home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Mongolië in beeld

Tijdens mijn lange reis in 2006 bezoek ik het uitgestrekte Mongolië. Buiten de Mongoolse hoofdstad Ulan Bataar is er de leegte van de Gobi-woestijn. Ik reis zonder elektriciteit en stromend water. Mijn camera besluit er mee te stoppen, dus de meeste foto's schiet ik met mijn analoge camera.

Zo af en toe zie ik een ger in de woestijn, een typische nomadentent. Ik kijk naar binnen bij de vriendelijke Mongolen trekken met hun vee op zoek naar gras en water. Daarnaast geniet ik van het Nadaam Festival, de lokale olympische spelen.

Meer lezen over Mongolië?

Foto's van Mongolië 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry