home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
25/01/2020

Koman Lake Ferry

Steile bergen, rollende wolken, dichte bossen, diepe kloven en een fjordachtig landschap met zo hier een daar een besneeuwde bergtop. Wanneer de Koman Lake Ferry langzaam voorbij vaart, kijkt de oude herder even op van zijn kudde schapen en zwaait hij vriendelijk. Zijn enige contact met de buitenwereld.

alpen albanie
De ruige Albanese Alpen

Ongerept Albanië

In het wilde noorden van Albanië ligt de Lake Koman (Komani), een groot stuwmeer. Wegen zijn er nauwelijks te vinden in de regio, het is een boot die de stadjes Koman en Fierze verbindt. 

De regio loopt leeg. De Koman Lake Ferry die ooit een belangrijke transportader voor de Noord-Albanezen was transformeert zich langzaam tot een attractie voor lokale toeristen en outdoorliefhebbers. Dat is niet raar: de boottocht over de Komani-rivier is een van de mooiste boottochten ter wereld. Tussen de locals (en hun handelswaar) mengt zich een groeiend aantal avontuurlijke reizigers die de Albanese Alpen komen verkennen.

outdoor albanie
Outdoor toerisme in Albanië 

Op weg naar de Albanese Alpen

Mijn reisdoel is het stadje Valbone in de Albanese Alpen. Naast me zit een Albanees uit Amerika die samen met zijn oude moeder een aantal vrienden in de regio wil bezoeken. Een groep Polen aan boord komt voor de outdoor activiteiten in de regio: ze willen gaan raften, hiken en rotsklimmen. Onderweg pikken we een oude man in zijn roeiboot op die mee wilt varen tot de markt. En zo heeft iedere passagier van de boot zijn eigen verhaal. Verhalen die we delen terwijl we genieten van het bijzondere uitzicht.

Koman lake ferry
Koman Lake Ferry

Praktische tips voor de Koman Lake Ferry

360-graden foto's van Koman Lake

In Albanië ging hij voor het eerst mee op reis: mijn nieuwe camera! Met de Ricoh Theta S kun je 360-graden foto's én filmpjes maken. Een nieuwe vorm van fotografie, beleef een bestemming vanuit je huiskamer. 

Ben je nieuwsgierig naar het uitzicht vanaf de boot? Wanneer je met je scherm draait (of de cursor van de muis beweegt ;)) zal de foto meedraaien.

 

Koman Lake Ferry in #Albania #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA


Koman Lake Ferry #Albania - Spherical Image - RICOH THETA


Meer kijken en lezen?

Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry