home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Groningen (apr.)
- Noord-Holland (mei)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)Rondreis door Griekenland: een roadtrip door het noorden

De Grieken hebben de geschiedenis uitgevonden. Overal in het land liggen oudheden. De Griekse verhalen en cultuur van Griekenland spreken tot mijn verbeelding. Maar Griekenland heeft meer hoogtepunten. Ik denk aan fraaie landschappen en lekker eten, Noord-Griekenland heeft alle ingrediënten voor een geslaagde rondreis!

athene zonsopkomst
Zonsopkomst over Athene

Ik maakte twee keer een rondreis door Noord-Griekenland. Beide keren startte ik in Athene. Tijdens mijn eerste rondreis door Noord-Griekenland bezocht ik Athene en Peloponessos, tijdens de tweede rondreis door Noord-Griekenland ging ik naar Meteora en Delphi. In deze blog vertel ik wat te doen in Griekenland deel ik mijn routes en praktische tips.

Dit is mijn route door Noord-Griekenland op de kaart. Ik start Athene, de hoofdstad van Griekenland.

noord-griekenland kaart

Maak een stedentrip naar Athene

Athene ligt op een paar uur vliegen van Nederland. Het is een fijne bestemming voor een stedentrip of voor je rondreis door Griekenland.

De Griekse hoofdstad Athene is rijk aan historie. In Athene liggen ruïnes, musea en oude gebouwen. De Akropolis tornt hoog boven de stad uit. Maar er is meer. Naast deze bezienswaardigheden kun je heerlijk shoppen en eten in Athene!

Lees meer over mijn stedentrip naar Athene. En als je er dan toch bent: ga vooral ook op zoek naar de mooiste street art in Athene!

Een mini-rondreis door het noorden van Griekenland: Athene - Delphi - Meteora 

Na een paar dagen genieten in Athene vervolgt mijn rondreis door Griekenland zicht. Met de huurauto rijd ik naar het noorden. In ongeveer twee uur rijd ik naar het stadje  Delphi. In een prachtige vallei met olijfbomen ligt een eeuwenoud orakel. Om het orakel van Delphi liggen tempels en een amfitheater uit de Griekse oudheid.

rondreis griekenland meteora
On top of the world in Meteora

Na een dagje Delphi rijd ik naar het prachtige Meteora. Dit is echt bucketlist materiaal! In Meteora ligt een zestal kloosters hoog op de toppen van bijzondere rotsformaties. Het is even klimmen, maar dan geniet je van een fantastisch uitzicht en mooie fresco's. Meteora is een hoogtepunt voor liefhebbers van cultuur en ruige natuur.

Lees meer over wandelen in Meteora.

Rondreis door Peloponnesos: Korinthe - Nauplion - Sparta - Tripolis

Peloponnesos ligt net ten zuiden van Griekenland.Ik maak een rondreis van anderhalve week door Peloponessos met de huurauto. Eigenlijk heb je meer tijd nodig om alle bezienswaardigheden van Peloponessos te zien. 

griekenland huurauto
Griekenland met de huurauto

Mijn rondreis door Peloponessos start in het Korinthe. In het oude Korinthe ligt een aantal indrukwekkende opgravingen uit de Griekse oudheid.

Vanuit Korinthe ga ik Nauplion (Nafplio), het Venetië van de Peloponnesos. Dit kleurrijke Nauplion is een goede uitvalsbasis voor dagtrips naar Epidaurus en Mycene. 

aquaduct peloponnesos
Oude aquaducten in Peloponnesos

Met de huurauto rijd ik verder naar zuiden. Tegen de grillige bergen ligt een aantal kleine kloosters. Hoe zouden deze ooit gebouwd zijn?!? Ik geniet van de fraaie landschappen van de Peloponessos en de lieve dorpjes.

Lees meer over Sparta, Mani en het zuiden van de Peloponnesos

olympia griekenland
Detail van het oude Olympia

Sportfanaat of niet (niet dus!): bij een rondreis door Griekenland mag Olympia niet ontbreken. Hier hebben ooit de eerste Olympische spelen plaatsgevonden. En eerlijk is eerlijk, dat spreekt tot mijn verbeelding. 

Lees alles over Tripolis en Olympia.

Bucketlist: de Griekse eilanden en Thessaloniki

Geloof het of niet, ik ben nog nooit naar een van de Griekse eilanden geweest. Het komt er maar niet van... Blogger Annette woonde op het Griekse eiland Poros. Speciaal voor IkReis schreef zij een blog over wonen en emigreren naar Griekenland mét leuke tips voor reizigers.

Ik maakte een gave roadtrip door het noorden van Griekenland, maar dat kan natuurlijk ook roadtrippen op een van de eilanden. Blogger Marcella schreef een blog over dingen die je kunt doen tijdens je roadtrip op Chios. Tikva schreef een enthousiast verhaal over Kreta met kinderen. Ik ben nu helemaal enthousiast de eilanden van Griekenland te bezoeken.

strand griekenland
Stranden in Griekenland

Ik ben ook benieuwd naar Thessaloniki. Hier vind je fraaie Byzantijnse forten (en natuurlijk lekker eten). Wie weet komt het volgend jaar?

Wil je naar de Griekse eilanden? Neem dan eens een kijkje bij de Griekenland vakanties van FTI.

Autohuren in Griekenland

Het noorden van Griekenland leent zich perfect voor een (korte) roadtrip. De wegen zijn goed en overzichtelijk. Op sommige snelwegen moet je tol betalen, maar de kosten zijn te overzien.

Ik heb goede ervaringen met een auto huren in Griekenland via Sunny Cars. Zij liggen dicht bij de luchthaven van Athene. Er is zelfs een gratis shuttle naar het vliegveld. Hun voorwaarden zijn duidelijk en er zijn geen verborgen kosten. Wel zo fijn!

Monasteries on lime stone mountains #Greece #meteora #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry