home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
24/06/2017

Mallorca

Maar wat heeft Mallorca behalve uitgaansgelegenheden en strand? Een hele hoop dus! Heb je op het strand maar een paar vierkante meter voor jezelf, langs de westkust reed ik uren in een huurauto zonder een mens tegen te komen... Prachtige wegen door de bergen met fantastisch uitzicht over zee.

Enneh, aan het eind van de middag na een dagje touren over het eiland begint het al weer aardig rustig te worden op het strand. Dat is voor mij dan ook het ideale moment om een verfrissende duik te nemen...


De verlaten westkust van Mallorca

Palma

De stad Palma wordt door veel toeristen zocht. Vanaf El Arenal (bij Playa da Palma) rijden zeer frequent bussen naar de hoofdstad van het eiland. Bezienswaardigheden zijn natuurlijk de kathedraal La Seu en verschillende oude forten (La Llotja, Castell de Bellver) en kerken. Deze kathedraal behoort trouwens tot de vijf mooiste kerken van Spanje! Een mooi versierde kerk die strategisch gelegen is: de kerk is zichtbaar vanuit de hele stad.

Maar het is ook leuk om gewoon door het centrum de stad te slenteren, met zijn smalle straatje met mooie plavuizen, grappige pleintjes met gezellige terrasjes of gewoon langs de pier. Lekker ronddwalen en mensen kijken, wanneer je smalle steegjes induikt ontvlucht je de commercie om je heen en waan je je zowaar terug in de tijd.

6 keer actief Mallorca

Er is echter nog veel meer mogelijk op het kleine eiland. Bij deze zes tips wat te doen op Mallorca.

1. Grotten van Drach

De grotten van Drach (Cuevas del Drach) liggen bij bij Portocristo. De grotten van Drach zijn erg mooie grotten, vanuit El Arenal makkelijk te bereiken per bus (er gaan een paar bussen per dag). Het is echter jammer dat de grotten 'te' goed bezocht worden, de stroom toeristen komt de sfeer niet echt te goede... Ik vind de rust en sereniteit in grotten meestal verpletterend, het worden opgeslokt door moeder aarde, maar dit wordt helaas overstemd door een kakofonie van klanken. Helaas. Ook heb je niet echt de mogelijkheid de grotten op je gemak te bezichtigen, je wordt continu voortgeduwd door een stroom van mensen.

2. Port d'Andatx

Port d'Andatx is een stadje met dure jachthaven, grappig om te zien. Hier schijnt het goed vertoeven te zijn wanneer je beroemdheden wilt spotten. Ik heb er echter geen gezien, maar goed, ik heb daar dan ook het geduld niet voor :-) Deze stad wordt trouwens ook zeer goed bezocht door Engelsen.

Wanneer je vanuit Palma naar Port d'Andatx gaat, kun je genieten van de sterk geleden kust. Steile rotsformaties, kleine eilandjes en vele zandbanken verfraaien het uitzicht.

3. Valldemossa

Valldemossa is lief dorpje in de bergen met mooi klooster. Vele huizen hebben versieringen ophangen ter ere van Maria. Blauw-witte vlaggetjes wapperen vrolijk in de wind. Het is een leuk dorp om doorheen te wandelen, maar om eerlijk te zijn vond ik de rit er naar toe (langs de verlaten westkust) meer de moeite waard.

4. Soller

Vanuit Palma rijdt er een paar keer per dag een trein naar Soller. Geniet van het glooiende landschap met boomgaarden in deze antieke boemeltrein, heel leuk. Ben trouwens voorzichtig met de schuiframen in de trein, ons raam kwam halverwege de reis ineens met een rotklap naar beneden. Gelukkig net op een moment dat er geen lichaamsdelen onder zaten, maar toch, de schrik zat er wel even in.
Op de brug voor Soller maakt de trein een korte fotostop. Wanneer je even uitstapt heb je een prachtig uitzicht over het dal waar Soller ligt.

Vlakbij Soller ligt het idyllische dorpje Fornalux, meerdere malen bekroond tot mooiste dorp van Spanje. Een wandeling van Fornalux terug naar Soller (niet over de hoofdweg) biedt een gevarieerd landschap door bergen, sinaasappel boomgaarden, weilanden en dorpjes met een fraai uitzicht op de omgeving. De wandeling duurt maar een uurtje (2,5km) en is voor iedereen te doen. (Naja, niet geschikt voor kinderwagens, daar is deze onverharde weg te slecht voor!) 

5. Fermentor

Fermentor is een prachtig schiereiland in het noorden. Een lange kronkelige weg leidt naar de punt van het eiland, waar zich een oude vuurtoren bevindt en een café. Berg op, berg af, er zijn vele parkerhavens om een korte stop te nemen om van het uitzicht te genieten.
Aan het begin van het schiereilanden zijn enkele stranden, welke een stuk minder druk zijn dan de stranden in het zuiden.


Fermentor

6. Port d'Alcuda

Port d'Alcuda is een middeleeuwse stad met goed bewaarde stadsmuren en een aantal leuke kerken. Eén van de kerken, de parochiekerk San Jaime, is als hoekpilaar in de muur opgenomen. Ook het raadhuis in het midden van de stad, is een bezoek waard, al was het maar vanwege de mooie klokkentoren. Verder is er een erg leuke markt waar vanalles verkocht wordt. De ideale plek om gezellig te lunchen.
Niet zo heel erg ver hier vandaan ligt de haven. Wanneer je met de auto bent, kan ik aanraden een klein stukje om te rijden en even een kijkje te nemen.


Stadsmuren van Alcudia


Wanneer je ook een huurauto wilt, raad ik aan verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Aan de boulevaard is keuze genoeg. Hoewel de prijzen vrijwel identiek zijn, zitten er veel verschillen in de algemene voorwaarden. De belangrijkste verschillen zijn de hoogte van het eigen risico, minimale leeftijd bestuurder en het feit dat je op sommige plekken niet (minder goed) verzekerd bent wanneer je minder dan 3 jaar je rijbewijs hebt.

Mallorca is leuk! Het is een gevarieerd eiland met prachtige stranden op maar een paar uur vliegen van Nederland. Wil je liever een andere bestemming? Blogger Denise is expert in strandvakanties en verzamelde mooie stranden op twee tot drie uur vliegen

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry