home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug)
- Singapore (aug)
- Maleisië (aug)
- Brabant (sept)
- Ameland (okt)
- Tsjechië (dec)


banner van sunny cars

banner booking


Duiken in Aqaba

Ik ben dol op de onderwaterwereld van de Rode Zee. Wanneer Aqaba Tourism me uitnodigt om de Rode Zee bij Aqaba te ontdekken, hoef ik niet lang na te denken. Ik ben blij als een kind dat ik mag duiken in Aqaba.

Duiken in Aqaba

De Rode Zee strekt zich uit tussen Soedan, Saudi-Arabië en Egypte. Aan het noordelijke stukje van de Rode Zee bevinden zicht de badplaatsen Aqaba in Jordanië en Eilat in Egypte. De Rode Zee wordt hier ook wel Golf van Sinaï genoemd.

bootduiken aqaba jordanie
Bootduiken in Jordanië

In het noordelijke uiteinde van de Rode Zee vind je geen groot wild. Je gaat niet naar Aqaba voor de haaien. Je gaat wel naar Aqaba als je relaxt wilt duiken, niet gelooft dat Egypte veilig is, of als je wilt genieten van de rijke cultuur van Jordanië.

Ik maak drie duiken in Aqaba. Veel te weinig wat mij betreft... Zo heb ik een goede reden om een keer terug te gaan.

Warkduiken bij Cedar Pride

Mijn eerste duik in Jordanië was bij Cedar Pride, een 75 meter lang wrak van een Libanees vrachtschip. Op het wrak groeien wat harde koralen en sponzen, maar eigenlijk valt de begroeiing van het wrak me een beetje tegen.

cedar pride aqaba
Het wrak van de Cedar Pride in de Golf van Jordanië

Ondanks het beperkte leven op het wrak is de Cedar Pride absoluut een aanrader wanneer je in Jordanië bent. Het wrak is tegelijk intact en heeft een paar leuke swim-through. Ook kun je onder het wrak door duiken.

Deze duik kun je het beste 's middags doen, dan verlicht het zonnetje het dek mooi.

Ik dook op de Cedar Pride met Sindbad Dive Club. Deze duikschool is gevestigd in de Bernice Beach Club.

rode zee nemo jordanie
Nemo in de Rode Zee

Duiken in Jordanië bij Kiwi Reef

Kiwi Reef ligt in het zuidelijke puntje van Jordanië, vlak bij de Saudi Border. Kiwi Reef is een gevarieerde duikstek met harde en zachte koralen, velden met zeegras en aan het eind kun je een kijkje nemen onder de jetty.

Bij Kiwi Reef vind je vele anemoonvissen, kleurrijke nudibranches, box fish en een pufferfish. Onder een verdwaalde autoband spelen twee witte morenen met elkaar.

krab koraal aqaba
Duiken naar kleine krabben in Jordanië

Japanese Garden in de Golf van Aqaba

Japanese garden is een duikstek met veel brokken steen bedekt met koralen. Om de koralen heen zwermen scholen kleurrijke vissen.

Tijdens mijn bezoek aan de duikstek was het zicht niet je-van-het, waarschijnlijk door de aanhoudende wind.

Ik dook op Kiwi Reef en Japanese Garden met Deep Blue Dive Centre.

nudi duiken in aqaba
Slakjes in de Rode Zee bij Aqaba

Ik maakte bovenstaande duiken vanaf de boot. Het is ook mogelijk om kantduiken te maken in Aqaba. De watertemperatuur was 24 graden in november. 

Meer over duiken en Jordanië


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry