home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
20/08/2017

Turkije

Een stedentrip naar Istanbul

In 2000 ben ik voor de eerste keer naar Turkije geweest, een 5 daagse stedentrip naar de hoofdstad Istanbul. Mijn eerste keer 'buiten Europa', ook al was het maar een paar kilometer. Jaren later ontdek ik de stad opnieuw tijdens mijn jaarlijkse uitstapje met mijn moeder.

Istanbul is met zijn markten, paleizen en moskeeën een prachtige stad om door heen te dwalen.

Wanneer ik denk aan het vliegveld van Istanbul word ik echter minder happy: na een vertraging van 31 uur wilde ik maar wat graag weg! Wil je weten wat je rechten zijn bij vertraging met vliegen? Ik zette ze voor je op een rijtje!


Nieuwsgierige kinderen op het Turkse platteland 

Wandelen in Cappadocië

Mijn favoriete plekje in Turkije is het mooie Cappadocie. In deze vallei komen natuur en cultuur samen. Met een gids wandel ik van vallei naar vallei en genoot ik van de mooiste landschappen. Misschien is Turkije geen voor de hand liggende bestemming voor een wandelvakantie, toch kan ik dit iedereen aanraden.

Visum Turkijke

Voor Turkije moet je een visum hebben. Je kunt thuis een e-visum voor Turkije aanvragen. Dit duurt een paar minuten. Het e-visum is 180 geldig, van die 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Turkijke blijven.

Je kan je e-visum ook op het vliegveld regelen. Je hebt hier een creditcard voor nodig. De kosten voor het e-visum op het vliegveld bedragen 25 euro.

Links

istanbul.startpagina.nl
landenkompas
rondreis Turkije

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry