvaart ga ik een extra lang weekend naar België. Ik maak een mini-roadtrip van vijf dagen en ga Charleroi en de Fondry des Chiens bezoeken.

Ik hoop dat ik in juni ver genoeg hersteld ben om een aantal keer te duiken in Zeeland. 

Wil je me volgen op reis? Volg me dan op facebook!

Beste gelezen blogs

Tot slot mijn best gelezen blogs van februari en maart 2017. Er zijn wat kleine verschuivingen ten opzichte van mijn vorige maandoverzicht


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry