home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
19/07/2018

Rondreis Griekenland: een roadtrip door het noorden

Moussaka, feta, een verse salade. Oudheden uit vervlogen tijden. Prachtige kloosters hoog in de bergen. Griekenland is een heerlijk land voor een rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden! 

athene zonsopkomst
Zonsopkomst over Athene

Stedentrip naar Athene

Athene is rijk aan historie. In Athene liggen ruïnes, musea en oude gebouwen. De Akropolis, het icoon van Athene, tornt hoog boven de stad uit. Maar er is meer. Naast culturele bezienswaardigheden kun je shoppen op de beroemde Ermou street of de markt van Monastiraki.

Lees meer over mijn stedentrip naar Athene

Rondreis door het noorden van Griekenland: Athene - Delphi - Meteora

Vanuit Athene rijd je in twee uur naar Delphi. In een prachtige vallei met olijfbomen ligt het wereldberoemde orakel. Er omheen liggen verschillende tempels, een amfitheater en een stadion uit de Griekse oudheid.

rondreis griekenland meteora
On top of the world in Meteora

Bij Meteora ligt een zestal kloosters hoog op de toppen van bijzondere rotsformaties. Het is even klimmen, maar dan geniet je van een fantastisch uitzicht en mooie fresco's. Ook wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze regio.

Lees meer over wandelen in Meteora.

Rondreis door Peloponnesos: Korinthe - Nauplion - Sparta - Tripolis

Ten zuiden van Athene ligt het Griekse schiereiland Peleponnesos. In ruim een week maak ik een rondreis door Peloponnesos met de auto en het openbaar vervoer. 

griekenland huurauto
Griekenland met de huurauto

Vanuit Athene neem ik de bus naar het oude Korinthe. Hier liggen diverse opgravingen en een akropolis.

Vanuit Korinthe reis ik Nauplion (Nafplio), het Venetië van Peloponnesos. Dit kleurrijke stadje is een goede uitvalsbasis voor dagtrips naar Epidaurus en Mycene. Hier komt komt de Griekse oudheid tot leven.

aquaduct peloponnesos
Oude aquaducten in Peloponnesos

In Nauplion wacht een huurauto op me. Hiermee verken ik Sparta, Mani en het zuiden van Peloponnesos. De bergen zijn grillig, en terwijl ik me verwonder over het onherbergzame landschap, zie ik dat tegen de steile bergwanden kleine kloosters zijn gebouwd. Hoe dan?!?

In het zuiden van de Peloponnesos liggen de beroemde grotten van Pirgos Dirou.

Lees meer over Sparta, Mani en het zuiden van de Peloponnesos

olympia griekenland
Detail van het oude Olympia

Sportfanaat of niet (niet dus!): bij een rondreis door Griekenland mag Olympia niet ontbreken. En zo rijd ik vanuit het zuiden van Peloponnesos naar de plek waar de eerste olympische spelen hebben plaatsgevonden.

Lees alles over Tripolis en Olympia.

Bucketlist: de Griekse eilanden en Thessaloniki

Geloof het of niet, ik ben nog nooit naar een van de Griekse eilanden geweest. Om de een of andere reden komt het er maar niet van... Blogger Annette woonde op het Griekse eiland Poros. Seciaal voor IkReis schreef zij een blog over wonen in Griekenland mét leuke tips van reizigers.

strand griekenland
Stranden in Griekenland

Ik ben ook benieuwd naar Thessaloniki. De zon die de zee in zakt, de Byzantijnse forten en het lekkere eten. Wie weet volgend jaar?

Autohuren in Griekenland

Het noorden van Griekenland leent zich perfect voor een (korte) roadtrip. De wegen zijn er goed en overzichtelijk. Op sommige snelwegen moet je tol betalen, maar de kosten zijn te overzien.

Ik heb zelf goede ervaringen met een auto huren in Griekenland via Sunny Cars. Zij liggen dicht bij de luchthaven van Athene. (Er is een gratis shuttle naar het vliegveld.) Hun voorwaarden zijn duidelijk en er zijn geen verborgen kosten. Wel zo fijn!

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry