home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
20/11/2018

Turkije

Een stedentrip naar Istanbul

In 2000 ben ik voor de eerste keer naar Turkije geweest, een vijfdaagse stedentrip naar de hoofdstad Istanbul. Dit was mijn eerste keer 'buiten Europa', ook al was het maar een paar kilometer. Jaren later ontdek ik de stad opnieuw tijdens mijn jaarlijkse uitstapje met mijn moeder.

Istanbul is met zijn markten, paleizen en moskeeën een prachtige stad om door heen te dwalen.

bazaar istanbul
Lekker eten op de bazaar van Istanbul

Wanneer ik denk aan het vliegveld van Istanbul word ik echter minder happy: na een vertraging van 31 uur wilde ik maar wat graag weg! Wil je weten wat je rechten zijn bij vertraging met vliegen? Ik zette ze voor je op een rijtje!

Wandelen in Cappadocië

Mijn favoriete plekje in Turkije is het mooie Cappadocie. In deze vallei komen natuur en cultuur samen. Met een gids wandel ik van vallei naar vallei en genoot ik van de mooiste landschappen. Misschien is Turkije geen voor de hand liggende bestemming voor een wandelvakantie, toch kan ik dit iedereen aanraden.

En als je er dan toch bent: elke ochtend bij het krieken van de dag stijgen er tientallen luchtballonen op boven Cappadocië. Een fantastisch fenomeen om waar te nemen vanaf de grond, maar het is natuurlijk nóg leuker om zelf een ballonvaart boven Cappadocië te maken. 

aya sofia istanbul
De Aya Sofia in Istanbul

De zuidkust van Turkije

Tijdens een persreis naar Antalya snuffelde ik aan de zuidkust van Turkije. Ik verbleef in een luxe (maar betaalbaar) all inclusive resort in Antalya. Dit is leuk om een keer gezien te hebben, maar het meeste genoot ik toch van het lekkere eten in Turkije, de oude binnenstad van Antalya en het Romeinse amfitheater net buiten de stad.

Na het lezen van een inspirerende blog van Anniek zou ik graag meer willen zien van de culturele schatkamer van Turkije. Staan Efeze, ?irince, Priëne en Do?anbey ook al op jouw bucketlist?

ballonvaart cappadocie
Een ballonvaart over Cappadocië

Visum Turkijke

Voor Turkije moet je een visum hebben. Je kunt thuis een e-visum voor Turkije aanvragen. Dit duurt een paar minuten. Het e-visum is 180 geldig, van die 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Turkijke blijven.

Je kan je e-visum ook op het vliegveld regelen. Je hebt hier een creditcard voor nodig. De kosten voor het e-visum op het vliegveld bedragen 25 euro.

Links

landenkompas
rondreis Turkije

Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry