home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
19/03/2019

Instagram top 10

Instagram, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het zal niemand ontgaan zijn dat ik gek ben op mooie foto's, maar populaire foto's op Instagram hoeven niet mooi te zijn. Een korrelige foto van een pizza genomen met een mobieltje scoort soms beter dan een prachtig landschap.

Hashtags, daar draait het om. En om volgers. Mensen die je account volgen en binnen een dag weer ontvolgen. Ik word daar zo moe van. Prima als je aandacht wilt, maar val mij er niet mee lastig. Met een kleine 700 volgers ben ik niet bepaald een populaire Instagrammer. Ik doe gewoon mijn ding.

Instagram top 10

Bij deze meest populaire foto's op Instagram. Ik tel af naar mijn nummer 1. 

indonesie duiken

10. Pygmee zeepaardje, Raja Ampat, Indonesië

Ze zijn hooguit twee centimeter groot. Wit met rode stippen. De pygmeezeepaardjes vind je op verschillende duikstekken in Indonesië. Kun kleine staarten om het waaierkoraal gekruld.

Een ontmoeting met een pygmeezeepaardje blijft bijzonder. Bij Raja Ampat in Papua zie je ze relatief veel. Er zijn daar zelfs drie verschillende soorten pygmeezeepaardjes. 

oslo noorwegen

9. Opera gebouw, Oslo, Noorwegen 

Ik koester deze foto. Een van de weinig foto’s uit Noorwegen met zon.

Ik bezocht Noorwegen met kerst, op jacht naar het noorderlicht. Onderweg naar de poolcirkel genoot ik van een stopover in Oslo. De stop was te kort de start echt te verkennen. Mijn eerste indruk smaakt naar meer!

valbona albanie fotografie

8. Kloof, Valbone, Albanië 

De chauffeur had pech. Hij hoopte op meer passagiers, maar zijn auto bleef leeg. En zo hadden mijn reisgenoot en ik vervoer van Lake Koman naar Valbone voor een prikkie.

Ik maakte snel wat foto’s vanuit de rijdende auto, maar bij deze smalle kloof stopte de chauffeur. Ik moest écht even de auto uit van hem. Een prachtige foto is het resultaat. (En de beste man kreeg een welverdiende fooi.)

tafi del valle argentinie

7. Tafi del Valle, Argentinië 

Bijna nergens waaide het zo hard als in Tafi del Valle. De witte wolken rolden over de bergen. Een desolaat landschap. Prachtig voor een stevige hike.

saranda albanie

6. Noodweer in Saranda, Albanië

Nog een foto uit Albanië, stilte voor de storm. In de haven zag ik de naderende wolken. Terwijl ik schuilde in een restaurant (en een voortreffelijk diner naar binnen werkte) kwam de eerste regen met bakken de lucht uit. Terwijl ik naar huis liep, viel er meer.

Gelukkig kan ik mijn camera droog houden als het regent.

yadz iran

5. Chackchak, Iran 

Landschap in de mist. Het heiligdom Chakchak. Mist is bijzonder in Iran.

Zelf was ik iets minder blij met de dichte mist. Ik hoopte op een mooi uitzicht op de omgeving. Helaas.

sumba indonesie

4. Sumba in vogelvlucht, Indonesië

Vanuit het vliegtuig maakte ik een foto van Sumba. Een droog en heuvelachtig landschap. Een bos op het eiland ligt er bij als vlekjes op een lapjeskat. Met in de verte zee en wolken.

Sumba is een bijzondere bestemming. Je bent ver weg van de toeristen in Indonesië. Engels wordt er nauwelijks gesproken, gelukkig red ik me in het Indonesisch.

isfahan iran

3. Isfahan, Iran 

Het een na grootste plein ter wereld is misschien wel mijn favoriete plein op de wereld. Zeker wanneer de avond valt en de lucht blauw kleurt. Perfecte harmonie met de blauwgroene moskeeën en het kletterende water in de fontein. Ik houd van Isfahan.

alde feanen nederland

2. Fietsen in de Alde Feanen, Friesland

De eerste foto uit Nederland, wat is ons landje toch mooi. Een foto van Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland. Een waterrijk gebied.

Behalve zeilen en kanoën kun je in de Alde Feanen ook prachtig wandelen en fietsen.

valencia spanje

1. Valencia, Spanje

Het centrum van kunst en wetenschap in Valencia. ’s Middags wist ik het al: ik wil hier vanavond zijn tijdens het blauwe uurtje! Wachten is geen straf, zeker niet op een terrasje in de zon. En geef toe: mijn meest populaire Instagram foto is hét bewijs dat je soms geduld moet hebben voor het perfecte plaatje.

Foto’s in een album

Instagram is vluchtig. Ik houd er van mijn foto’s af te drukken in een mooi fotoboek waar ik lekker in kan bladeren.

Ik testte de fotoboeken van HetFotoalbum.nl. Zij hebben vele soorten en maten fotoboeken (en agenda’s en kalenders!). Ik kies voor een groot vierkant boek van 30x30 cm, daarin komen de foto’s goed tot hun recht. Op de voorkant van het boek pronkt een stukje street art uit Tirana.

fotoalbum reisfotografie

kast fotoalbum
De foto's komen mooi tot hun recht en je kan het album helemaal openen. Fijn!

Het maken van een fotoboek is heel eenvoudig. Je kan de software laten kiezen hoe de foto’s gerangschikt worden, dan ben je met een druk op de knop klaar. Ik doe het liever zelf. Soms wil ik een collage van meerdere foto’s bij elkaar, soms wil ik juist een foto paginagroot, of zelfs verspreid over meerdere pagina’s. Ik vind de software fijn werken, doordat de foto’s eerst in lage resolutie in het album worden geplaatst, worstel je niet met een groot en traag bestand op je PC. De software geeft meteen aan of de kwaliteit van de foto’s goed is voor het gewenste formaat. Handig! (Omdat ik mijn Instagram foto’s bijna nooit met mijn iPhone maak, heb ik nooit problemen met de resolutie.)

Meer lezen?

Welke foto vind jij het mooiste? Volg jij me al op Instagram? Je kunt in de reacties hieronder jouw account delen.

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry