home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)Koman Lake Ferry: de mooiste boottocht van Albanië

Steile bergen, rollende wolken, dichte bossen, diepe kloven en fjorden met zo hier een daar een besneeuwde bergtop. Wanneer de Koman Lake Ferry langzaam voorbij vaart, kijkt de oude herder even op van zijn kudde schapen. De boot in het noorden van Albanië is zijn enige contact met de buitenwereld.

alpen albanie
De ruige Albanese Alpen

Koman Lake Albanië: het ruige noorden

In het wilde noorden van Albanië ligt de Lake Koman (Komani Lake), een groot stuwmeer. Wegen zijn er nauwelijks te vinden in de regio, het is een boot die de stadjes Koman en Fierze verbindt. 

De regio loopt leeg. De Koman Lake Ferry was ooit een belangrijke transportader voor de Noord-Albanezen. De plekken worden opgevuld door toeristen en outdoorliefhebbers. Dat is niet raar: de boottocht over de Komani-rivier is een van de mooiste boottochten ter wereld. De Koman Lake Ferry verbindt de hoofdstad van Albanië met Valbona, het wandelparadijs van de Albanese Alpen.

outdoor albanie
Outdoor toerisme in Albanië: het uitzicht over het Koman Meer

Op weg naar de Albanese Alpen

Mijn reisdoel is het stadje Valbone in de Albanese Alpen. Naast me zit een Albanees uit Amerika die samen met zijn oude moeder een aantal vrienden in de regio wil bezoeken. Een groep Polen aan boord komt voor de outdoor activiteiten in de regio: ze willen gaan raften, hiken en rotsklimmen. Onderweg pikken we een oude man in zijn roeiboot op die mee wilt varen tot de markt. En zo heeft iedere passagier van de boot zijn eigen verhaal. Verhalen die we delen terwijl we genieten van het bijzondere uitzicht.

Koman lake ferry
Koman Lake Ferry: de leukste manier om het Koman Meer te ontdekken

Praktische tips voor de Koman Lake Ferry

360-graden foto's van Koman Lake Albanië

In Albanië ging hij voor het eerst mee op reis: mijn nieuwe camera! Met de Ricoh Theta S kun je 360-graden foto's én filmpjes maken. Een nieuwe vorm van fotografie, beleef een bestemming vanuit je huiskamer. 

Ben je nieuwsgierig naar het uitzicht vanaf de boot? Wanneer je met je scherm draait (of de cursor van de muis beweegt ;)) zal de foto meedraaien.

 

Koman Lake Ferry in #Albania #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA


Koman Lake Ferry #Albania - Spherical Image - RICOH THETA


Meer kijken en lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry