home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #21

Elke twee maanden gun ik je een kijkje achter de schermen. Ik onthul een klein stukje van mijn persoonlijke leven. Deze keer lees je meer over april en mei 2019.

Ik vind april en mei altijd heerlijke maanden. Ik vier dan mijn verjaardag, in de meivakantie ben ik meestal op reis en ook met Hemelvaart en Pinksteren ben ik vaak weg. Tel daarbij zon en een heerlijke tuin op en ik ben happy!

bloesem lente
Kersenbloesem in de lente

Leuke dingen dit voorjaar

Bloemen en bloesem

Ik vind het altijd leuk om er met de camera op uit te trekken, al kom ik er niet iedere week aan toe. Toch ben ik dit voorjaar een aantal keer bloemetjes gaan fotograferen.

Op een bewolkte dinsdagochtend trok ik naar het Amsterdamse Bos bij Amstelveen om de kersenbloemen te fotograferen. Het bos is niet groot, maar het is een leuk gebied om een keer gezien te hebben.

Een week later ging ik met Yvonne bloesem fotograferen op de Betuwe. Dat was erg mooi én heel gezellig.

amsterdamse bos lente
Het Amsterdamse Bos in de lente

Foto’s kijken

Met een collega heb ik de World Press Tentoonstelling in Amsterdam bezocht. Er zaten weer hele indrukwekkend foto’s tussen. De tentoonstelling is nog tot 7 juli te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam te bewonderen, daarna reist hij naar andere plekken.

Reizen van de afgelopen tijd

Bosnië en Herzegovina en Montenegro

Als je me volgt op Sociale Media heb je het misschien al gezien: ik de meivakantie zat ik in Bosnië en Montenegro. Ik heb genoten van de overweldigende natuur en van de zon. Ik heb door de sneeuw gelopen en ik ben verdwaald in Bosnië. Ik heb mooie plekjes bezocht en heeeeeeel veel foto’s gemaakt. Roadtrippen is heerlijk!

waterval bosnie
Bij de Kravica Waterval in Bosnië

De eerste blogs van mijn gave roadtrip door de Balkan staan al online. Zo vind je hier mijn route door Bosnië en mijn route door Montenegro.

Oost-Europa en de Balkan

Even wat heel anders... De afgelopen jaren heb ik heel wat landen in Oost-Europa en de Balkan mogen bezoeken. Ik vind deze regio geweldig! De ruige natuur, de schattige oude dorpjes langs de Middellandse Zee én de rauwe socialistische en communistische die je op sommige plekken terug vindt.

Speciaal voor mensen die deze fascinatie delen heb ik een nieuwe FB-groep aangemaakt.

Heb je een vraag over reizen in Oost-Europa en de Balkan? Zoek je een flinke dosis inspiratie (en heb je niet genoeg aan deze blog)? Of wil je juist tips en ervaringen delen? Word dan snel lid van de groep. Dat kan via deze link óf via het vastgezette bericht op de facebookpagina van IkReis

Ik zou het te gek vinden je in deze groep te zien!

balkan ikreis

Reizen de komende tijd

Mons in Wallonië

De komende dagen ga ik genieten van street art, de vele musea van Mons en de natuur van Hauts-Pays. Jawel, ik ga naar België. 

Ik zal op Facebook en (misschien) op Instagram elke dag een korte update plaatsen. 

Met Pinksteren blijf ik in Nederland. Misschien ga ik nog een dagje weg, maar het kan ook zomaar zijn dat ik in Utrecht blijf. Mijn huis is nog niet opgeknapt na de lekkage van dit voorjaar. Ik kom er gewoon niet aan toe. Slapen heeft meestal prioriteit, en zelfs dat doe ik soms te weinig. Misschien ga ik een beetje klussen, in de tuin werken en lekker knuffelen met de kleine reiziger.

strand montenegro
Strand in Montenegro

Een weekendje Zeeland

Ooit maakte ik meer dan 100 duiken per jaar. Nu heb ik daar de tijd niet meer voor – en ook de zin ontbreekt. Toch vind ik duiken erg leuk.

Eind juni ga ik met een aantal duikvrienden (en een eigenwijze teckel) een weekendje naar Zeeland. Het zal een weekend met veel gezelligheid en een aantal duiken in de Zeeuwse wateren worden. Mijn eerste duiken van dit jaar – ik heb er zin in!

(Eigenlijk zijn het mijn eerste duiken in Nederland in iets meer dan twee jaar. Mijn laatste duik in Nederland was voor ik zwanger werd.)

kuala lumour
Terug naar Kuala Lumpur

De zomervakantie: Maleisië en Taiwan

Ik schreef het al in de vorige Achter de Schermen, ik ga deze zomer naar Maleisië en Taiwan! Heel langzaam begint deze gave rondreis vorm te krijgen.

Ik begin met een paar dagen Kuala Lumpur. Deze stad heb ik al heel vaak bezocht, KL verveelt nooit. Daarna vlieg ik naar Taiwan waar ik 2,5 week verblijf. In Taiwan staat eigenlijk alles nog open. Ik zak lang de oostkust af naar beneden en reis via de westkust weer terug naar Taipei. Maar waar ik ga stoppen? En hoe ik ga reizen? Ik twijfel nog heel erg of ik wel of niet een auto wil huren. Een auto huren is Taiwan is best prijzig, maar het levert heel veel gemak op. Zeker met een baby erbij….

Na mijn rondreis door Taiwan ga ik een kleine week chillen op de Perhentians in Maleisië.

urbex swamp hotel
Urbex in het Swamp Hotel

Best gelezen blogs

In het voorjaar heeft IkReis altijd een dipje in bezoekersaantallen. Maar gelukkig zit ik weer in de lift! Bedankt lieve lezers.

Zoals je gewend bent sluit ik af met de best gelezen blogs van april en mei 2019.

  1. Een stedentrip naar Sofia
  2. Urbex in België 
  3. Het noorden van Bali

De afgelopen tijd verschenen er elke week twee nieuwe blogs online, op woensdag en op zondag. Het idee om drie blogs per week te publiceren heb ik even los gelaten, ik mis de tijd. De beste gelezen nieuwe blog is mijn blog over het Swamp Hotel in België. 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry