home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
15/01/2019

Route Albanië

Het busje rijdt door de bergen. Na elke bocht wacht een nieuwe verrassing op me. De landschappen in Albanië zijn ruig en betoverend. Albanië is een land van contrasten en een geweldige bestemming voor een roadtrip! Niet voor niks wordt reizen in Albanië steeds populairder.

In dit korte filmpje neem ik je mee langs de hoogtepunten van Albanië.

Ben je al enthousiast geworden en wil je reizen in Albanië? Vandaag deel ik mijn route langs de mooiste bezienswaardigheden van Albanië.

Rondreis: Albanië in twee weken

In de meivakantie van 2016 vlieg ik naar Tirana. In een kleine twee weken bezoek ik diverse hoogtepunten van Albanië. Ik bezoek de stranden van Albanië in het zuiden en de ruige bergen in het noorden.

Reistip Albanië in 2 weken: mijn route van dag tot dag

Op de kaart ziet mijn route door Albanië er als volgt uit.

route albanie kaart

Bezienswaardigheden in Albanië

Hoofdstad Tirana: communisme en religie

Mijn rondreis door Albanië start in Tirana. Tirana is een een rare stad. Naast religieuze gebouwen is er veel communistische architectuur. De stad oogt grauw in de regen. Toch is Tirana een prima plek om een paar dagen te blijven. 

Lees meer over mijn bezoek aan Tirana.

Accommodatie: het centraal gelegen Hotel Vila Verde

rondreis albanie berat
Het kasteel van Berat

Saranda: strand en cultuur in het zuiden van Albanië

Na twee nachten in Tirana neem ik een minibus naar het zuiden. De kustplaats Saranda heeft een ruime boulevard en leuke terrasjes. In de zomer zijn er veel lokale toeristen uit de Balkan en Corfu. In het vroege voorjaar wordt Saranda vooral bezocht door avontuurlijke reizigers die interesse hebben in de opgravingen van Butrint en het natuurgeweld bij Blue Eye

Saranda en omgeving is een fijne combinatie van strand en cultuur.

Accommodatie: Archilles Apartments. Ik slaap in een ruim appartement met een super lieve eigenaresse.

natuur in albanie
Het stuwmeer bij Saranda

Berat: Unesco en een van de mooiste kloven van Albanië

Vanuit Saranda neem ik een minibus naar Berat, het stadje met de duizend ramen. Het oude centrum van Berat staat op de  Werelderfgoedlijst van Unesco. Het hoogtepunt van mijn bezoek aan Berat is de Osumi-kloof. Dit is echt een van de mooiste plekken van Albanië! 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Berat.

Accommodatie: Arben Elezi. Een fijne kamer in de oude stad, met een heerlijk dakterras. Hier vind je het lekkerste ontbijt van Albanië!

besneeuwde bergtoppen albanie
Besneeuwde bergtoppen in Albanië

Shkodra en Lake Shkodra

Dan ga ik naar Shkodra aan het gelijknamige meer. Helaas is het weer omgeslagen, het regent en lijkt niet meer te stoppen. Bovendien heb ik mijn enkel flink verstuikt, lopen lukt nauwelijks. Gelukkig kan ik een beetje fietsen zodat ik de belangrijkste bezienswaardigheden van Shkodra kan zijn. Dit zijn het kasteel van Shkodra en het Skodra-meer

Accommodatie: Hotel Bicaj. Ik heb een kamer in een eenvoudig no-nonsense hotel. Het hotel heeft een restaurant en gratis fietsen. 

route albanie
Varen in Albanië

Het noorden van Albanië: de ruige Albanese Alpen

Met de Koman Lake Ferry vaar ik naar Valbona. Dit is een boottocht door een smalle kloof met grillige bergen, besneeuwde toppen en intens groene bossen. De boottocht met de Koman Lake Ferry is een van de mooiste boottochten ter wereld. 

Ik verheug me op Valbona en het wandelen door de omgeving. Ik kan geen lange tochten maken met mijn voet, maar een korte tocht moet toch lukken? De combinatie dikke enkel en veel regen doet me niet veel goed. Ik beperk me tot een aantal korte wandelingen in Valbona.

Vanuit Valbona reis ik terug naar Tirana. Dit is het einde van mijn rondreis door Albanië in twee weken.

vis farm saranda
Viskwekerij in het zuiden van Albanië

Het onbekende oosten van Albanië: Pogradec en Korce

Mijn reis door Albanië in twee weken was niet mijn enige bezoek aan Albanië. Tijdens een vakantie in Ohrid in Macedonië bezocht ik een paar jaar eerder het noordoosten van het land. Ik bezocht de steden Pogradec en Korce en wandelde door kleine dorpen op het Albanese platteland.

Lees meer over deze dagtrip naar Albanië vanuit Ohrid.

noord albanie
Reizen in Albanië: het platteland van Albanië

Twee weken Albanië is te kort, en ik zou graag nog een keer terug willen. Heb jij nog tips voor reizen in Albanië? Of heb je vragen over mijn rondreis door Albanië in twee weken? Laat vooral een berichtje achter!

Meer lezen over de Balkan?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry