home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #6

Achter de schermen: wat hield mij de afgelopen tijd bezig? En wat zijn mijn (reis)plannen voor de komende tijd? Een kort overzicht van de leuke en minder leuke dingen van juni 2016.

Tandje lager

De oplettende lezer heeft het misschien gemerkt: er verschijnen minder blogs op ikreis.net. Niet omdat ik wil stoppen met bloggen of schrijven niet meer leuk vind. Niet omdat ik geen inspiratie heb. Wel omdat de laatste weken van het schooljaar druk en hectisch zijn. Ik wil niet continu aan mijn rode pen en computer gekluisterd zijn.

De komende tijd verschijnen er op woensdag en zondag nieuwe blogs. Of ik de frequentie eind van de zomer weer ga opschroeven weet ik nog niet.

vlinders
Op een vrije ochtend naar de vlindertuin

Ik wil soms teveel. Op televisie hoor ik de slogan ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Mijn eigen slogan is soms meer: omdat het kan, moet het. Onzin natuurlijk! Ik hóef niet mee met elke persreis. Gesponsorde trips ombuigen naar je beschikbare vrije dagen is lastig – dan kan je beter zelf wat regelen. Tijdens mijn Aziëreis doe ik lekker mijn eigen ding.

Duiken in Zeeland

Jawel, ik ben weer een weekendje naar Zeeland geweest. Heer-lijk. Doel van het weekend: mijn onderwaterfotografie skills naar een hoger niveau brengen.

Ik heb het idee dat ik niet het maximale uit mijn camera en flitsers kan halen. Deels doordat mijn apparatuur tegen grenzen oploopt, maar ook omdat ik zelf tegen grenzen oploop. Dat eerste is met een grote zak geld op te lossen. Ik investeer in het tweede: het is de fotograaf die foto’s maakt.

Stiekem ben ik toch naar Onderwaterhuis.nl geweest en heb ik nieuwe armen voor mijn flitsers gekocht. Zo is mijn camera onder water neutraler (= minder zwaar).

onderwatercamera
Mijn onderwarter camera

3x50

Ik doe dit jaar voor het derde jaar mee met het 3x50-project. Het project dwingt me met open ogen naar de wereld om me heen te kijken. Ik geniet zo meer van de schoonheid van kleine dingen en bijzondere details.

Maar dan is mijn 50mm lens ineens kapot. Zomaar, na 7 jaar trouwe dienst. En het erge: het is mijn stomme schuld.

Soms ben ik boos vanwege mijn eigen onhandigheid, soms verdrietig. Nu voel ik niks dan opluchting. Mijn camera is nog heel. Het is ‘maar’ mijn plastic fantastic en niet een dure L-lens.

canon 50mm
Oeps. Mijn kapotte 50mm-lens (en de opvolger)

De opvolger? De Canon 50mm F/1,8 STM. Een hele vooruitgang.

Dag school!

Ik schrijf niet veel over mijn werk en mijn leerlingen. Maar wat ben ik trots op ze. Op de jongen uit vwo6 die nét geen 10 haalde voor zijn Centraal Examen. Maar ook op het jongetje uit 3 havo dat hard heeft moeten werken om over te gaan. Die zegt dat-ie mij wel aardig vindt, maar dat mijn vak stom is. (Sommige leerlingen vinden misschien het vak leuk en mij stom, maar dat hoor ik niet zo vaak.)

De reguliere lessen zijn nu voorbij. Wat rest is een grote berg nakijkwerk, vergaderingen en een projectweek.

scheikunde juf
Dus.... 

Indonesiëmaand

De Indonesiëmaand loopt bijna ten einde. Het was erg leuk om mijn geliefde Indonesië in het zonnetje te zetten. Om oude blogs nog een keer te delen op Facebook en om blogs van anderen een plekje te geven op Sociale Media. 

500+ likes op Facebook!

Over Facebook gesproken: ik heb eindelijk de magische grens van 500 volgers gepasseerd. Voor sommigen is het weinig, voor anderen veel. Ik ben er in ieder geval blij mee!

Heb je trouwens gezien dat je op Facebook 50 euro shoptegoed kan winnen voor HetFotoalbum.nl? Je kan nog tot zondag meedoen

facebook ikreis.net
Ruim 500 likes op Facebook!

Plannen: 5 weken Azië

Mijn plannen voor mijn 5-weekse Azië-reis beginnen vorm te krijgen!

De basis is een goedkoop ticket naar Kuala Lumpur met een overnachting in Muscat (Oman). Na een dagje KL vervolg ik mijn reis naar Seoul. Ik wil tempels en paleizen zien en cultuur snuiven. Ik wil streetfood eten op de lokale markt. En ik wil naar de demilitarized zone.

Na een week solo reizen ga ik met mijn vriend naar Indonesië. Met de boot van Bali naar Labuan Bajo op Flores. Onderweg zullen we stoppen bij afgelegen stranden om te snorkelen.

Vanuit Labuan Bajo willen we een live-aboard maken in Komodo National Park. Weer een paar dagen eten en slapen op een boot, maar bovenal duiken! Op zoek naar de beruchte komodovaranen, kleurrijke vissen en kleine citters.

komodo varaan
Terug naar de Komodo varanen op Flores

Na veel zon, zee en strand trekken we de binnenlanden van Flores in. Ik wil wandelen en fietsen in de omgeving van Labuan Bajo en Ruteng.

Dan vlieg ik terug naar Bali en Nusa Penida. Ik sluit mijn Azië-reis of met een paar dagen KL.

Ik heb er zo'n zin in. De lange zomervakantie is hét voordeel van werken in het onderwijs.

O ja, komend weekend zit ik in Sevilla ;)

Meest gelezen blogs

De meest gelezen blogs van juni 2016: 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry