home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
 
 
Laatste Update:
10/11/2019

Eten en slapen in Lissabon

In de herfstvakantie bezocht ik het prachtige Lissabon. Ik overnachtte in een keurig appartement vlak bij de ingang van Castelo de São Jorge.

Van het vliegveld naar Lissabon.

Het is donker wanneer ik op het vliegveld van Lissabon de taxi in stap. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken naar een taxichauffeur die op de meter rijdt. De beste man spreekt geen Engels en laat weten het adres te kennen.

In sneltreinvaart rijd ik naar de stad. Onderweg blijkt de taxichauffeur een beetje gelogen te hebben: hij weet NIET waar de Airbnb ligt. En terwijl hij met een oog voetbal kijkt op zijn smartphone en met het andere oog op de weg let, schakelt bij een aantal hulplijnen in. Portugezen kunnen multitasken en na een tijdje sta ik bij de Airbnb.

Helaas is mijn accommodatie niet langer te huur. Op booking.com vind je eenvoudig een ander appartement in de zelfde wijk. 

Airbnb bij Castelo de São Jorge

Ik hoef niet lang te wachten bij de Airbnb of eigenares Maria komt al aangesneld. In haar hand een aantal broodjes en een pak sap voor bij het ontbijt.

Maria is een schat van een mens, en heeft een hoop informatie over Lissabon. Ze deelt de lekkerste adresjes in de omgeving van het appartement. Zo fijn! In deze blog haar (en mijn) favorieten.

Chapito a Mesa

Op de berg ligt een aantal knusse adresjes, waar je echt moet reserveren als je hier wilt eten. Vooral Chapito a Mesa is erg populair.

 aperatief zalmmoes
Het  aperitief van zalmmoes met mandarijn

Chapito a Mesa is een centrum voor kunst en cultuur én een restaurant. Je moet door een kleine winkel om in het restaurant te komen. Op aanraden van Maria boek ik een tafeltje op het (overdekte en verwarmde) dakterras en terwijl het bliksemt en de regen tegen de ramen slaat, geniet ik van het lekkerste eten.

Terwijl ik wacht op mijn hoofdgerecht, krijg ik een aperitief van zalmmoes met mandarijn. Een gewaagde combinatie.

Alle gerechten op de kaart zijn origineel en nét een tikje anders dan je zou verwachten. Ik geniet van een suckling pig met een moes van zoete aardappels en als toetje neem ik een soort van crème brûlée van pompoen met gemberijs.

Adres: Chapito a Mesa, Costa do Castelo 7, Lissabon

suckling pig

creme brullee

Claras em Castelo

Claras em Castelo is een klein restaurant met ongeveer vijf tafels. Als je hier wilt eten moet je absoluut op tijd reserveren! (Vaak kun je 's ochtends nog een tafel reserveren voor dezelfde avond. 

Er is geen menukaart in het Engels, het vriendelijke personeel is echter niet te beroerd de lekkere gerechten voor je te vertalen. De keuze is niet heel groot, dat kan ook bijna niet anders in zo'n klein restaurant. Mijn oog valt op eend met pruim. Kan niet missen.

Adres: Claras em Castelo, Rua Bartlolmeu de Gusmao 31, Lissabon

diner lissabon portugal
Eend met pruim

Arco do Castelo

Heb je geen zin om een tafeltje te reserveren? Bij Arco do Castelo is vaak wel een plekje vrij. Dit restaurant is erg populair onder Portugezen en serveert Indiaas eten uit Goa.

De kaart is uitgebreid en de prijzen zijn laag. De aankleding van het restaurant is niet heel sfeervol, maar de goedlachse bediening maakt dat meer dan goed.

Adres: Arco do Castelo, Rua do Chao da Feira 25, Lissabon

curry goa lissabon
Curry uit Goa, een oude kolonie van Portugal

Verde Perto

Ook bij Verde Perto is vaak wel een plekje vrij als je op tijd bent. De verlichting van de bar is niet helemaal mijn smaak met zijn blauwe en groene TL-lampen. 

De rest van het restaurant is gelukkig sfeervol ingericht. Het is vrij groot, maar door zijn houten room dividers voelt het niet heel massaal. Rode lampionnen geven het restaurant een beetje een oosterse uitstraling. De kaart is echter Europees met een ruime selectie van vlees- en visgerechten. Daarnaast staat er een aantal vullende maaltijdsalades op de kaart.

Adres: Verde Perto, Costa do Castelo 26 A, Lissabon

salade portugal
Een fijn maaltijdsalade met ham en brie

Toetje? The world needs Nata

De originele pastei Nata komt uit Belem, maar ook in Lissabon vind je deze zoete lekkernij. 

De kleine bakker binnen de muren van het paleis heeft meerdere malen een prijs gewonnen voor zijn Pastei Nata.

Adres: The Worlds needs Nata, Rua de Sta. Cruz do Castelo, 5 a 11, Lissabon

pastei natal lissabon
Pastei Natal in Lissabon

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry