home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #9

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Wat doet deze blogger in haar vrije tijd? (Behalve docent zijn - wat overigens geen vrije tijd is.) Bij deze een kort overzicht van november-december 2016 en januari 2017.

De laatste achter de schermen is van oktober, alweer een tijdje geleden. Daarna is er veel gebeurd. Te veel. Dingen waar ik niet altijd over kan en wil schrijven. Hoe therapeutisch schrijven ook is.

Vechten

Een van die vervelende dingen is een auto-ongeluk eind oktober. Ik schreef deze blog over de kop-staartbotsing die ik mee maakte. Ik heb (bijna) dagelijks nek- en hoofdpijn, ik ben moe en heb minder energie. Ik wil zo snel mogelijk de oude zijn, wat leidt tot irreële doelen en innerlijke strijd. Ik focus teveel op de dingen die ik wil (volledig werken, sporten), maar nu niet kan.

In mijn hoofd moet een knop om, en dat heeft blijkbaar tijd nodig. Het loslaten van mijn oude leventje en iets nieuws beginnen voelt als een pas op de plaats, en op sommige momenten zelfs als een stap terug. Die negatieve lading moet weg: ik schiet er niks mee op.

zonsondergang wadi rum

De leegte van Wadi Rum

Op persreis naar Jordanië

Het lijkt al weer zo ver weg! Misschien moet ik vaker persoonlijke updates plaatsen :)

Eind november ben ik naar Jordanië geweest. Ik liet mijn leerlingen en collega's (letterlijk) in de kou staan terwijl ik in bikini in de Dode Zee dobberde. Ik genoot van de lokale cultuur en keuken. Nog altijd ben ik dankbaar dat ik midden in het schooljaar een weekje weg mocht. Op dit moment ben ik trouwens druk bezig om alle gemiste uren in te halen - dat heb ik er maar al te graag voor over. (Mocht je in het onderwijs werken en je afvragen hoe het zit: ik gebruikte mijn PB50.)

Hier vind je een overzicht van mijn blogs over Jordanië.

urbex duitsland
Urbex in Duitsland

Foto-excursie: Kent school en Amterdam Light Festival

Toen kwam december. Qua reisjes was december een extreem rustige maand. Een bewuste keus, ik had de rust nodig.

Je hoeft niet te reizen om te fotograferen. In december ben ik naar de Kent School geweest, een verlaten schoolgebouw bij Mönchengladbach. Het gebouw doet me een beetje denken aan de school waar ik werk. Een bijzondere urbex locatie!

Ook bezocht ik de persopening van het Amsterdam Light Festival. De avond voor de officiële opening zat ik met nationale en internationale pers in een rondvaartboot over de Amsterdamse grachten. Onder het genot van (veel!) hapjes en drankjes genoten we van de lichtkunstwerken.

Helaas is het Amsterdam Light festival weer voorbij. Je zult moeten wachten tot december voor de nieuwe editie.

amsterdam light festival
Het risosome

Nieuwjaar in Lapland

Kerst vierde ik dit jaar in Nederland, wat best uniek is. Ouders en schoonouders blij, altijd fijn. De laatste dag van 2016 vloog ik naar Fins Lapland op zoek naar sneeuw en noorderlicht. Sneeuw en noorderlicht heb ik gevonden, en hoe!

Maar liefst drie avonden zag ik het noorderlicht. Dat is meer dan ik had durven hopen. Eén avond ging ik tevergeefs op zoek, de overige avonden was het zo bewolkt dat ik niet eens ben gaan proberen.

Ik schreef een blog over winters Lapland van dag tot dag.

noorderlicht finland
Noorderlicht in Finland

Dag 2016!

Heb je mijn jaaroverzicht van 2016 gezien? Stiekem plaatste ik er twee: een verzamelblog met al mijn foto's van het 3x50-project van 2016 en eentje met een overzicht van mijn reizen in 2016 (en meer).

Vooruitblik

Inmiddels is het jaar 2017 al weer in volle gang. Tijdens de vakantiebeurs hebben veel mensen al plannen gemaakt voor de zomer. Ik nog niet. Ik ben laat voor mijn doen. Terwijl je toch echt niet te lang moet wachten met boeken als je betaalbaar wilt reizen in de schoolvakanties.

vakantiebeurs 2017
Inspiratie opdoen tijdens de vakatiebeurs 2017

Ik leef van dag tot dag. Dat is niet verkeerd. Toch mis ik de leuke reisjes in mijn agenda, al zal die agenda zich vast geleidelijk zullen.

Carnaval vier ik in Venetië. Ik ben heel erg benieuwd naar de gemaskerde bijeenkomsten. Ik ben ook wel een beetje benieuwd naar de stad zelf, al lijkt het me té toeristisch. (Zeker met carnaval.)

In maart ga ik misschien naar Hamburg. Met de tips die Fem eerder deelde in 'going local' kan ik vast een hoop lopen dingen doen! In april staat Slovenië op het programma. Als kind was ik hier met mijn pa, ik ben heel benieuwd hoe het nu zal bevallen.

Wordt vervolgd.

De beste gelezen blogs

Dit zijn de beste gelezen blogs van de afgelopen drie maanden: 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry