home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #7

Achter de schermen: wat hield mij de afgelopen tijd bezig? En wat zijn mijn (reis)plannen voor de komende tijd? Een kort overzicht van de leuke en minder leuke dingen van juli en augustus 2016.

Leuk zo'n blog. Veel reizen, gratis reisjes. Helaas, zo werkt het niet. Ik reis veel, maar werk er keihard voor. Bovendien sta ik een groot deel van mijn tijd voor de klas.

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Het begin is altijd wennen, zowel voor leerlingen als voor mij. Nieuwe gezichten, maar ook oude bekenden. 

Dit schooljaar ben ik niet meer op vrijdag vrij, maar op maandag. Ook dat zal even wennen zijn. Ik gebruik deze lesvrije dag om na te kijken, dingen voor te bereiden en te bloggen. Soms gebruik ik de dag voor een weekendje weg of persreis.

Terugblik juli en augustus

Als je in het onderwijs werkt zijn juli en augustus de beste maanden van het jaar ;)

metropol parasol sevilla
De Metropol Parasol in Sevilla

Begin juli: Sevilla

Het weekend voor de zomervakantie vloog ik op uitnodiging naar Sevilla. De timing was raar: ik zat met mijn hoofd midden in de examens en de afronding van het schooljaar. Collega's op school vroegen zich verbaasd af of ik een week eerder vrij had gekregen. Nou, nee... 

Sevilla is een heerlijke stad. Een weekend is eigenlijk veel te kort, maar wat heb ik genoten. Ik maakte een leuke fietstocht door de stad én ik volgde een kookcursus.

Heb je al gezien dat ik een fietstocht voor twee personen plus een exemplaar van Beleef Reisgidsen mag weggeven? De winactie loopt nog tot 6 september 2016.

stopover oman
Stopover in Oman

Juli en augustus: 5 weken Azië

Deze zomer ging ik vijf weken naar Azië. Ik begon de reis in Seoul. Wat een leuke stad! Vooral de combinatie tussen oud en nieuw is me goed bevallen. Ik eindigde de reis in Kuala Lumpur. Deze stad heb ik al vaker bezocht, maar toch heb ik weer nieuwe dingen ontdekt. Er komt een update aan!Als je het leuk vind kun je alvast mijn eerdere blog over Kuala Lumpur lezen.

kuala lumpur petronas tower
Uitzicht over de Petronas Tower

Het grootste deel van de tijd bracht ik door in Indonesië. Ik begon op Bali, maar ben per boot snel doorgereisd naar Flores. Op Flores heb ik Wae Rebo en Ruteng bezocht, erg mooi! Daarna maakte ik mijn eerste live-aboard, ik leefde vier dagen op een boot en deed weinig meer dan duiken, eten en slapen.

Vanuit Labuan Bajo op Flores ben ik naar Bali gevlogen. Hier heb ik gedoken bij Amed, heb ik Nusa Lembongan bezocht en ging ik naar mijn familie.

zweepkoraal duiken amed
Visjes op het zweepkoraal in Amed

Uitgebreide verslagen van mijn duiken zullen verschijnen op 'Duiken in Beeld'. De eerste duikreports staan al online.

Nieuwe bril

Helaas heeft de coating (ontspiegeling) van mijn bril de warmte van Azië niet overleefd. Lang leve de vooruitgang: vroegah kon ik alles met mijn bril doen, nu blijkt dat ineens niet verstandig meer te zijn. Hoezo vooruitgang? 

Hoe dan ook, ik zie geen fluit. Continu kijk ik door een witte waas, heel vermoeiend. De nieuwe bril komt eraan. Dit dus.

jenny smit
Nieuwe bril!

Reisplannen voor de komende tijd

Ik ben nog maar net terug in Nederland en ik heb alweer nieuwe plannen.

Volgend weekend ga ik naar Heidelberg. Ik ben vooral benieuwd naar Heidelberg Illuminated, een lichtshow bij het fort vergezeld van vuurwerk. Je kan me volgen op Sociale Media via de #heidelberg4you.

Wat ik in de herfstvakantie ga doen weet ik nog niet. Eind oktober staat Leuven op het programma.

Edit: Lees meer over Heidelberg en Leuven.

Plannen IkReis

De afgelopen drie maanden verschenen er 'maar' twee blogs per week op IkReis. Dat zal voorlopig zo blijven: op woensdag en zondag verschijnen nieuwe blogs. 

Daarnaast wil ik wat wijzigingen doorvoeren die op het eerste gezicht wat minder zichtbaar zijn. Een aantal oudere Aziëblogs wil ik updaten. Ik wil niet alleen ervaringen delen met reizigers, maar ook praktische tips en actuele informatie. 

Ook wil ik binnenkort nieuwe travelmovies maken van Indonesië, Korea en Albanië. Mijn Adobe Premier Pro abonnement is voorlopen, nu ga ik met Premier Elements aan de slag. Dat zal wel even wennen zijn...


instagram
Mijn nieuwste foto's op Instagram

Wat vind je trouwens van de Instagram banner op mijn hoofdpagina?

Best gelezen blogs

De nummer een is voor mij extra speciaal. Ik krijg de meeste bezoekers op mijn blog via Google, ik ben niet gewend dat een nieuwe blog meteen alle records breekt. Deze blog deed het erg goed op Facebook. Heel leuk!

Juli en augustus waren sowieso mooie maanden voor IkReis. Op 16 augustus had ik mijn hoogste aantal bezoekers ooit op één dag. Zo leuk! Dank jullie wel.

Hoe was jouw zomer? 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry