home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #4

Na de hectische winter heb ik eindelijk mijn draai weer wat beter gevonden. Ik heb weer meer energie en er is weer ruimte voor leuke dingen doen mijn werk, hoe fijn is dat? Februari en maart waren wat dat betreft twee mooie maanden.

Een dagje Rotterdam

Hoewel ik Nederland erg mooi vind, lukt het bijna nooit om een dag er op uit te trekken om lekker foto's te maken. Zo jammer! In de voorjaarsvakantie plande ik echter een dagje me-time met de camera.

In alle vroegte reisde ik van Utrecht naar Rotterdam. Ik houd van bijzondere gebouwen en wilde daarom de Van Nelle fabriek met een bezoek vereren. Een aanrader voor iedereen die van fotografie of nieuwe architectuur houdt! Heb je mijn blog met lekker veel foto's van de Van Nelle Fabriek al gezien?

van nelle thee
De theefabriek van Va Nelle in Rotterdam

Na het bezoek aan de Van Nelle fabriek ging ik met collegablogger Sandra eten bij de Bazaar. Ik kende deze tent nog niet, maar het eten is zeker erg goed! Het gezelschap trouwens ook: we sloten onze lunch pas af toen de eerste mensen naar binnen begonnen te druppelen voor het diner :)

Winterzon in Valencia

Ieder jaar probeer ik samen met mijn moeder een stedentrip te maken. Dit jaar zijn we naar Valencia gegaan: een bestemming voor jong en oud met zowel een knus oud centrum als een hypermodern complex voor cultuur en wetenschap. Valencia is echt een aanrader voor een weekendje weg.

In Valencia is veel kleurrijke street art te vinden, de mooiste muurschilderingen heb ik verzameld in een blogpost over street art in Valencia. Ook schrijf ik over hoogtepunten van Valencia én maak ik een nieuwe travelmovie! Eigenlijk ben ik nog lang niet klaar met schrijven over Valencia, maar er zitten ook nog heel veel verhalen van andere bestemmingen in mijn hoofd. 

In Valencia ontmoet ik collegablogger Yvonne en word ik gefotografeerd door haar 3-jarige dochtertje. Ik vind hem mooi!

jenny in valencia
Op een terrasje in Valencia

Napels

Vriendlief moet voor zijn werk naar Napels en ik besluit spontaan een weekendje mee te gaan. Amper een week na terugkomst uit Valencia zit ik al weer in het vliegtuig. Hoe decadent. Een 5-havo leerling roept vol bewondering dat dát het leuke is aan volwassen zijn, dan je zomaar kan besluiten om ineens weg te gaan. Schattig.

Napels en ik is geen liefde op het eerste gezicht, maar toch kan ik iedereen een lang weekend Napels en omgeving aanraden. Al is het maar voor een bezoek aan het Herculaneum.

herculaneum bij napels
Het oude Herculaneum bij Napels

Fotograferen in Berlijn

Met Pasen trek ik met vriendlief naar Berlijn. Gewoon met de trein. Zo fijn! Onderweg heb ik genoten van het landschap, heb ik mijn boek uitgelezen en wat blogs getypt op de iPad.

Wat heb ik dit keer gedaan in Berlijn? Deze trip naar Berlijn was mijn vierde bezoek aan de Duitse hoofdstad. Terwijl de vorige keren voor mij de focus lag op het zien van de hoogtepunten en het fotograferen van moderne architectuur, nu wilde ik de rauwe kant van de staf zien. Ik heb het verlaten vliegveld Tempelhof bezocht en ik ben gaan urbexen in Beelitz Heilstätten, een vervallen ziekenhuis complex. Ook heb ik een zeer interessante fietstocht gemaakt door het oosten van de stad.

Deze foto van Beelitz Heilstätten vind ik heel geslaagd. Het ziekenhuis is niet meer wat het geweest is...

urbex beelitz heilstatten
Verlaten panden in Beelitz Heilstätten

European City Break Event

Meestal moet ik werken op donderdagmiddag, maar heel soms heb ik geen scholing of vergaderingen, kan ik mijn nakijkwerk doorschuiven na het weekend en 'stiekem' een middagje vrij nemen. Zo ook tijdens het European City Break event.

Op het event waren tientallen vertegenwoordigers aanwezig die allemaal hun bestemming of product wilden promoten. Ik heb met een aantal van hen gesproken, inspiratie opgedaan en contacten gelegd. Nu duimen voor een vervolg! 

Workshop travel video

Naast een aantal workshops en scholing voor mijn werk juf volgde ik deze maand ook een workshop voor IkReis. Sinds ongeveer een jaar film ik en ik kan nog veel bijleren op net gebied van filmen en editen. Het maken van filmpjes kost veel tijd, maar ik ben meestal best trots op het resultaat.

Toch mis ik soms om inhoudelijk input te krijgen op mijn video's, sinds het volgen van de workshop bruis ik van de inspiratie en weet ik waar ik de komende tijd aan wil werken. Wat vind je ervan dat ik kies voor een korte film van 1-1,5 minuut met muziek? Mis je een VoiceOver? Ook andere tips van lezers zijn welkom!

Op deze pagina vind je een overzicht van mijn travelmovies. Uiteraard kan je je ook direct abonneren op mijn YouTube-kanaal.

jenny smit iran
Foto's van mij in TravelPro

In de media

Half maart ben ik geïnterviewd door TravelPro, het vakblad voor reisprofessionals. Afgelopen december bezocht ik Iran en nu mocht ik in een paar zinnen uitleggen hoe het reizen in Iran mij bevallen is. Zo'n interview is grappig, maar ik vind het veel leuker om mijn foto's groot afgedrukt te zien in een magazine.

Nieuw haar

Elk jaar moet de vwo5-klas van mijn school tijdens een ondernemingsproject geld ophalen voor het goede doel. Er komen soms de meest ludieke acties uit, variërend van het verkopen van ijsjes en zelfgebakken brownies tot het wassen van de auto's van de docenten. Dit jaar is een groepjes leerlingen vanuit school naar Amsterdam Centraal gelopen, een tocht van bijna vijftig kilometer. Vooraf trainen? Dat is voor watjes. 

Wanneer ze de finish zouden bereiken en daarmee meer dan 1000 euro op zouden halen, zou ik mijn haar verven. Zo gezegd, zo gedaan. De komende tijd ben ik dus niet blond, maar rood. Hoewel ik zelf best heb moeten wennen, is mijn omgeving enthousiast. Zie hier het resultaat. 

jenny in berlijn
Fietsen langs de East Side Gallery in Berlijn

Coming up: Albanië

Eind april ga ik met een vriend een rondreis maken door Albanië. Ik start in Tirana en daarna ligt nog heel veel open. Na veel steden en cultuur de afgelopen maanden wil ik in Albanië vooral ook lekker buiten zijn en de natuur intrekken.

Ik hoop dat de Nikon KeyMission 360 camera mee kan nemen naar Albanië. Met deze camera kan ik in hoge kwaliteit 360-graden video's maken, zodat je door een eenvoudige beweging van je smartphone of je muis een compleet overzicht van het landschap kan krijgen. Hoe gaaf is dat ?!? De release datum is een paar dagen voor vertrek, dus duimen dat ik de camera gelijk kan kopen. Het zou een mooi cadeau voor mijn verjaardag zijn.

Edit: lees alles over mijn route en hoogtepunten in Albanië.

Meer lezen?

Dit zijn mijn meest populaire blogs van de afgelopen twee maanden. Stiekem is dit de zelfde top-3 als de vorige editie van 'Achter de schermen'. Er zit echter een verschuiving aan te komen, ik ben dan ook heel benieuwd welke artikels volgende keer in deze top 3 zullen belanden.

Wat heb jij de laatste tijd gedaan? 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry