home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Dagtrip Sintra vanuit Lissabon

Sintra is een populaire toeristische attractie in Portugal. In een klein stadje in de bergen komt duizenden jaren geschiedenis bij elkaar. Sintra is hemels voor liefhebbers van musea. Ben je liever buiten? Sintra heeft mooie kastelen en paleizen en interessante trails voor wandelaars. 

Net als velen bezoek ik Sintra als dagtrip vanuit Lissabon. Ik reis van Lissabon naar Sintra per trein. Hierdoor heb ik helaad geen tijd alle paleizen van Sintra te zien. Ik beperk me daarom tot Castelo dos Mouros, Palacio Nacional da Pena en een paar korte wandelingen. In deze blog deel ik mijn Sintra tips.

Een combinatieticket voor deze hoogtepunten van Sintra kost € 20,80. Op de officiële website van Parques des Sintra vind je actuele openingstijden en prijzen van de Sintra bezienswaardigheden.

moorse kasteel sintra portugal bezienswaardigheden
Wandelen over de muren van het Moors Kasteel Sintra

Castelo dos Mouros: het  Moorse kasteel

De weg maakt een bocht, en ineens zie ik het: boven op de heuvel ligt Castelo dos Mouros. Dit is een Moors kasteel. Castelo dos Mouros is een belangrijk verdedigingsbolwerk uit de middeleeuwen. Ik wandel door de weelderige tuinen van het kasteel. Ik klauter op de muren en gluur tussen de kantelen door. Dan klim ik verder naar boven. Vanaf de torens van het Moorse kasteel heb ik een fraai uitzicht over Sintra en omgeving.

Van het kasteel staan alleen de buitenmuren en verschillende torens overeind. Binnen de kasteelmuren ligt een klein winkeltje waar ze snacks verkopen.

kelder kasteel sintra portugal
de gewelfde kelder van het Moorse Sintra Kasteel

Palacio Nacional da Pena

Op een kwartiertje lopen vanaf het Moorse Kasteel ligt Palacio Nacional da Pena, een kleurrijk paleis uit de negentiende eeuw. Dit beroemde paleis van Sintra heeft een hoog Disney-gehalte, ondanks (of juist daarom?) is het een Unesco site.

Niet alleen de buitenkant is vrolijk gekleurd. Wanneer je door het kasteel loopt zul je je verbazen over het luxe (en vaak glimmende) interieur. Heb je tijd over na een bezoek aan het Palacio Nacional da Pena? Je kunt dan een mooie wandeling maken door de tuinen van het paleis van Sintra.

Genoeg gezegd, beelden zeggen meer dan woorden.

De rijen om Sintra da Pena te bezichtigen kunnen lang zijn, op drukke dagen kunnen de wachtrijen oplopen tot meer dan een uur! Heb je daar geen zin in? Met dit ticket omzeil je de wachtrij. 

palacio nacional pena

kasteel sintra pena uitzicht
De kleurrijke buitenkant van Palacio Nacional in Pena, het bekendste paleis van Sintra 

interieur palacio pena sintra lissabon
Het weelderige interieur van het paleis van Sintra

tegels palacio pena sintra portugal
Overal tegels het Paleis van Pena;)

Het kleurrijke stadje Sinta

Sintra in leuk en kleurrijk stadje met gezellige winkeltjes en restaurants. Wanneer je een hapje wilt eten in Sintra tijdens je dagtrip dan moet je absoluut hier zijn. Zo hoef je je bezoek aan Sintra niet met een lege maag te starten of te eindigen, altijd fijn!

Wil je overnachten in Sintra? Het stadje Sintra is erg toeristisch, met veel hotels en appartementen. Aanraders zijn het Pestana Sintra Spa en het Casa da Estafanae Boutique Bed and Breakfast

Vanuit het centrum van Sintra is het maar een klein stukje lopen naar het treinstation. Hier wacht de trein naar Lissabon op je.

Praktische tips voor een dagtrip Sintra vanuit Lissabon

Heb jij wel eens een dagtrip naar Sintra vanuit Lissabon gemaakt? Heb je meer Sintra tips?

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry