home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


De mooiste Indonesische stranden: van Sumatra tot Papua

Ik houd van Indonesië! De lieve mensen, de mooie landschappen, de warmte en het prachtige onderwaterleven. Een actieve dag sluit ik het liefste af door te relaxen in een hangmat met uitzicht op zee. En een lekker drankje natuurlijk.

De hangmat moet je er soms zelf bij denken als je op het strand ligt. Maar geloof me: een zitzak of een omgevallen kokospalm zijn ook fijn. Of je neemt gewoon je eigen hangmat mee. Verpakt in een stevige tas, neemt ie niet veel ruimte in en kan hij makkelijk mee in de koffer. Lees hieronder hoe je er eentje kan winnen!

Tijdens mijn vele reizen door Indonesië ben ik op zoek gegaan naar de meeste relaxe stranden. Graag deel ik mijn geheime plekjes met jou!.

strand rurbas
Het verlaten Rurbas

Rurbas – Papua

Toegegeven, het kost wat moeite om er te komen. Maar Rurbas is de moeite.

Het onbewoonde eiland Rurbas ligt op een paar uurtjes varen van Biak in West-Papua. De stranden zijn wit, de palmbomen wuiven in de wind en de zee is intens blauw. Er zijn geen winkels op Rurbas, maar met een beetje geluk plukt de gids een verse jonge kokosnoot voor je. Dit is intens genieten!

Pulau Weh – Sumatra

In het uiterste westen van Indonesië ligt Pulau Weh. Vanuit je hangmat zie je niet meer dan zee, kleine houten vissersbootjes, en af en toe een boot met duikers.

Ik hou van stranden waar je gezellig kan kletsen met de locals. Dit kan op Pulau Weh.

strand pulau weh sumatra
Een prachtig uitzicht vanaf het strand van Pulau Weh

Pink Beach – Komodo

Veel eilanden in Komodo National Park zijn onbewoond. De gevreesde Komodo varanen hebben hier het rijk voor zichzelf. Er zijn hier prachtige stranden, mijn favoriet is Pink Beach.

De naam Pink Beach is misleidend. Door aangespoeld koraal en zand HAD het strand ooit een roze kleur, maar nu is het zand gewoon wit.

pink beach komodo indonesie
Pink Beach is omringd door heuvels

Mangrove Point – Nusa Lembongan

Ben je de drukte op Bali even helemaal zat? Nusa Lembongan is een paradijsje! Het is er stukken rustiger en authentieker dan in het zuiden van Bali. En dat op slechts een half uurtje varen.

Nusa Lembongan heeft vele kleine verlate stranden tussen hoge kliffen met opspattend water. Mijn favoriete strand ligt echter bij Manogrove Point: een kilometers lang strand langs de noordkust van het eiland.

mooist strand nusa lembongan
Koraal op het strand bij Mangrove Point op Nusa Lembongan

Bij helder weer zie je Bali in de verte.

Yeh Gangga – Bali

Ik houd van rustige stranden. Het is soms even zoeken, maar deze kun je ook gewoon op Bali vinden. Bijvoorbeeld bij het vissersdorp Yeh Gangga.

Als je energie over hebt, kun je in een uurtje van Yeh Gangga naar de beroemde Tanah Lot tempel lopen. Ben je minder energiek, dan kun je natuurlijk ook gewoon een auto of paard nemen.

strand yeh gangga bali
Het strand van Yeh Gangga op Bali

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry